• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 14:43

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Храна за дискуси

Започната от ivo, 10.02.2005 13:50

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ivo

Наименовах тази тема най-общо така, за да може повече потребители да споделят своето мнение.
А иначе по-конкретно търся отговор на въпроса, какви точно замразени скариди да прибавя към диетата на дискусите?
Само да добавя, че рецептата, която аз използвам, включва смляно телешко сърце + варен черен дроб (пилешки основно) + овесена каша. Но на рецептата ми (не претендирам за авторство) и липсва очевидно морския привкус - т.е. не прибавям нито рибно филе, нито скариди..
Дайте  :idea:  :idea:  :idea:

stanko

даи рецептата
моита е 3кг телешко сарце 0.5кг скариди0.3кг спанак консерва витамини 6-супени лажици(vita chem) с още малко витами С 0.5 кг моркви  всичко през пасатора с желатин за 5кг желе  после в хладилника да се желират след това на кубчета и в фризера

ivo

Това с желатина е добра идея.. може да го пробвам някой ден.

А сега за рецептата, която аз използвам:
- около килограм телешко сърце;
- половин килограм пилешки дробчета (не слагам свински черен дроб, защото е много мазен);
- малко количество овесена каша;
- напролет слагам зелена салата (маруля);

Смилам телешкото сърце възможно най-финно. След това сварявам пилешките дробчета и след като изстинат смилам и тях. Накрая смесвам всички съставки като овесената каша служи за 'спойка'. Правя порции и в камерата.

:?: Stanko, какви точно витамини използваш ти и от къде да ги намеря?

Ще съм ти много благодарен на бърз отговор, защото ми доставиха новото сърце и трябва да приготвям храната.

Хунта

Аз да ви питам само от къде се снабдявате със сърца ... аз от колко време дебна кварталната месарница и се не мога да уцеля :(

ivo

имам познат месар и като му дам поръчката той има грижата от там нататък - пита си неговите доставчици и т.н.
а аз си получавам сърцето в повечето случаи дори готово смляно..
това е то да имаш връзки :twisted:

NikolaV

Случайно попаднах на тоя линк. Може на дискусолозите да им е интересен:
http://www.discushatchery.com/food.html

BLKnight

Телешко сърце в София, "почти всеки ден" (по уверения на продавачката), има в магазина за месо на спирката на трамвая на Театър София (посока към Подуене), демек на кръстовището на Янко Сакъзов и Евлоги Георгиев (канала).
За почитателите на съботния пазар - работят и в събота :)

penchod

Телешко сърце има почти винаги и на щанда за месо във Фантастико

onaziss

Postojam bezbroj recepti za zamrznati hrani, ama jas se opredeliv za ovoj:
Potrebni sostojki:
-1 kg govedsko srce;
-300gr fileti od oslic;
-300gr spanac ili spirulina (jas koristam spanac);
-3 supeni lazici crvena tolcena piperka (normalno blaga);
-1 cesne luk (ne cela glavica tuku edno delce od nea)... Mislam deka toa bese se.
Srceto se cisto od masnotiite i od zilite so ostar noz ili skalper i se nosi na melanje vo mesara (pozelno e se sto ce melete da go somelete po 2 pati), oslicot ako vi go somelat odnesete go i nego (mene ne mi go melea-ribata ce im ja zasmrdela masinata pa si go melev sam), spanacot sitno isseckajte go i isplaknete go ili skuvajte go (so kuvanjeto mislam deka gubese nesto od vitaminite).
Potoa site sostojki se stavaat vo eden sad i se meseaat dodeka ne se soedinat (ova malku zvuci kako da e recept od hrana i vino  ), se dodava crvenata piperka i lukot koj treba prethodno da se zdrobi kolku sto moze povece, pak se mesa i hranata se sitni na pomali parcinja (najdobro e vo oblik na salama) i se zamrnuva.
Otkako ce se zamrzne pocnete so hranenje na diskusite...pardon ribite.

Храна за дискуси
Рецепт бр.2
Вецерва им направив храна по овј рецепт
-700 гр. телеско срце (односно деве мали телески срца од пе 350 грама), откако ги извадив маснотиите и жилите останаа по слободна проценка некаде околу 550-600 грама чисто говедско срце.
-150 грама филети од ослич
-100 грама шкампи
-Неколку лажици Спирулина
-Две лажици црвена пиперка
-пола банана
-Едно чешне лук
Срцето, осличот, бананата и шкампите ги сомлев и во нив ги додадов другите сосотојки.

Recepti by Dane.

Dane

So receptite sto gi napisa Onaziss imav odlicni rezultati. Samo da napomeman-Teleskoto srce gledajte da bide od mlado tele, a ne od vol.
Zaboraviv da kazam-od suvite hrani definitno kako najdoba kaj mene se pokaza "tetra diskus" (ova ne e reklama). Eden od osnovnite uslovi za da imate zdravi i veseli diskusi e da hi hranite so raznovidna hrana. Od ziva hrana im davam Eisenia foetida-odgledani vo kofa, prethodno isciteni vo toaletna hartija.

abaro

Аз ти казах че ще науча македонски покрай вас :lol: .
Какво е ослич - да не е магарешко?
Лукът какъв е зелен или на глави?
Шкампи какво е - ние имаме камби - приличат на червени чушки но са с форма на тиква.
Аз наскоро направих тази рецепта http://www.vitawater.ru/aqua/korm/perez.shtml
Всички риби много я харесаха. Даже Pangio kuhli излиза на светло като пусна от нея в аквариума.
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

Dane

Oslic-vid morska riba.
Lukot treba da e suv (ne svez), se vadat 3-4 cesninja od glavicata luk.
Skampi-vid morski rakcinja kolku sto znam.

discus

Цитат на: "abaro"Аз ти казах че ще науча македонски покрай вас :lol: .
Какво е ослич - да не е магарешко?
Лукът какъв е зелен или на глави?
Шкампи какво е - ние имаме камби - приличат на червени чушки но са с форма на тиква.
Аз наскоро направих тази рецепта http://www.vitawater.ru/aqua/korm/perez.shtml
Всички риби много я харесаха. Даже Pangio kuhli излиза на светло като пусна от нея в аквариума.

За ослича човека е казал вид риба, лукът е всъщност чесън, другото наистина са чушки.

penchod

Skampi би трябвало да е скариди или морски рачиня, което ще рече  раци някакви.

aqua

Тя тази "македонската" рецепта много прилича на онази 100 годишна акваристка рецепта: фире от замразена морска риба + чесън. Останалите добавки са за вкус и подобряване хранителните стойности, а червеният сладък пипер е за вдигане на астите.

Similar topics (5)

14890

Публикации: 2
Прегледи: 3506

3326

Публикации: 7
Прегледи: 4117

43818

Публикации: 2
Прегледи: 3800

30494

Публикации: 1
Прегледи: 2917

42444

Публикации: 14
Прегледи: 14839