• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
19.04.2024 17:50

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Европейско отношение....

Започната от rakim, 06.10.2009 17:32

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

rakim

Купих си от е бей германския EHEIM 2080,като беше описано че е с диск за правилна употреба+субстратите в пълен пакет и естествено кофата и цялото оборудване.Абе все едно от магазина.Идва ми пратката,отварям кашона всичко вътре с изключение на филтърен субстрат,диск,както и тапата на флейтата.Добре! си викам станала е грешка.Пиша на германката(жената която продава филтъра и която има 100% оценка за коректен продавач,така е написано в профила),че либстват горе посочените неща и да ми ги прати.Никакъв отговор,след което и сложих негативен и веднага последва отговор.Отговори ми след 4 дена,между другото и звънях на телефон беше писала също но не го вдигаше,иии отговора беше:Как може да съм толкова нагъл?Лично го била опаковала и не можело и да става дума за либси....Едва ли не ме изкара че съм от третия свят и как можело такова отношение....Отговорих и че пазарувам от е бей,и никога съм нямал проблеми с никой.Че субстрата струва доста пари и ако съм знаел че е без,никога нямаше да дам сумата за която го купих...направих го учтиво,въпреки че исках да я напсувам чесно.Отговор след един ден:Можело да намери диска с медията ако съм искал толкова(на мен не ми е притрябвал,аз знам как да боравя въпроса за мен стана принципен).За керамиката ми пише:Сто евро?Мога да ти го намеря субстрата за 75 евро,ако съм искал да и пиша и че се извинявала ако е станала грешка... Направо откачих....Сега писах пак и ще видим каква ще е развръзката...Написах всичко това,за да имате винаги едно наум.Това че е германец,американец или от някоя ,,РАЗВИТА,, държава,не означава че не може да са и най големите измамници...
540л Южна Америка

Caxapa

Колега! Не защитавам "швабката" която те е преметнала с филтъра.
Но не е момента да се разправяш с некоректният продавач. Дал си негативен бевертунг за нея

BOJO

Колеги, винаги ама винаги четете внимателно и предварително си правете кореспонденция с продавача какво включва поръчката ви. Навсякаде има мошенници.
На мен ми се е случвало да ми предлагат кола/ автомобил/ без дори да ме познават само с авансово плащане от 1000-2000 еуро . Продавача праща колата за негова сметка, пробвам я една седмица и ако не е ок я връщам пак за негова сметка !!!!!!
Внимавайте много, западните а и източните мошета мислят че сме 3ти свят наистина. Е не само тук де. В ЩАтите един приятел си беше закупил СНИМКА на мухарска въдица за $50. Щото не чел малките буквички. Помислил че купува самата въдица.

Всекакви ги има. Пазарувайте от складове и онлине търговци с дългогодишна регистрация.

Раким : пусни служебно оплакване до Ибей админите от продавача. Пискай да ти върне парите. Пращаш и стоката за негова сметка.  

Caxapa

Колега! Не защитавам "швабката" която те е преметнала с филтъра.
Но не е момента да се разправяш с некоректният продавач. Дал си негативен бевертунг за нея и от там нататък трябва да си търсиш правата от "И бей" Поне такъв е реда мисля..  Са субстрактите си завишил цифрите.  Излиза комплекта от около 45 до 50 евро да запълниш кошниците и да добавиш вата и порестия дунапрен дажепри то оригинални за Айхем. Ако нямаш копирано обяснението на продукта който продава и подробни снимки на кошниците можеш само да е хванеш за долоподписаната.
Извинявам се за арогантния тон в края но мисля така е по образно обяснима ситуацията в която си изпаднал.

BOJO

Цитат на: Caxapa - 06.10.2009 17:56
......  Са субстрактите си завишил цифрите.  ..................

Ето, цената е 78 EUR без транспорт.

Наистина Сахара е прав. Ако няма как да докажеш какво включва договорената доставка ще е трудна работа. Поне си и отровил бъдещето на Ибей.де :)

http://cgi.ebay.de/Eheim-Media-Set-fuer-2080_W0QQitemZ350132998461QQcmdZViewItemQQptZde_haus_garten_tierbedarf_fische?hash=item51858d913d&_trksid=p3286.c0.m14

kapacitet

ЦитатВнимавайте много, западните а и източните мошета мислят че сме 3ти свят наистина.

Не мога да се съглася с теб. А защо си мислите, че когато нещо идва от германия го продава германец. Аналогично за другите страни.  :karamse:

bigbeer

Интересно ми е колко по-ефтино ти легна с доставката (без нервите) ?

niky

06.10.2009 20:27 #7 Last Edit: 06.10.2009 20:32 by niky
Аз пък мога с две ръце да подкрепя RARIM. Тъй като в момента съм в Германия, пазарувам от немския Ибей ...
Е почти не е имало случай, да не ми скъсат нервичките тия дойчовци (имам предвид в Ибея, те отделно ме съсипват с тунелното си мислене!!!).
То не беше 1 месец доставка, то не бяха заплахи от моя страна...направо си пиша на Администраторите и му спряха акаунта.
След което си получих всичко и любезно писмо да му пуснат акаунта.

