• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

11.07.2025 18:46

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Развъждане на Данио

Започната от NO CARRIER, 09.03.2005 19:03

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

vali7447

Източи от водата така ,че да остане малко колкото да можеш да ги загребваш с някоя по голема лъжица или чирпак малко е играчка но пък е по безопасно за мъниците така ще ги прехвърляш с част от водата и вероятноста от травми е минимална  *DRINK*
Tanganyika 540 L

Cyphotilapia sp. "North" (Burundi)
Neolamprologus leleupi (Yellow)
Julidochromis marlieri (Burundi)
Julidochromis ornatus

p4elara

Цитат на: vali7447 - 01.04.2008 09:05
Източи от водата така ,че да остане малко колкото да можеш да ги загребваш с някоя по голема лъжица или чирпак малко е играчка но пък е по безопасно за мъниците така ще ги прехвърляш с част от водата и вероятноста от травми е минимална  *DRINK*
3 пътът вада данио всеки път 600 800 данио и въобште си не играя като вас с лажици и др ненужни операции да ги вада с лъжица преливам с мрасотията в по голям аквариум и пускам силна аерация на рибките да се налепи по филтера цялата мръсотия.

Nanka

01.04.2008 23:26 #227 Last Edit: 01.04.2008 23:28 by Nanka
Цитат3 пътът вада данио всеки път 600 800 данио

"Машала"   *BRAVO* (както казват някъде на запад) за бройката. Би ли ми казал в колко голям съд ги гледаш за да могат да достигнат оптимални размери и при каква температура и други такива показатели на водата. Ще съм много благодарен ако ми дадеш тази информация, а и друга такава подобна за да мога да си отгледам потомството с колкото се може по-малко загуби.
Не мога да разбера хората, все искат повече, а аз никога не искам много. Аз искам ВСИЧКО

vedari

здравейте бих искал и аз да се включа по темата , само че с въпрос . преди седмица отделих 4 бр данио  (1ж и 3м ) в аквариум с обем 17 литра. поставих мрежа и повиших температурата след има няма 10 часа резултата беше налице , хвърлиха доста повече от колкото съм предполагал общо към 400 бр . след 3 дни всички се бяха излюпили и всичко беше чудесно но точно за ден и половина всички малки измряха . както казах аквариума е 17 литра напълнен първоначално на 10 см боден стълб и след това съм доливал всеки ден по 1 см вода от общия аквариум , температурата на водата е 28 градуса , във водата съм добавил единственно трипафлавин както посъветва по горе NO CARRIER . на четвъртия ден след излюпването им хвърлих малко сера микрон . мерси за вниманието

NO CARRIER

Май трипафлавинът не се оказва добра идея, по-надолу някой беше писал, въпреки че при мен тогава оцеляха почти всички след варварските ми изпълнения. Ако ще е препарат, то по-добре да е метиленово синьо.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

vedari

отново ти благодаря за съвета  *privet* *thanks след десетина дни смятам пак да се пробвам , може дори и с розовото данио да опитам .  *YAHOO*

feno

21.04.2008 23:25 #231 Last Edit: 21.04.2008 23:42 by feno
Здрасти на сички начи аз съм начинаешт и искам да попитам имам даниота на година и 3-4 месеца и досега нз как да ги разнужа исчетах цялата темаи някои неща не са ми ясни.
1-во имам аквариум 50-60литров ставали ?
2-ро 2-3 дена да не им давам да ядът ли ?
3-то имам 4-5 мъжки и 4-5 женски става ли сички да ги пусна или да пусна 2 женски и сички мъжки
3-то нз какви са тези храни които ги казвате кажете ми една храна която ще я има по магазините за подхранване
4-то T е 28 градуса и сам с с вибратор(просто нз другите имена на тези неща.)
5-то задалжително ли е да ги пусна вечерта рибоците и трябва ли да са на слънчеви лъчи рибите и може ли без слънце става ли с лампа или на тъмно кажете да зн да местя ли другия аквариум
6-то сложил сам метилово синьо в водата..и кажете какво друго да сложа.
7-мо мога ли да оставя музаиката или трябва да я махна...?

