• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 23:43

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

За или против храненето със замразените храни?

Започната от valnata, 09.07.2010 22:02

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

valnata

Здравейте,  проблема ми е, че рибите не опитват нищо друго освен замразена храна. :-(  Рибите са скаларии които реших да мина на гранули, люспи и др. видове суха храна но нямам успех. Досега близо две години храня само със замразени храни(хирономус, миксове, кайма и др.) и проблеми съм нямал, но гледам че масово се ползват храни на люспи гранули и реших за улеснение да опитам. Освен това някои хора твърдят, че от замразената-жива храна рибите рано или късно затлъстяват и се разболяват. *dontknow* Купих четири вида храна на Сера Granulate menu(това четири вида в една кутийка), Tropikal Granulat, Sera Vipagran и Dajana Neon(последната се хапва от разборите :-D). Първата храна на сера потъва сякаш е за дънни риби, другите рибите ги опитват и плюят и стана 10 дни стоят на диета.. Какви храни ползвате и ако някой храни само с жива или замразена храна нека сподели своя опит. Смених рибите и реших да им давам веднъж седмично замразен хирономус за разнообразие, но след като опитат мръвката гранулите се плюят, падат по дъното, а анциструсите не могат да смогнат да чистят... Много храна се пилее по този начин. По-опитните ако може да кажат дали вреди храненето само със замразена или жива храна? Ако според вас това е вредно препоръчайте ми основна и качествена храна.. Аз вече не знам каква марка да им избирам.

jordanM

Аз съм за храненето със замразени храни, защото колкото и да е добра сухата храна, не могат да се видат тези резолтати, които се  
виждат при хранене със замразена.
При твоя случай е много интерестно, скаларийте са така наречени жергонно "кучета",много трудно се разболяват и ядът всичко.
 Аз бих ти препоръчал да дадеш люспа, а не както си купил само гранули.
  Мойте рибки ядът всеки ден замразена сутрента и суха вечерта и няма никакви проблеми.
Оставиги няколко дена гладни (2-3), както е в природата и им дай малко люспа (Тетра, Тропикал и т.н.) след това.

iek

Скалариите са омниворни, би трябвало да приемат всякаква храна. Пробвай ги с Tetra Pro или JBL Gala, ако и това не ядат, се откажи.

ico

Явно доста храниш, щом са толкова придирчиви. За скаларии ти препоръчвам кайма от хек с чесън и някакви зелении. Рибите стават огромни и хубави. Като цяло повечето риби не харесват много гранулите, пък скалариите доста и "разпрашават" докато ядът гранулирани храни.  Рибата с чесън излиза по-евтино като храна, а е и по-близо до диетата на тия риби в природата( само чесън от къде си берът...  :buff: ).  Доста време храних с замразена риба и само като добавка пусках по малко суха храна, заради витамините които уж съдържа. Пък ако ще правиш кайма от риба, може и сухите храни да бухнеш в нея.
Пък за затлъстяването... "дозата прави отровата". Не прекалявай с храненето и здрави, пъргави - гладни риби.
Кръщаваш го, а то във водата пикае...

ceco

Цитат на: jordanM - 09.07.2010 22:39
Аз съм за храненето със замразени храни, защото колкото и да е добра сухата храна, не могат да се видат тези резолтати, които се 
виждат при хранене със замразена.
При твоя случай е много интерестно, скаларийте са така наречени жергонно "кучета",много трудно се разболяват и ядът всичко.
  Аз бих ти препоръчал да дадеш люспа, а не както си купил само гранули.
   Мойте рибки ядът всеки ден замразена сутрента и суха вечерта и няма никакви проблеми.
Осавиги няколко дена гладни (2-3), както е в природата и им дай малко люспа (Тетра, Тропикал и т.н.) след това.
Колега, моля не го приемай като заяждане ама е ужасно. Аз съм на няколко ракии и пак ме дразни.

