• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 11:40

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Хранене с мухи?

Започната от mollies, 25.03.2017 01:48

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

mollies

Здравейте колеги :)

Имаме една вила, на чието таванско помещение се събира голямо количество мухи. Всяка година като се запролети ги събираме, като ги пекне слънцето около 10% излитат, а останалите - не, демек са мъртви. Перфектно изсушени и запазени са, че и от екологично чист район :D За риболов като стръв са 6+, но се чудя дали биха били подходящи за храна за аквариумните риби, как мислите?
В моя конкретен случай говоря за скаларии :)

maks25

Аз съм хранил златни рибки с мухи , за скалари също става сухите може да ги смелиш на прах , но може и живите да ги накъсаш и да им ги пуснеш да ги калвът .

triops

Много трябва да се внимава да се измият добре ръце след това, защото мухите пренасят много болести по хората и животните. На рибите нищо им няма. Като имах хишни риби им давах всякакви живи мухи, трявба само да я потопиш за да и се намокраят крилата. Рибите ги лапат със звуно засмукване и дори малко се пристрастяват към тях.
Там където ги има много могат да се оловят със капан за мухи. В нета има много клипове как се правят. С бутилка от 2 л. е най-лесно ,. Изрязва се преди да се стесни и конуса се обраща навътре, може и малко тиксо да се лепне. Добре ги привлича глава от скумрия, но след  като наловим мухи я изхвърляме , че замирсва нетърпимо в жегата.
Друг вариант е да сложим на сянка в кутия една две по едри каракуди изчистени, при топъл ден идват много зелени и сини месарки и отлагат яйца. Веднага ги събираме и те са много добра храна за всякакви малки риби, промиваме преди това с вода.
Малко не по темата, но съм забелязъл , че рибите много обичат кълцани на по 3мм пиявици от малките . Има ги по много в каналите и някои реки като издърпаме наилон или клечки от водата. Големите пиявици са доста жилави , но може би някои от големите риби ще ги ядът, като се отрежат двете смукала.

joro80

Аз съм на същото мнение, че насекомите по принцип какво не пипват, а за мухите на каква ли мръсотия не кацат да се хранят. Не бих си и помислил да храня риби с насекоми!
Сайт за безплатни обяви разделен на разнообразни категории.

Similar topics (5)

29362

Публикации: 9
Прегледи: 6607

22487

Публикации: 4
Прегледи: 5831

14636

Публикации: 2
Прегледи: 3474

5654

Публикации: 2
Прегледи: 3789

26767

Публикации: 20
Прегледи: 12710