• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 11:23

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Домашна храна за дискуси

Започната от }|{opukc, 10.08.2008 21:44

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

elblanko

Цитат на: Mirobg - 20.12.2011 20:37
Какво му е лошото на сърцето?
По принцип рибите не е хубаво да ядът месо от топлокръвни животни.
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Falfa.kachi-snimka.info%2Fimages%2Fviu1343311821a.gif&hash=826485123ec157466e56654f744135d3a56dfb37

bicho1976

Но почти всички ги хранят основно с това. :-D

mejdupraznika

Аз лично съм хранил скаларии с кайма , при мен нямаше проблем.

elblanko

Цитат на: mejdupraznika - 20.12.2011 21:05
Аз лично съм хранил скаларии с кайма , при мен нямаше проблем.
И аз знам много случаи на хранене с телешко сърце без проблеми, затова казвам по принцип, защото не съм убеден че им вреди.
Иначе съм чел че рибите не могат да преработват мазнините от топлокръните животни, но до колко е достоверна тая информация не знам. Аз лично винаги на първо място залагам на опита си, и после на научните твърдения, нали все пак съм българин.  :-D
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Falfa.kachi-snimka.info%2Fimages%2Fviu1343311821a.gif&hash=826485123ec157466e56654f744135d3a56dfb37

rakim

За скалария само съм чел че не е добре,за дискуси от мой опит казвам че не бих дал вече.Гледах едни малки курипери на един мой човек,той беше в чужбина.Давах им купена кайма 90% сърце телешко,ама нямах грам опит с тези риби.Само проблеми...да не говорим че научат ли я и после друго не искат да ядът.Спрях я и с глад ги научих на тетра гранула,но много трудно.Проядоха и проблемите изчезнаха.Пак казвам това е моя кратък опит,аз повече не бих дал кайма със сърце на моя риба при положение че и гранулата осигурява абсолютно всичко необходимо,даже в повече.Същото важи и за тубифекса.
540л Южна Америка

TiratroN

Не че горя да се впускам във вечния спор за тоя тубифекс...
На времето храних с тубифекс моите Трихогастери. Събирах го от реката. В реката се вливаха отпадни води от градската канализация и затова се беше завъдил там. Беше доста мизерно честно да си кажа. Една рекичка с ширина от два ,три метра . Събирах го с кепче без да газя във водата въобще. После две седмици храня в една хранилка.
Така се бяха охранили рибите. А Анциструсите се скъсваха да хвърлят хайвер . И те бяха залепени за хранилката по цял ден.По него време не бях чувал за негативните настроения относно Тубифекса.
Е честно казано проблеми не съм имал.

Не разбирам защо трябва в тая кайма да има въобще каквито и да са сърца и прочие други вътрешности, след като може да се сложат водни животни: скариди,калмари,миди,риби. Те не са топлокръвни и са лесни за намиране
в сравнение с насекомите и ларвите ,които пък би трябвало да са идеалната храна за рибките .

}|{opukc

Моите риби ги храня с какво ли не. Кайма /сега все по-рядко/ мързи ме да я правя, но аз не слагам повече от 20% сърце в нея.
Гранула по една пълна супена лъжица дневно. Хранил с тубифекс, артемия, и с хляб съм пробвал - без проблем.
Опита ми показва обаче, че от гранулата растат значително по-бавно..а един от големите проблеми при дискусите е недохранването. Каймата е за свинско хранене - все пак фирмените гранули са доста "солени"..Ако трябваше да храня само с Тетра примерно, ще ми се връзва по 200лв месечно за храна. Еб..х тия златни риби. =-O

zangievka

Aз изобщо не съм специалист и най-вероятно не трябва да се бъркам между шамарите ,но от наученото от форума и професионалното и компетентно мнене което получих от членовете тук си направих една програма за хранене на дискусите  ми тя съдържа следните неща:сутрин храня с кайма купешка която  съдържа ( пилешки сърца,филе от сйомга,скаради,калмари,яйца от омар,спанак,чесън,спирулина и омега 3 и някакви витамини.),на обяд храня с гранула на jbl,след обяд храня с гранула на sera и вечерта храня отново с кайма.Нямам никакви проблеми нито от каймата нито от гранулата на тези две фирми но специално за гранулата на тетра нищо хубаво немога да кажа умори ми единия дискус след като неможа да смели гранулата.А храня големите си цихлиди с говеждо сърце и също съм нямала проблеми до сега.незнам дали е полезно но при мен не е и навредило.
:-)

TiratroN

Храня си рибите с домашно приготвена храна от
-калмари
-миди
-скариди
-червен пипер суров
-чесън
-желатин

В аквариума в който храня има и скаридки ред чери. Понякога виждам умряла скаридка. Вече три умрели съм виждал в рамките на два три месеца.
В аквариума има около 60 скаридки с големина от средна нагоре.
Може ли някоя съставка на храната да им вреди?


rakim

Когато съм хранел с кайма,после като сифонирам водата смърди на чесън.Може и от това да дават фира,по крехки същества са от рибите.
540л Южна Америка

zangievka

Здравейте отново,вчера ми пристигна храната от Diskuszucht Stendker.Това е един от най-големите развъдчици  в Германия,много бях изненадана от състава на храната ,който е 91% Телешко сърце и още по бях изненадана от апетита и желанието на рибите към нея(за малко да се избият :-D).Храната се води за скъпа сравнение с останалите на пазара но гарантира ,здрави и добре оцветени риби .Въпроса ми тук е трябва ли  според вас да се притеснявам да храня  с тази кайма заради високото съържание на телешко сърце ?Ето и една снимка на въпросната храна :-) :-)


bicho1976

На моите дискуси им давам 100% телешко сърце,настъргано.Досега съм нямал проблеми,освен че ще се избият за него.
Като предястие си хапват артемия,дискус-био колор и хирономус(фаворита им след телешкото сърце).На домашната каймица направо и се мръщят за гранулите да не говорим.
Наскоро вземах дискуси от едни развидчици,та от тях разбрах,за да имаш големи дискуси трябва мръвка.
Там видях и дискуси на по20+ см.

rakim

Виждал съм дискуси големи колкото чинии хранени само с тетра гранула,така че това с мръвката...Може да растът по бързо но по големи...
540л Южна Америка

}|{opukc

Сега, въпроса със сърцето е доста спорен, принципно дискуса е всеядна риба и яде каквото намери. Има твърдение, че рибите затлъстяват и развитието на камшичести в стомаха е по-голямо при повече сърце в храната, но не е доказано категорично. Сърцето освен, че е хранително стимулира рибите да плюскат като бесни. Аз лично се застраховам и слагам 20-30%/на око/ сърце. А трябва да се има предвид, че големите развъдници бухат лекарства против паразити като луди, така че може да си позволят да слагат и 100% сърце. Всеки сам си решава..все пак рибите са си негови.

stoio0 xD

Колеги искам да ви питам дали мога да храня скалариите с обикновена кайма от магазина(замразена)?? *HELP* :buff:

Similar topics (5)

5427

Започната от nuance


Публикации: 16
Прегледи: 10350

53591

Публикации: 3
Прегледи: 2922

35424

Публикации: 0
Прегледи: 2036

20366

Започната от m_milena


Публикации: 1
Прегледи: 2891

33974

Публикации: 5
Прегледи: 4014