Hello !

International Balkan Aquascape Contest
Страници: [1]   Надолу
Автор Тема: Жива Дафния-от къде???(ако може във Враца или поне наблизо)  (Прочетена 1694 пъти)
0 Членове и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
Илчо
Член на форума към БАЕ
Неактивен Неактивен

Публикации: 13

« -: 15.11.2005г 16:04ч »

От къде мога да се сдобия с малко жива дафния , какво е необходимо и как точно се размножава?

В дълбоката провинция (Враца) освен Тубифекс, чернодробна, и сушена дафния друго трудно се намира. От трите изброени чух негативни отзиви за 2. Не искам да си погубвам рибоците, а да ги размножавам. Преди имаше една цветна на люспи- за жалост вече не я намирам. Рибоците ми са гупи, хелери и мулинезий, като в момента подготвям още един съд без растителност с малко по-груб грунд и красиво варовиково парче за скаларий ?
Активен

Legion
Ивайло Митев
Член+ на форума към БАЕ
Неактивен Неактивен

Местонахождение: Благоевград
Публикации: 543

« Отговор #1 -: 15.11.2005г 16:04ч »

Дафния можеш да си наловиш сам.Правиш си ситно кепче(дупките да са под 1мм) има ги навсякъде(блата,локви и т.н. водоеми със застояла вода).Само че сега е студено и няма да намериш ще трябва да чакаш до пролетта.
Цитат на: "Илчо"
От къде мога да се сдобия с малко жива дафния , какво е необходимо и как точно се размножава?

Надявам се си прочел Темите във форума и описанието на дафнията в www.aquariumbg.com
Активен

discus
Боби Динев
Глобален модератор
Неактивен Неактивен

Местонахождение: София
Публикации: 1 842

« Отговор #2 -: 15.11.2005г 16:04ч »

Цитат на: "Илчо"
............съд без растителност с малко по-груб грунд и красиво варовиково парче за скаларий ?

offtopic  Скалариите живеят в мека и леко кисела вода , не им слагай поне варовик, то във Враца май водата си е достатъчно твърда.
Активен

Илчо
Член на форума към БАЕ
Неактивен Неактивен

Публикации: 13

« Отговор #3 -: 15.11.2005г 19:07ч »

Цитат на: "Legion"

Надявам се си прочел Темите във форума и описанието на дафнията в www.aquariumbg.com

Не съм ...  :oops: ще поправя грешката ...

Цитат на: "discus"
Скалариите живеят в мека и леко кисела вода , не им слагай поне варовик, то във Враца май водата си е достатъчно твърда.

Водата че е твърда - твърда е.
А относно скалариите - ами скоро видях в магазин за домашни любимци аквариум пълен със скаларии, като вътре се мъдреше един много красив варовиков камък. Ето това ме подведе. Явно имам още какво да уча и да чета.
Активен

Longanlon
Триещ
Член+ на форума към БАЕ
Неактивен Неактивен

Публикации: 5 304

« Отговор #4 -: 16.11.2005г 12:12ч »

Активен

Аби
Член на форума към БАЕ
Неактивен Неактивен

Местонахождение: Враца
Публикации: 5

« Отговор #5 -: 01.03.2006г 20:08ч »

аз от скоро съм във Враца, би ли ми казал някой хубав магазин за рибки и всичко необходимо за тях.
Благодаря!
Активен

Stas
Изгонен
Наказан
Неактивен Неактивен

Публикации: 2 702

« Отговор #6 -: 02.03.2006г 02:02ч »

Ами то добре, но този въпрос е удачно да се зададе в раздел "Магазини" на форума. Тук обсъждаме храните за рибки... Едва ли е удачно.
Активен

sho
Член+ на форума към БАЕ
Неактивен Неактивен

Публикации: 870

Sho®

« Отговор #7 -: 02.03.2006г 12:12ч »

