• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 19:29

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Въпрос за &#

Започната от Сашо, 24.11.2004 07:59

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

tishovsx

:shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock: Мистър америка...май това мнение не е за тук!!!!
IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

Mario

Да, определено нещо си се объркал  :wink:

MAKAPOB

След като махна Анубиаса от аквариума (той се захваща за дъното) с какво отново да го залепя

Longanlon

Ако искаш да го захванеш за корен или камък, може да го завържеш за тях със сребърна тел (използват я електротехниците), но в никакъв случай желязна или не дай си боже медна. Или с някакъв по-дебел конец от изкуствен материал (тънкият ще се вреже в стеблото).

Просто разполагаш корените на анубиаса около камъка и ги овързваш стехнато, но не прекалено. След 2 месеца ще се е захванал здраво.

А можеш и да си го посадиш в грунда.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

Igi

при мене за един ден и опадаха листата като беше в грунда, предполагам причината е моето вдъхновение да я посадя много на дълбоко, остана съвсем малко корен с едно листо. Него го закачих за дърво и вече има няколко нови листенца. дано растежа да потръгне нормално.

Mario

При мене са два корена! И двата са засадени в грунда ;) и се развиват перфектно!

zmeq

Според мен проблема ти бил в това, че просто параметрите на водата са ти различни от тези на този, от който си взек (купил) анубиаса. Моят си го затиснах с един корен и расте доста - пуска по 2 листа на 2 седмици и вече се е захванал даже. Относто падането на листата и аз взех един червен мириофилум (или както се пише точно) преди време, който беше само с една основна част и тя се спече с времето ама пък избиха 3 нови, същото е и с едно друго растение, което взех от кимбайците (имаше 2 листа, които изсветляха и зеленясаха, но пък му поразнаха още 2). Така че щом е почнало да пуска листа значи всичко е ОК :lol:

Longanlon

да, наистина, едв ли е изгнил от засаждането - моите всичките са в грунда.

ама нещо не мога да си представя как анубиаса точно ще изгние - толкова е жилав ебаси.

преди, когато още по-малко разбирах от растения продавачите ме бяха наплашили, че много трудно се гледа, че ако параметрите на водата не са същите като тия, на които е свикнал изгнива веднага...

а то какво стана - както и да го посадя, в белина да го топя - расте си и това е. даже на сухо в саксийка сложих един и оживя - в началото растеше бързо, ама след 2 месеца съвсем спря, та го върнах под водата сега.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

Igi

не съм сигурна за причините, растеше си съвсем нормално около 2 месеца, даже и издънка пусна, после аз почнах да го размествам и след последното местене за 1 ден отиде. Буквално си изгни , корени, стебло, листата опадаха.

Raven

чел съм че така се получава понякога при рязане на стъблото за  размножаване.мястото на среза трябва да се третира с дезифектант иначе хващат някаква бактериална инфекция от която изгниват,тази инфекция била характерна за анубиаси,лагенандри и някои криптокорини.
иначе рязката промяна на параметри на водата не би трябвало да му влияе - анубиасите са с толкова забавен метаболизъм че тези неща не им пречат.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

MAKAPOB

Да обясня - залепил се е за джама.След като го махна искам пак да го сложа.По какъв начин мога да го залепя за джама.Това с камъка е добре ама нямам такъв който да е пригоден

BLKnight

Бах къф е тоя анубиас дето за стъклото се е залепил!?
да не е върху силикона по ръбовете на стъклото?

MAKAPOB

Тз точно върху джама

Longanlon

И аз сън виждал залепени за стъкло корени на анубиас.

За съжаление не мога да ти кажа как да го закрепиш за стъклото - той сам ще си се захване, ако го сложиш до него, но ще стане по-бавно, отколкото за камък.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

Similar topics (5)

15001

Започната от hristoz


Публикации: 1
Прегледи: 2180

186

Започната от miTko


Публикации: 28
Прегледи: 11953

38563

Публикации: 7
Прегледи: 3337

36831

Започната от M14iro


Публикации: 2
Прегледи: 2017

33458

Започната от Vempe


Публикации: 7
Прегледи: 3208