Luton

Аз храня само с TETRA MIN on Flakes пробал съм с други но винаги е имало по-нещо как не трябва.
Рибите полудяват по точно този вид!
Пробай я, има съвсем малки разсфасовки просто за тест!
Поздрави :-)

MeTogu

И тебе да те хранят от малък с кюфтета няма да искаш да куснеш салата и треволяк.Никак не е добре че ги храниш само със замразена храна.
Ако искаш да разнообразяваш менюто може 2 до 3 пъти седмично като ги храниш само един път дневно и след това погладуват малко.Примерно да пропуснеш едно хранене.
И аз съм за замразените храни,но и на принципа консумирай умерено by Smirnoff  :-D
Luton ами те като са яли само това е нормално да полудяват само по него и друго да не погледнат.Същото се случва и с рибите на колегата - храни само със замразени храни и не искат да погледнат друго.Разнообразие трябва колеги.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Giorgio_Armano

всеки си има разли4но мнение
но все пак ако се замислим малко,къде в естественната си природа рибите ядат  люспа или гранула?-- НИКЪДЕ
ли4но аз наблягам предимно на живи и замразени храни.
но не мога да отрека 4е използвам  и изкуственно създадени храни(но в много малки коли4ества)
за толкова години нямам никакъв проблем с аквариума относно болести или някакви други проблеми с рибоците
АКВАРИУМИ,ТЕРАРИУМИ,СИСТЕМИ ЗА ГАРА РУФА,СЪМПОВЕ и ВСИЧКО ОТ СТЪКЛО
Качество по добро от цената.
тел.0899007268

Асен Евгениев

Моите скаларии хапват всичко. Естествено, първо ги научих на суха, точно поради тази причина,
да не свикват на мръвки и да ми се ослушват после. Сега замезват два пъти седмично.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

valnata

Ами храня с хирономус, микс, кайма за дискуси.. Такава кайма от хек не съм правил. Като дам гранулите започват да ги плюят а повечето падат цели на дъното. Държах ги гладни и пак не кусват. *CRAZY* И аз искам да разнообразявам, и затова купих 10 вида храна, но я сипя из аквариума напразно. Иначе съм доволен от замразените храни. Чудно ми беше дали има друг карък като мен и дали е вярно това, че  след време хващат болести. *dontknow* Щом  нямате проблеми  с замразените храни няма да ги мъча и ще продължа да храня с тях а тези гранули ще давам на анциструсите. *thanks 

ceco

Замразените храни са добри, но увеличават фосфатите и ако е претоварен аквариума са опасни. Готовите люспи и гранули са изчистени и съдържат всичко необходимо за рибите. Аз храня със замразени 2 пъти седмично.

kdravia

Цитат на: jordanM - 09.07.2010 22:39
Аз съм за храненето със замразени храни, защото колкото и да е добра сухата храна, не могат да се видат тези резолтати, които се 
виждат при хранене със замразена.
А живата сигурно е още по-добра.Какво ще кажеш,а? 8-)
Докато има шарани,ще има и рибари!

valnata

Ще ги мъча още ден два и ако не искат продължавам храненето със замразена. Иначе ще ми съсипяпят аквариума, защото храната остава неизядена на дъното, а 4 анциструса и една боция колко да изядат.. :duvar:

valnata

Намерих решение на проблема. *YAHOO* Днес купих хара на люспи Supervit на тропикал и Tetra Menu(четири вида храна на люспи), и рибите си хапват. Явно гранулите изобщо не им харесват и затова ги плюеха.  Сега остава да намеря TETRA MIN и JBL Gala. Днес в магазин Панда нямаше от тези храни. Някой ако знае къде във Варна се продават моля да сподели.

iek

Поздравления! На Tetra храните premium клас се водят тези от серията Pro- 3 вида са, като само единия е за растителноядни риби, на  JBL такава е, освен Gala, и JBL Krill, тези ги лапат като за световно и сладководни и морски, последните 2 съм ги сравнявал непосредствено с JBL NovoBel и има осезателна разлика, като тази последната не я гонят така настървено.  Виж по  нашите онлайн магазини, не би трябвало да е проблем намирането.

Similar topics (5)

3326

Публикации: 7
Прегледи: 4117

1177

Започната от emetic


Публикации: 15
Прегледи: 9846

57676

Започната от slavihinkov


Публикации: 4
Прегледи: 2319

34794

Започната от hami


Публикации: 2
Прегледи: 2831

6751

Публикации: 8
Прегледи: 4528