• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 15:36

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Към рецептите за домашна храна

Започната от DMitar, 23.08.2010 10:21

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

DMitar

Хрумна ми дали към класическите рецепти за домашно приготвена храна - филе от риба, кайма, чесън, сърце...да не се добавя и по малко от следните: сушена дафния, сушен тубифекс, сушени скариди, чернодробна. Примерно 5-10% от състава.

Тъй като не са популярни храни ако се дават директно, но от друга страна са естествени продукти, които са обработени. Идеята е, че така ще се разнообрази.

Относно ролцата от раци - това не е ли вредно за хората, пък да не говорим за рибите? Там май няма нищо общо с раците  :karamse:!?

ico

Щом си решил, може всичко да сложиш. Но как храни които "не са популярни ако се дават директно" и се избягват по някакви причини, след като се сложат в някаква кайма, ще станат хубави? Все едно да сложиш гнусна наденица в боба и после вече ще е хубава мръвка.  ;-)  Ла*ната са си ла*на, независимо от съда и заливката в които са поднесени.  *CRAZY*
Кръщаваш го, а то във водата пикае...

NO CARRIER

Ролцата от раци са филе от бяла риба, боя, консервант и овкусител.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

DMitar

ico, може и да си прав, аз си го разглеждам като пица за риби. По отделно дафнията не е хранителна, полезна, в микса пак не е хранителна и полезна, но в нито 1 от двете ситуации не е врезна за рибите. Просто е добавка. Той и черния пипер не е полезен и пърженото не е, но като се направи микс и е умерено спрямо полезната храна е ок. Все едно ти цял живот с деликатеси да се храниш, ами май няма да си по-добре от колкото 80% деликатеси и 20% други.

Боя, консервант и овкусител не е ли лошо за крехкия организъм на рибките?

ico

Нещо логиката ти бяга. Няма никакво значение дали ще дадеш някоя храна отделно или премесена с друга. Това се опитвам, да ти кажа. Не ти се меся, с какво ще храниш рибите си. Ако разбрах правилно темата ти, искаш мнение и аз дадох своето. Тия оправдания за вредните храни дето не са толкова вредни някога си, няма как да са истина. Всичко е въпрос на собствен избор. Не знам за теб, но аз ограничавам колкото мога разните ненужни и вредни съставки в менюто си, пък и в това на детето си и в менюто на рибите. Какви консерванти, оцветители и овкусители има въс филето от хек, чесъна и някакъв листен зеленчук или тревисто?
Кръщаваш го, а то във водата пикае...

DMitar

Сухата дафния, сухия тубифекс, сухите скариди не са вредни нито чернодробната е вредна. Вредно е да използав за храна само тях. Има огромна разлика. Ако те представляват 10% от менюто е въпросът въобще има ли смесъл или не, дали ще сложиш тези или хляб в смеската с кайма, може и да няма никакво значение...примерно, но може пък и да е по-добре рибите да похапват от време на време дафния, скариди, тубифекс даже и да е сух.. *DRINK*

За ролцата от раци са тия оцветители и т.н. не в рибата...

Асен Евгениев

Може да смениш сърцата, каквото и месо да сложиш, не вярвам да стане по-лоша кайма. 8-)
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Similar topics (5)

11196

Започната от novobraneca


Публикации: 3
Прегледи: 4619

2593

Публикации: 2
Прегледи: 3519

43608

Започната от Marto99_mz


Публикации: 0
Прегледи: 1971

29204

Публикации: 29
Прегледи: 16770

28486

Започната от Ermak


Публикации: 16
Прегледи: 11511