• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
20.04.2024 04:12

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Дъждовен червей

Започната от WoterEvil, 30.08.2013 12:57

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

wwladoo

Цитат на: Giorgio_Armano - 02.09.2013 13:51
Тубифекс в домашни условия доста трудничко ще се завъди а и да стане едва ли ще е рентабилно.
Тубифекса живее във води където има органика,т.е. изхвърляне на органични отпадъци като свинарници,краварници,кожарски цехове,месопреработвателни и т.н.Това му служиза храна.Другото което е  трябва да му създадеш рядка тинеста почва .Така че не е никак лесно това начинание с развъждането.По лесно е да намериш някъде да отидеш да си извадиш или да си купиш отколкото да се мъчиш да размножаваш.Преди 2-3 години тук имаше една такава смешна тема за ферма за тубифекс където уж били ги развъждали :-D.
Доста се смях след като комуникирах с тазли особа която развъждал по 10 буркана (800мл) седмично.
Да и където,беше излъгал и запалил половината форум с този тубифекс от уж ,,фермата,, :-D и накрая беше баннат за лъжите си..За белите червеи White Worms и Грииндал имаше тема през 2011г. във форума виж потърси с търсачката, а и тогава колега беше внесъл култура Грииндал и няколко човека си бяхме взели и аз лично го отглеждах известно време на кокосови влакна и изкуствена вата и го храних със котешка храна.Но имай впредвид,че и двата вида са дребни червеи и за големи риби не стават, а и да не мислиш,че дават кой знае колко прираст---ако ти трябва много от тях трябва да имаш доста и големи съдове с култура.Стават да разнообразяваш храненето един два пъти седмично, на дребни рибки в домашни условия, а не основна храна . Не се препоръчва често хранене с тях защото съдържат много белтъчини и мазнини и води до безплодие на рибите... :-)

: 02.09.2013г 16:04ч
Опс--открих темата,за двата вида бели червеи------http://aquariumbg.com/forum/hrana/beli-chervei-white-worms-(ww)/msg321480/#msg321480----прочети я внимателно,вътре в тази тема колега е дал линк и към темата за Грииндала. ;-) :-)
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ

WoterEvil

Разбирам. Все пак мисля да пробвам с по-малки дъждовни червейчета да видим дали ще има ефект пък предполагам не е толкова трудно да бъдат развъдени- един леген или корито пълна го със земя и слагам домати и краставици (по-скоро остатъци от тях), което ще им служи за храна.


Caxapa

ÄВари го. печи го на тиква си мирише!" Колегите са ти казали ама ти щом си знаеш прави каквото си си намислил.Защо търсиш тогава съвети от нас?

WoterEvil

Нищо лошо не виждам да търсиш съвет от по-опитни от теб хора.

Caxapa

Разбира се *THUMBS UP* Всеки  си даде мнението относно дъждовните червеи с които искаш да храниш живородки. Просто няма как да стане но въпреки съветите които ти се дадоха решаваш да пробваш. Това е малко или много обидно, че не зачиташ съветите на по-опитните от теб. Весел  ден желая!

WoterEvil

Спорен ден и на теб  :-)

M14iro

Охо . И аз почвам да давам дъждове червей  :popcorn:

Асен Евгениев

Цитат на: WoterEvil - 02.09.2013 19:17
предполагам не е толкова трудно да бъдат развъдени- един леген или корито пълна го със земя и слагам домати и краставици (по-скоро остатъци от тях), което ще им служи за храна.


Направо си ги развъдил. *dead
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

WoterEvil


Similar topics (5)

26386

Публикации: 12
Прегледи: 7785

41897

Започната от niki26


Публикации: 3
Прегледи: 4944

55137

Започната от Longanlon


Публикации: 7
Прегледи: 17717

33959

Публикации: 19
Прегледи: 14320

51723

Публикации: 2
Прегледи: 2725