Здравей преди да почна да хода на съботния пазар в София аз се снабдявах самостоятелно с жива храна  - предимно дафнии и комарни ларви - като хода на риба - кепчето с мене - две бидончета от маслини в багажника  и така после отделяш ларвите от дафнята давяаш първо тях после почваш дафнята тя почва да умира след време ако не я почистваш от умрелите скоро сичката отива абе не е приятна работа  Намигам освен това винаги рискуваш ако си по расеян да вкараш и някоя гадост в аквариума и да се чудиш как да се спасяваш после:), след това почнах да купувам артемия излюпена от пазара (за жалост само лятото) и дафния и трябва да ти кажа. че това е по добрия варянт Усмивка - не знам дали ше намериш откаде да купуваш в Враца но може като някои идва до София да ти купува яйца от артемия и да си ги люпиш в къщи дори можеш да люпиш и да замразяваш за да не си създаваш главоболия зимата  и в комбинация с някои от марковите храни а имаше и една рибна рецепта в форума - спокоино може да се справиш с храненето на любимците Усмивка
Успех Намигам
Активен

Аби
Член на форума към БАЕ
Неактивен Неактивен

Местонахождение: Враца
Публикации: 5

« Отговор #8 -: 02.03.2006г 19:07ч »

ааа да, Stas прав си :D , май най -добре е да пиша лично съобщение на Илчо щото той е от моя град и вероятно знае магазините тук. Извинявам се на всички, че обърках реда .... :D
Активен

DeNiMa
Член на форума към БАЕ
Неактивен Неактивен

Публикации: 7

« Отговор #9 -: 02.09.2011г 17:05ч »

И аз съм от Враца! *THUMBS UP*Сега ще ти кажа:

Срещу Тракийската принцеса - дето продават очила, на ъгъла има едно магазинче, отгоре пише "Декоративни рибки" - там има. Също и до ПМГ, не откъм центъра а от другата страна. Там на тротоара има едно малко бяло магазинче. Вътре има много хубави - аз оттам си купувам и съм много доволна. Дано да съм помогнала. Успех! Намигам
Активен

АМАЗОН
Член+ на форума към БАЕ
Неактивен Неактивен

Публикации: 210

гр.София,бул.Цар Борис 99.маг.АМАЗОНИЯ!!!

« Отговор #10 -: 02.09.2011г 21:09ч »

DeNiMa,не е ли малко старичка темата?
Иначе не е лошо да се трупа информация.
Активен

Nikiengi
Интересуващ се
Член+ на форума към БАЕ
Активен Активен

Местонахождение: Пловдив
Публикации: 1 185

« Отговор #11 -: 02.09.2011г 22:10ч »

И аз съм от Враца! *THUMBS UP*Сега ще ти кажа:

Срещу Тракийската принцеса - дето продават очила, на ъгъла има едно магазинче, отгоре пише "Декоративни рибки" - там има. Също и до ПМГ, не откъм центъра а от другата страна. Там на тротоара има едно малко бяло магазинче. Вътре има много хубави - аз оттам си купувам и съм много доволна. Дано да съм помогнала. Успех! Намигам

От 02.03.2006г. до сега колегата може и вече да не живее във Враца, а може и да не е влизал отдавна във форума, така че описаното от теб може и да не бъде никога прочетено. Гледай датите на последните постове, за да не се чудиш, че няма отговор!  Усмивка
Активен

Giorgio_Armano
Работещ чорбаджия
Член+ на форума към БАЕ
Неактивен Неактивен

Местонахождение: Варна
Публикации: 405

няма невъзможни неща

« Отговор #12 -: 03.09.2011г 00:12ч »

Ако беше от Врна или региона бих те СВЕТНАЛ но си доста далечко.
Активен

Страници: [1]   Нагоре
Изпечатай
Отиди на:  

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна
публикация
Зоомагазин във Враца? « 1 2 3  Всички »
Магазини
Goshko 30 7953 Последна<br />публикация 13.09.2011г 11:11ч
от manyg
Жива (замразена) храна във Варна ?