• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
24.04.2024 04:21

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

проблем при микро червей

Започната от DIDO_bS, 21.08.2014 20:24

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

DIDO_bS

здравейте колеги,преди няколко месеца колега ми изпрати култура от микро червей и успешно успях да я развъдя .но след време кашата започна да се разводнява и както пише заредих нова от овесени ядки само накиснати с вода.след няколко дни всичко си тръга но реших да резделя в повече кутийки за да не изгубя културата .и оттам се появи проблема та повърхоста на кашата се движи културата е жива но никакви червеи не се качват по стените.пробвах на топло/хладно после добавях ядки сурови/варени,кисело/пряно мляко никакъв резултат.ако някои е имал подобна ситоация или знае как да накарам тия гадове да се размножават нека пише че от месец рибити не са кусвали ,,месо,, *DRINK*

pl86

Здравей, това което мога да кажа е какво правих аз, когато гледах микрочервей:

Варях само овесени ядки на котлона, малко 2-3 мин след като кипне, като ако съм сложим много вода в началото ги държах повече за да изкипи, ако съм сложил малко - доливах за да не загори, стремях се към гъстота нито да са на вода нито да са твърди (т.е. течно, но по-гъсто). После чаках да изстине напълно и добавях малко суха мая разтворена вода вода и разбърквах, след това от старата култура добавях отгоре 2-3 супени лъжици, като гледах да е от там дето има повече мърдащи червей и да не загребвам много от старите ядки, и не разбърквах, оставях старите отгоре. После няколко дни за тръгнат и излизаха по стените.

Това е, успех.
https://s8.postimg.org/ctn5jythh/facebook.png Соленоводни аквариуми България

640L - reef
15L  - pico reef

Galina_Dim

Аз (поради липса на достатъчно време) установих, че културата вкъщи рязко потръгна, когато преди отпуската (3 седмици време) не ми остана ред да посея нова култура и просто метнах в старата (която вече беше на 3 седмици) три готови овесени бисквити (каквито вземам за малкия). В момента всичките рибоци у дома похапват микрочервей, не само бебетата, просто добивът нарасна много.

Similar topics (5)

19238

Публикации: 1
Прегледи: 3085

1150

Публикации: 0
Прегледи: 2228

52879

Публикации: 0
Прегледи: 1985

35446

Започната от sakffo


Публикации: 2
Прегледи: 3364

972

Публикации: 86
Прегледи: 41244