Мерси за сички които ще отг на всички те ми въпроси които ще ми помогнат (не ви карам да отг но ако може по скоро че са мн надути)
Поздрави на всички :) запалени като мен ;)

Stupid_boy

22.04.2008 21:21 #232 Last Edit: 22.04.2008 21:34 by Stupid_boy
моята женска пък тая вечер е подивяла в общия аквариум. гони си мъжкарите, направо не им завиждам. всъщност, в известна степен се съмнявам дали ще оцелеят до утре, ама мъже са бе, да се оправят :)
странно е че е вечер, а във водата май се вижда плуващ хайвер... току що изгасна лампата, температурата е константна 25, никакви специални грижи.
пък може и бетите да са, че и при тях имам странно поведение.за всеки случай, в момента пада царско угощение.
май за другата седмица ще подготвя и аз една родилка, да приучавам сина. имам излишен от старите нагреватели, само трябва да калибрирам самоделното терморегулаторче на по-висока температура. май и развъдната ми вана е малка, но ще пробвам. хлапето ми ще подивее от радост :)

в този момент възниква въпроса, а ако успея ( за пръв път ще пробвам хайверни ), къде ще гледам и малките гупи? а после цялото потомство? сега имам към 30 големи в около 25 литра общ, а после? ще го мисля в движение, важното е да запаля качествено синчето ....

whitedove

Имам 2 зебрички ,но не съм сигурна коя е мъжка и коя е женска,дали мога да ги размножа без да купувам други.Та едната е малко по-голяма от другата,което ме навява на мисълта,че тя е женската.Също така по голямата гони по-малката а също и другите мъжки гупи  *JOKINGLY*.И въпроса ми е ако е женска само мъжки ли гони или е възможно и другата да е женска и да си я гони пак?

mp450

Обикновено женските са по - дебели от мъжките. За да ти отговорим по точно направи снимка. :-)

Nedospivko

Реших и аз да се пробвам в развъждането на данио.Направих си 15л аквариумче,измайсторих си мрежичка,налях вода от големия си аквариум и добавих малко прясна(казаха ми че така се стимулирали рибоците) сложих едно изкуствено растение да танцуват около него и добавих 4 мъжки и 2 женски рибки.Днес е 2-рият ден и забелязах,че на едната женска и е паднал корема, струва ми се че има хайвер измежду мизерията на дъното :) сега какво да правя ??? да вадя ли големите рибоци ??? или да оставя и другата женска да хвърли хайвера ??? след колко време ще се излюпят малките (ако въобще се излюпят)[

nina

Цитат на: Nedospivko - 11.05.2008 23:59
струва ми се че има хайвер измежду мизерията на дъното :) сега какво да правя ???  след колко време ще се излюпят малките (ако въобще се излюпят)[

На първо време разкарай "мизерията" от дъното, иначе малките нямат шанс.

Nedospivko

как да я разкарам като има вече хайвер ??????  махнах рибоците (въпреки че едната не беше хвърлила) сложих контра за да оздрави хайвера,вибратора и нагревателя си бичат и вече каквото стане :) светя си с едно синичко фенерче и УЖ хайвера е прозрачен,то след 2-3 дена ще си покаже :)

Odisei

В мизерията хайвера е възможно да побелее, аз ако бях на теб, щях да махна сичката мизеря от дъното дори и грунда, на голо дъно , лепкаш си изкуственото растение и отново си пускаш данио-тата, и вече си сигурен че ако не се излюпи проблема е в нещо друго. Просто съвет, но ако искаш пробвай дали ще излезе нещо

Поздрави Симеонов.

Nedospivko

то аквариумчето си е без грунд :) мизерията е лайненцата на даниотата и отпадъците от храната (трябваше гладни да ги държа) вече съм разкарал рибите и чакам да се поизлюпи нещо,1-2 рибки се файда (поне ще наблюдавам процеса) ако нищо не се излюпи пак ще пробвам, човек се учи от грешките си, пък и риба с хайвер имам бол :)

Similar topics (5)

11793

Публикации: 42
Прегледи: 28237

58651

Публикации: 1
Прегледи: 2273

59990

Публикации: 1
Прегледи: 2948

15567

Публикации: 19