• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
18.04.2024 06:46

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

храни с чесън

Започната от michelin, 07.12.2005 15:23

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

michelin

Значи гледам много от вашите постове и виждам че много споменавате чесъна като много добро за профилактика на рибите. и че пъхате някакви зеленчуци в камерите и замразявате  .Моля кажете мисля и аз да почна да им давам по малко чесън и зеленчуци но как да замразя зеленчуците и после нужно ли е да ги отмразявам или направо замразени.?

Живко

гледай какво прави търсачката на форума :wink:  :lol:
http://www.aquariumbg.com/forum/search.php?mode=results
Никой не се е родил научен.

michelin

о да намерих ама те темите са на 5 6 страница Локед

niky

Една много добра храна е филе от бяла риба - замразено и след това настъргано на ренде, става идеално за даване на рибките. Ако пък се смеси с чесън (4-5 скилидки на 1 кг. филе) и се пасира, а след това се замрази, действа прекрасно срещу вътрешни паразити, както и профилактично, за прочистване на храносмилателната система (особено на рибки с по-дълъг стомашно-чревен тракт, каквито са малавийските цихлиди например).
Да се внимава с количеството чесън!!! По добре първоначално по-малко да се сложи.


Рецептата е дадена от Boby_

Longanlon

Това между другото и мене ме заинтересува.

Моите риби са растителноядни и все сомчета, та по-интересна ми е онази рецепта която била с твърдостта на инструментална стомана, само дето не си спомням каква беше и кой я даде... Искам да попитам дали някой сам си прави някакви растителни (главно) храни и как точно ги втвърдява така, че да не се разпадат във водата?
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

KingNothing

Цитат на: "Joro Vn"Смилаш ги, например в машинка за мелена на кафе или подправки. Пробвай в този вид- натурално. Може да ги омесиш на тесто заедно и с други сухи растителни храни- ориз, грах. Също и с диетични макарони /без захар/, смлени. След това тестото го изпичаш във фурната, на малки питки. Твърдостта им след термичната обработка се приближава до тази на инструментална стомана :D . Натрошаваш ги по някакъв начин /най- добре с клещи- резачки- изпробвана технология/ на дребни парченца и отново смилаш с машинката. В този си вид смеската след намокряне потъва към дъното със скоростта на стратегическа подводница. А там вече чакат ли, чакат...
Из "Рецептите на Joro Vn" :wink:

http://aquariumbg.com/forum/viewtopic.php?t=2235

discus

Цитат на: "Longanlon"Това между другото и мене ме заинтересува.

Моите риби са растителноядни и все сомчета, та по-интересна ми е онази рецепта която била с твърдостта на инструментална стомана, само дето не си спомням каква беше и кой я даде... Искам да попитам дали някой сам си прави някакви растителни (главно) храни и как точно ги втвърдява така, че да не се разпадат във водата?

Може да се ползва желати за целта, по добре е на растителна основа така нареченият АГАР-АГАР , но може и обикновен от животински продукти.

Similar topics (5)

5311

Публикации: 0
Прегледи: 2792

1177

Започната от emetic


Публикации: 15
Прегледи: 9898

878

Публикации: 26
Прегледи: 12512

34794

Започната от hami


Публикации: 2
Прегледи: 2841

7370

Публикации: 13
Прегледи: 6087