Сега лятото пак ме моташе един шемет...а аз не мога да чакам, защото заминавам един месец отпуска за България...Два дена преди да тръгна пристигна де....

Виж когато купувам от фирма, в смисъл без да наддавам...няма проблеми. Идва си в обявения срок.

Затова предпочитам да си купя от онлайн магазин ...не е чак толкова голяма далаверата в тоя Ибей...разликата не си заслужава нервите ...е, ако е нещо екзотично тогава да....

Така че...пиши на администраторите, ако не знаеш немски, ще те насочим къде са бутоните :)
Пиши им на английски, те ще те отговорят на немски и така...ще си поприказвате...

http://www.zoowillner.de/index.php?cat=01071&product=2080019
Цената без медиите е 215 евро...ти си прецени колко си дал и дали си е заслужавало.

rakim

Мерси niky.Едно момче в офиса знае езика и се разбираме прекрасно с немците.Точно 215 евро го взех,но в описанието пишеше че има субстрат,диск и тн!Давам парите и искам това което съм прочел че взимам.Да ще пиша до e bay едно оплакване
540л Южна Америка

BOJO

07.10.2009 10:37 #9 Last Edit: 07.10.2009 10:42 by BOJO
Цитат на: kapacitet - 06.10.2009 19:48
Не мога да се съглася с теб. А защо си мислите, че когато нещо идва от германия го продава германец. Аналогично за другите страни.  :karamse:

Нищо не мисля, гледам внимателно от кого пазарувам.
..........................................
Раким: добави в писмото описанието ако си го запазил. Важно е. Но и аз мисля, че канистъра е без пълнежите. Успех.
..........................................
И с Ники съм категорично съгласен. Пазарувам си от онлаин магазини и складове с регистрация на Ибей. Ядове няма.

Divane

Аз пазарувам разни нещица от Англия предимно - да чукна на дърво - не е имало проблеми. Преди взимах от Щатите ,ама ми писна с нагли митничари да се разправям и ги зарязах. Поръчвала съм и от китайците два пъти - освен,че идват бавно нещата,друго всичко е точно.

barabata

07.10.2009 13:46 #11 Last Edit: 07.10.2009 13:48 by barabata
След добри и лоши опити с ибей съм се отказал от този начин на търговия - По добре да търгувате от магазини (още повече че цената често е същата).
Мисля че вече съм споменавал за това че преди години още, много тънко (единия 10$+шипинг , другия 45$ +шипинг  за времето и тези лаптопи бяха по над 1000-1500 лева) се сдобих с два лаптопа от ибей (неработещи - лесно станаха работещи ) за които бях много доволен , но после се почнаха несгодите. Поръчка на цифров фотоапарат който идв - слагаме батерии - не работи - хората казват готово ще ви го сменим - само го изпратете .... Ми той фотоапарата струва колкото пращането в едната посока .. отворих го и открих къде е проблема - изгоряло бушонче (друг е въпроса как и защо би изгоряло - може би някой някъде се е пробвал с неподходящ адаптер да го пуска за пробата ...)
Поръчка на ЛЦД матрица за единия лаптоп - беше кофти пакетирана и дойде пратката със спукана матрица ... 130 долара на вятъра ... 5 клавиатури като за лаптопите (бяха от една и съща серия и двата)  закупени за 5 долара - веднъж шипинг в щатите да познат и после шипинг към БГ ката да вземе жена му да застрахова допълнително пратката за 50 долара без да съм го искал това и накрая се оказват клавиатурите за съвсем различна серия от обявената ... и още някой други такива дребни глупости.
Та закупувайте само продукти от големи или утвърдени онлайн магазини и не се занимавайте с ибей.  Много за заплачи там с изнекяри дето висят цял ден и само с купуване и с продаване се занимават, много често и хабер си нямат от това което продават и се получават такива разминавания в описанията и окомплектовката на продукта...

Това няма нищо общо с това дали са европейци , хамериканци или китайци. това са търговци продаващи с цел печалба, тук таме има само частни лица продаващи нещо с цел отърваване от развалена вещ за която само в такава голяма пазарна мрежа може да се появи кандидат за някой друг долар да се продаде вместо да се изхвърли.
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

Caxapa

Ето малко актуални цени на субстракти от днес и то пресни и актуални.Снимал съм скришом понеже е забранено да се правят снимки в магазина. На повечето снимки са се виждат цените за голяма и малка опаковка.