• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
26.04.2024 14:47

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Профила на Zdravko089

Започната от Zdravko089, 22.03.2015 19:59

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Zdravko089

Здравейте на всички! :-) Нов съм във форума. Знам че може би това не е мястото за такава тема но.....
Понеже в AQUAPORTAL ми казваха че пиша много коментари и тн и ме сложиха в списъка с потребители чиито коментари или теми се одобряват от модератор :-(. Направих си този профил за да  задавам простите си въпроси и няма все да пише нови теми. Аквариума ми е 30 л за сега гледам гупи но сигурно ще сменя породата. Най-много ме кефят водните охлюви *CRAZY* и затова в аквата гледам амполарии и мелании а преди и физи (физата е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО гаден охлюв :-! не ви го препоръчвам!)
Гледам и растения- Валиснария и още 2 вида на които не им знам името. Осветлението ми е 40w и е обикновено (не е някакиално) дво спецържа лампата пусната към 4-5 часа дневно (понякога повече друг път по-малко). Температурата е 24-25 градуса.
Тихо си сипе първия спам, вируси дебнат хард диск и рам, юзера стреснат гледа кат пън, тича да търси защита от вън!

pqko

Ти попадна във по строгият сайт  :-D

Penta

Цитат на: Zdravko089 - 22.03.2015 19:59
Осветлението ми е 40w и е обикновено (не е някакиално) дво спецържа лампата пусната към 4-5 часа дневно

Я го преведи това моля :-D

pqko

А да забравих нетрябва да говоря на Врачански ' :-D

danielm

Поне темата ти е в правилния раздел!
Физата е много красив охлюв, какво не ти хареса?
40 вата за 30л. си е сериозно осветление за валиснерия и още два вида.

Zdravko089

Съжалявам за правописната грешка не съм нацелил копчетата :-D. И относно физата че била много красива не е вярно. Ти може да имаш породиста (имаше една африканска физа мисля) моите бяха обикновени и са голяма напаст така се въдят! Като за световно. И нищо не правят само пренасят болести.

Публикациите са слети: 23.03.2015 10:54

Имам един въпрос. Ако спирам всяка вечер аератора бактериите които са се завъдили в аераторната гъба че умрат ли? Да не ми се скапи азотния цикъл
Тихо си сипе първия спам, вируси дебнат хард диск и рам, юзера стреснат гледа кат пън, тича да търси защита от вън!

Caxapa

Ако филтрацията на аквариумчето ти е само с аераторна гъба не е добра идея да спираш помпата. Относно отглеждането на тези рибки ще намериш достатъчно информация за тях в профилите им на нашия сайт. Естествено всички права са запазени и надявам се се досещаш за намека ми. Всичко останало става с четене, обмисляне и анализиране.  За в бъдеще когато имаш въпрос се опитай да намериш подобна тема на колеги със същия проблем и ако няма такава попитай. Отговор никой не е отказал да даде ако и въпроса е поставен  правилно, не само граматически.

geshi

Здравко е тука вече ще те смачкат. Предричам бан до 3 дни.

мъро

Цитат на: geshi - 23.03.2015 20:04
Здравко е тука вече ще те смачкат. Предричам бан до 3 дни.
:-D :-D :-D Колега не така със лошо  :-D той вече се е кротнал,няма да коментира всяка публикация.

geshi

Да се надяваме, аз по принцип проблем нямам, но смятам, че не е коректно да коментира другите форуми, защото след време ще влезе в друг форум и ще има ама Сахара голям грубянин това онова  *ban . Дано да бъркам.

Caxapa

Геши! Ще помоля без разни намеци и опити да наливаш масло в огъня, че само това трябва на общия добър тон в момента.

Zdravko089

В aquaportal не са ме баннали. Аз сам спрях да влизам в форума (ако не ми вярвате питайте някой  модератор). Вече изчетох 2 пъти правилата и никой няма да ме бан в този форум. Мисля че хората тук хората са по-приятни. 

Публикациите са слети: 27.03.2015 19:21

Не че в aquaportal няма приятни хора :-D примерно много ми са приятни geshi, Боби, malomir и още няколко
Тихо си сипе първия спам, вируси дебнат хард диск и рам, юзера стреснат гледа кат пън, тича да търси защита от вън!

Caxapa

Ако  тук спазваш правилата и не спамиш , никой няма да ти налага ограничение в писането на мнения. Освен това ще помоля да не се намесват повече имена на другите форуми. Не е нито колегиално нито пък етично а и никой няма да тръгне да търси сметка от колегите защо си си тръгнал от там. Темата е профила  ти а не нещо друго и очакваме да покажеш аквариума с който се представяш.

Zdravko089

ами да си призная в момента няма нищо живо освен растенията и меланиите. Преди все ми измираха а аз се чудя защо. Сега вече разбрах- нямам аераторна гъба :-D. Затова скоро си купих и сега стартирам азотен цикъл. Ще пусна снимки след 20 дена когато всичко е стартирано и има риби и охлюви  :-). И също ок повече няма да пиша имената на други форуми (понеже стана на въпрос и затова).

Публикациите са слети: 28.03.2015 14:15

И също още един досаден въпрос. може ли да развъждам някаква риба в 30 л аквариум. По предпочитание да е живородка. :coffee:
Тихо си сипе първия спам, вируси дебнат хард диск и рам, юзера стреснат гледа кат пън, тича да търси защита от вън!

Caxapa

Ако  не прекаляваш с бройката рибки на тези 30 литра можеш да развъждаш живородки. Там в онзи профи сайт към който даваш линк си написал мисля съвети  или това беше някаква грешка?
Нищо де, можеш да гледаш в 30 литра но повече от две двойки Гупи или Плати ще бъде пренаселено. Освен това новородените не трябва да са с големите, че ще им се отрази на растежа. Другото което искам да наблегна е, че това е раздел Лафче а за всяка тема си има определен раздел. Писането в правилните раздели е желателно тук.

Similar topics (2)

4391

Публикации: 2
Прегледи: 3161

35314

Публикации: 4
Прегледи: 2632