• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

10.07.2025 18:45

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

моят опит с бетите

Започната от Деян, 22.06.2008 13:31

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Деян

22.06.2008 13:31 Last Edit: 23.06.2008 21:18 by deian555
Здравейте,пиша тази тема,защото никъде по форумите не намерих подобен случай.Преди месец ми се излюпиха бети,около 70-80,преди това бях заложил артемия но нещо стана и тя не се излюпи,тогава написах една тема за някаква алтернативна храна,и по един съвет,започнах хранене с жълтък,стоях с часове пред аквариума,но не видях и една рибка да го опитва дори.Бях отчаян,заложих артемия отново,като се молех да не измрат от глад,докато се излюпи,и този път стана гаф,и нямаше люпяемост.Обаче за моя огромна изненада рибетата не само че не гладуваха,ами бяха направили едни шкембенца,да ги гледаш и да им се радваш.Тогава заминах на екскурзия и когато се върнах след 5 дни(храненето беше поверено на брат ми )видимо бяха пораснали,чудех се какво ядат и отговора дойде съвсем неочаквано.Един ден се бях загледал в едно рибе с лупа в ръка,без да искам фокусирах към стъклото на аквариума и видях дребни,почти микроскопични кръгли гадинки които пъплеха по него,с растящо учудване видях с каква охота ги ядяха бетите.След това като поогледах,видях че най-голяма концентрация от тези неща(някакви инфузории явно)има по не изхвърлените парчета жълтък,сега тези кръгли неща ги няма,но на тяхно място са се появили някакви пръчковидни,които явно се услаждат на рибките.
Това май е единствения случай,на паралелно отглеждане на храна и рибки в един съд.
Сега рибите са на един месец,с седем мъртви,и са по седем милиметра.

Vlado

Нищо необичайно. Аз отгедах двайсетина расбори с няколко дафнии при тях. Хапваха новоизлюпени дафнии. Но това си е изклюяение, а не нещо на което да се разчита. Апропо, най-добре се захранват копели направо в съда с култура от чехълчета.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.aquael.pl%2F_images%2FBaner_main.jpg&hash=ce3a2e621ee2cdd4e8f4513fba0aad85bc52e813

Деян

23.06.2008 21:16 #2 Last Edit: 23.06.2008 21:18 by deian555
 :-),Знаеш ли,опитах това което ти каза(още преди месец)пуснах 7-те мъртви бети(тогава бяха живи)в съда с инфузориите които бях отделил от главната култура,и за около седмица те си живееха чудесно,сменях водата всеки ден(30-40%) и те наддаваха добре,но една сутрин ги намерих мъртви,защо ,още не знам. *dontknow*
Благодаря за участието *DRINK*

С Уважение:Д.Хаустов

Деян

Я кажете,колко е реалната цена на малките бети(2-3 месеца)

xbettas

Цитат на: Деян - 30.06.2008 17:44
Я кажете,колко е реалната цена на малките бети(2-3 месеца)
ето малко инфо:))
www.xbetta.eu
поздрави
xbetta

morriddin

Цитат на: xbettas - 12.02.2009 22:22
ето малко инфо:))
www.xbetta.eu
поздрави
xbetta
Ако въпроса на Деян се отнася за " нашата страна хубава ", в зависимост от вида и цветовата гама, млади рибки (около 3-4 см.), цени на едро - от 0.50 до 1.50 лв. (поне на мен така ми ги изкупиха). :-) :kreshtja: :duvar:

Деян

Благодаря за отговорите и на мен на толкова ми ги изкупуват.  :-)