• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Псевдомугил гертруде, расбора макулата, коридорас пигмей - как да ги храня

Започната от itilien, 29.07.2014 00:16

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

itilien

Здравейте. Имам следния добитък - 8 псевдомугил гертруде, 8 коридораст пигмей и 10 расбора макулата.
Първите са ми от 3 седмици, вторите от седмица и половина, третите от събота.
За момента ги храня по следния начин - сутрин им пускам суха храна на повърхността - стрити люспи Tropical Supervit. Расборите и псевдомугилите ядат, коридорасите - не. Давам им колкото да я изядат за 3-4 минути, май почти нищо не пада надолу, или ако пада не е особено забележимо.

Вечер им давам със спринцовка замразен циклопс (имам и хирономус, ама им е много едър, имам и замразени ротифер и дафния) - толкова, колкото да го изядат пак за 3-4-5 минути - давам им го на порции.
След това пускам няколко люспи суха храна да потънат на дъното да има за коридорасите. И тук става проблема. Тия останалите риби като невидяли слизат на дъното и почват да дърпат люспите - особено псевдомугилите. И настава едно стълпотворение ... не знам колко храна стига до коридорасите, и дали останалите не преяждат. Имам и храна на дребни гранули - neon на dajana, както и някакви дънни таблетки на сера - vipachips

Дайте някакви идеи как по-оптимално да организирам храненето, че хем едните да не преяждат, хем другите да не седят гладни. И всъщност добре ли ги храня?


shnufito

Храни сомчетата вечер,преди да си легнеш при загасено осветление.

Ghostly

И моите пигмей са много срамежливи и са окупирали задната част на аквариума в растенията и там стоят по цяла вечер докато е пуснато осветлението. Аз имам JBL таблетки и слагам малка част от една при тях а другата част на предното стъкло за другите риби, скариди, охлюви и мисля, че се получава.

itilien

Moите на втория ден като ги пуснах намериха голямата пещера под корените и се заселиха там. След което вече не съм ги виждал нито веднъж всичките навън. Даже се чудех дали не е умрял някой, но понеже имам 3 женски и 5 мъжки и на два пъти видях трите женски навън и веднъж успях да преброя и 5 мъжки навън, така че всички са налице. Като им пусна люспи на дъното се мъчат да ядат от тях, ама не знам колко ефективно. Може да пробвам да им натроша от таблетките на сера, те стоят едни жилави като се разкиснат и другите риби не се интересуват от тях.

Similar topics (5)

31895

Публикации: 15
Прегледи: 9309

242

Публикации: 3
Прегледи: 8409

43567

Публикации: 6
Прегледи: 5442

15339

Публикации: 9
Прегледи: 6874

6401

Публикации: 15
Прегледи: 7861