• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 12:15

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Оптимизиране на Ferplast co2 energy mixer

Започната от asito, 20.10.2014 10:26

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

asito

Преди три дена си купих реактора(миксера).Подавам едно мехурче цо2 на две секунди някъде.Газа почва да се подава и спира два часа преди светване и угасване на осветлението.Осем часа се подава.Малко по-малко от половината миксер(30-40%) се изпълва с газ за това време.Махнах гъбата и сложих био топки на ферпласт с диаметър 2см-същата работа.Те не се и въртят въобще.
Та ако някой има идея как да се подобри разтварянето на цо2 да сподели.Има ли на пазара пластмасови топчета с по-малък диаметър,1см примерно?

iivs

Същия миксер го ползвах около половин година, но е доста смотан поне за мен.Първо че се пълни с гас и второ след седмица работа малкото дунапренче което е отгоре се затлачва и става крайно неефективен и почва да излиза диоксида на големи балони.В момента съм макси флипер на денерле и съм в пъти по доволен.

a_andreew

Здравейте колеги, действително се задръства дунапрена и трябва да се чисти всяка седмица. За този модел на мен ми се наложи да сменям ротора по никое време в неделя. Така и не го намерих, но взех на Сера с който му се вдигна според мен дебита и започна да работи по добре, но чистенето всяка седмица си остана :(  Лопатките на ротора на Серата са по големи и от тук идва разликата.

asito

Добре, явно е кофти миксера. А кво да се сложи да разбърква газа по-добре?
ПП:Интересно как само положителни отзиви прочетох преди да го купя!?

bunzip2

Цитат на: asito - 20.10.2014 18:48
Добре, явно е кофти миксера. А кво да се сложи да разбърква газа по-добре?
ПП:Интересно как само положителни отзиви прочетох преди да го купя!?

Миксера е супер. Не съжалявай, върши чудна работа за 100-тина литров аквариум.
Само дето дунапрена е пълен ташак. Махай го и напълни вътре с натрошени биоболи.
Разтваря по-добре и не се задръства.
А дунапрена горе, ако имаш плуващи листа, които не обираш - да запълва се на 2 седмици. Ама и за 5 мин се чисти.
Същия миксер го ползвах няколко месеца и го продадох тея дни. Доволен бях. Минуса е, че не успява да разтваря повече от 2 балончета/секунда. За това го смених.
За това казвам че е супер за аквариуми до 100 и няколко кила.

dalgia

Защо да е кофти миксера.Аз използвам такъв.Система със мая и захар.Вързал съм го за таимер и се включва със осветлението.Дунапрена преди ротора съм го махнал .Сега си засмуква водата директно.Затлачва се само долната гъба,но тя се почиства доста по лесно.За по добро разтваряне съм пуснал вътре 5-6 пластмасови топчета от едно сметало.Може да станат и от някой гердан.

a__andreew

Хи, това е от моя стара тема:" Здравейте колеги, пак се престраших да ползвам цо2 системата и видях ,че не ще да започне да работи веднага миксера. Не тръгва да върти и реших , че трябва да намеря нова турбинка и я сложих в джоба и бегом към магазина. Там нямаше същата за ферпласт, но на Сера се оказаха еднакви магнитите по размер, а работните лопатки бяха 6  вместо 3 на оригинала. Прибрах се и я пуснах и всичко си стана все едно е за него е правено, а от повечето лопатки се вдигна дебита. За сега не съм забелязал някакви проблеми всичко си работи добре. Турбинката е от модел Серафил 60"

asito

Ми писах,че е кофти,щото в първите два поста това ми писаха :) Иначе рано е за мен да изразя мнение :)

Натрошени биоболи???Моите са пластмасови.Може ли да поясниш за какви точно биоболи става въпрос.
Топчета от сметало или гердан-много добра идея :) Ще се пробва.

Не мисля да сменям части на помпата.По-скоро мога да я сменя.Имам от филтър блууейв 05,май беше 500л/ч и мисля че са съвместими.Но това е краен вариант.

bunzip2

Нищо недей да му буташ на реактора.
Биоболите са това http://www.petshappyhome.com/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/f/i/fish_95-1.jpg

С клещите си ги правиш на малки парчета, така че да напълниш реактора с тях. Разбира се, че може и с разни други неща. Ама биоболите са "нарязани" на форми и позволяват мехурчето газ да се разходи повечко и така да се разтвори по-голяма част от газа.
Абе, струва си реактора за не много големи съдове. Особено за система със сода или мая, е много добро решение, понеже може да си го вържеш към таймера на лампите и по този начин да получаваш СО2 само когато осветлението работи.

tomatomov197

   Момчета , аз ползвам същия модел от години .  Растенията ми кипят при 1 б/с дори .  Не си спомням откога не съм го чистил , сигурно от поне година .  Махнал съм половината дунапрен , и съм сложил няколко биобола също . 
С добра дума и пистолет се постига повече, отколкото само с добра дума.

asito

Ок, ясно. Биоболи, в краен случай топчета обикновени. Тъй като не искам да развалям биоболите ми(взех ги от блууейва ми)  предпочитам да купя, но с малък диаметър. Ако не намеря ще играят клещите :)  Благодаря на всички за постовете.

JEM

Не струва,не разтваря,пълни се с газ и се затлачва бързо.Излишно заема място в аквариума.Дори и да махнеш гъбата и да го напълниш с биоболи няма силата да разбива газа.Ако си с канистър няма нищо по добро от проточен реактор.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fprikachi.com%2Fimages%2F852%2F6799852C.jpg&hash=f2353be992cf54bc4f05d0515acf68d5dedde1e7

bunzip2

Стига сте говорили небивалици.
Пълни се с газ, като подавате повече. Казах, че повече от 2 балона трудно разтваря. Ама на 2 се справя перфектно. Всеки да си направи изводите за литража, който може да обслужва реактора.

tomatomov197

   С какво се затлачва ?  Поддържайте си аквариумите чисти, и няма да се затлачва !  Работи идеално , предимството му е точно това , че разтваря напълно и дори по 1 б/с  е достатъчно да насити с СО2 моя съд , който е 260л и е пълен с растения . 
С добра дума и пистолет се постига повече, отколкото само с добра дума.

_Kirilov

Махаш гъбата и забравяш за проблема с неразтварянето ;)

Similar topics (5)

46989

Публикации: 25
Прегледи: 9682

19716

Започната от kokonas


Публикации: 10
Прегледи: 5171

29068

Публикации: 13
Прегледи: 6772

7610

Започната от MethodMan


Публикации: 5
Прегледи: 4899

38187

Публикации: 9
Прегледи: 5331