• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 20:00

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Спирулина

Започната от Longanlon, 12.05.2004 12:44

« назад - напред »

0 Потребители и 6 Гости преглежда(т) тази тема.

phalenopsis

Може ли да се пусне направо спирулина на прах в аквариума, от тази предназначена за човешка консумация? Или е прекалено ситна и само ще замъти водата и рибите няма да могат да я изядат? Става дума за трихогастери, сае, колиза, меланотения и неон-т.е по-малки рибки.

Nikiengi

С воден разтвор на спирулина на прах се захранват само току що излйпени хайверни рибки на някои видове, ртемия за растеж и ларви на някои скариди, но не големи риби.  :-)

phalenopsis

А кои новоизлюпени могат да ядат спирулина на прах? Интересуват ме моите видове дали могат, защото и без това им е проблемно захранването-колизи, размирези, трихогастери?

Nikiengi

За Колизите и Трихогастерите - може, за Рамирезито не зная.

phalenopsis


kiril_m

Направих едно клипче от хранене със таблетките спирулина на Сера. Идеята като ги взех беше да се възползват главно анциструсите, ама всеки път докато се усетят спирулината вече е на прах из целия аквариум.
Клипът започва 5-6 секунди след пускането на 1/2 таблетка в аквариума. Някой може ли да препоръча спирулина, която не се разгражда толкова бързо? Тук все пак по-голяма част се изяжда,. В другия ми аквариум грунда е по-едът, фракция 3-5 мм и бързото разграждане прави така, че по-голяма част от таблетките пада в грунда и полза никаква.


Nikiengi

Със сигурност Спирулина Ваферс на Даяна не се разпада бързо и ще ти свърши работа. Ето това: http://www.dajanapet.cz/produkty/eng/akvarium-1/spirulina-wafers/

VDO

Спирулиновите таблетки на JBL въобще не се разпадат.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs22.postimg.org%2Fmac34rft9%2Fphotocat5.jpg&hash=360a4daf14830905da8b7981cd428ee276c00958

FHM

Ето клип на моята спиролина взимам я насипно от съботния  пазара хич не се разпада даже издържа доста дълго . Не съм сигурен за марката мисля че са на sera защото май кофата от която ми ги слагат в пликчето е жълта

Асен Евгениев

Използвам таблетки на СЕРА, издържат достатъчно дълго.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

kiril_m

Странна работа, уж и аз таблетка на Сера съм пуснал. Гледам клипа на FHM и разликата е значителна, при мен става на прах почти веднага, а в този клип няколко минути се вижда как остава цяла. А съм купил опаковани таблетки, не насипно.

miki123

Таблетките са много добри пробвай да ги лепиш на стъклото така всички рибки ще си хапват без да я гонят таблетката във аквариума