• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
10.07.2020 16:04

Новини:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


Акваскейпинг конкурс
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Инфузории

Започната от Bube, 16.11.2004 00:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Anonymous

Виж потърси из форума давах на Веско една рецепта с ряпа или гулия  - много е лесна аз съм я правил поне 10 ина пъти (може и повече) - а Веско спомена че я е направил с кочан от зеле и се е е получило- само те съветвам не пробваи с кочан от кърфиол аз така вкиснах цяла зарядка  :(

Мишо

Цитат на: "Vlado"Но сега се намира (и тогава всъщност се намираше на същото място - Жоро, дето продава дафня) и затова се намесих. И още: употребата на чехълчета е доста ограничена. Според мен са необходими само за колизи и копели.

И за "дребните"личинки на някои харациди - хокейки,пирулини,копели и др.
 

dako

как да разбера дали е вкиснал банана в бутилката вече 3-ти ден и водата е някакси бяло-кафеникава? Има накакви бели парцалчета от какво са се образували незнам някои ако ззнае да каже. *HELP*

sho

Вероятно не си изушил добре кората и ти е вкиснала зарядката - ако почва да мерише като кисело зеле изхвърляй всичко и зареждай наново.

dako

Ами то мирише ама не на развалено зеле. И кората  съхна 3 дена на парното.
Кога доло горе трябва да имам култура???

dako

КОГА ГОРЕ ДОЛУ ТРЯБВА ДЕ СЕ ОЧАКВА РЕЗУЛТАТ. И МОГАТ ЛИ ДА СЕ ВИДЯТ С ПРОСТО ОКО??? ВОДАТА Е ЛЕКО БЯЛА АМА НЕ ВИЙДАМ НЯКАКВИ ОБЛАЧЕТА ИЛИ НЕШТО ТАКОВА. И КАК ДА РАЗБЕРА ДАЛИ Е ВКИСНАЛО, МИРИШЕ НА КИСЕЛО МАЛКО АМА НЕЗНАМ ВИИ КАЖЕТЕ.

Тони

Цитат14. Писането на повече от една дума само с ГЛАВНИ букви може да се използва само в изключителни случаи. В противен случай, може да бъде наложено наказание.


: 02.03.2007г 19:07ч
Водата трябва да се избистри и тогава виждат се с просто око.
Тука ред нема, ама требва да се спазва!

dako

Sorry *SORRY* *SORRY* *SORRY*
А кога ще се избистри водата и как да разбера дали е вкиснало мирише кисело???

Joro Vn

    Ако бутилката ти е с 2-3 литра вода, не- повече от половината кора на банан. Дръж я на сравнително топло място, ако не е на стайна температура. Може да извадиш част от кората, при условие че си сложил повече. Мътилката е от по- дребни инфозории, с които впоследствие ще се хранят чехълчетата. Не си забравил да сложиш закваска от тях, нали. За по- сигурно сложи пак закваска, след като водата започне да се избистря. Това ще стане, ако не си прекалил с количеството кора. Може да се наложи и още веднъж да извадиш част от кората. Водата става с цвета на престоял чай- леко кафеникъв оттенък, почти без миризма. Отгоре може да останат още известно време плаващи парчета от плесен. Впоследствие трябва да изчезнат напълно и да остане лека прозразна ципа, пак както от престоял чай.

dako

04.03.2007 14:02 #39 Last Edit: 04.03.2007 17:05 by dako
Значи закваска нямам и си сложих вода от Аквариума . Шишето е 2,5л. на стаина температура е и го заредих на ново със кора съхнала 1 седмица и ще видя какво ще стане ся  :-D :-D

NO CARRIER

 *offtopic сложих вода от аката Да допуснем, че си искал да напишеш аквата. Аква = вода. Значи -> сложих вода от водата.
Аквариум не е равно на аква!

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

dako

Цитат на: NO CARRIER в 04.03.2007 15:03
*offtopic сложих вода от аката Да допуснем, че си искал да напишеш аквата. Аква = вода. Значи -> сложих вода от водата.
Аквариум не е равно на аква!

:-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[  SORRY

dako

Вече 3-ти ден от новата закваска. Водата е мътна с леко кафеникъв цвят но, не се вижда нищо вътре със лупа гледах нищо не мърда. Вода взех от аквариума 2л.
не съм я обработвал скоро с препарати. НЕ мирише изобщо (за разлика от предишната от която ништо не стана). От къде мога да заразя???
:-|От аквариума не става явно а от локва или от блато нали не било подходящо във магазините няма. ОТ къде????

Георги

Тази тема заприлича на дневника на принцесата!
Не си разбрал как се прави - взима се преварена вода и се слага малко аквариумна. И кората, и на сухо и топло място и се чака седмица. По добре си отвори друга тема.
Егати мъките!

Golqmcho_RS

ами егати мъките аиде един да даде точната рецепта щото маи има някакво разминаване пък и в сливен пазар няма и няма го чичкото с дафнията и няма от де да вземем чиста култура,колко трябва да се суши тая кора колко да се сложи във колко литра,ако се опише всичко веднъж и ясно въпросите и мъките ще отпаднат
ЛуДа РаБоТа Ти КаЗвАм