• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 09:55

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Хранене на Red Cherry Shrimp бебета

Започната от Roll, 06.06.2007 01:52

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Flober

Цитат на: TOXIC - 15.07.2007 20:53
Значи аз имах подобна история с хелерчета. Тези, които не успях да преместя станаха 2-3 пъти по-големи от събратята си. Причината според мен беше, че в общия и по-голям аквариум има изобилие от храна и рибките по всяко време хапват. Докъто в малкия аквариум хапват само когато им сложа. Предполага твоя случай е аналогичен.

Нестава само с ядене , трябва и обем..... :-D
Получи се почти като в рекламата,но е доказано че в малък аквариум рибките не достигат максимален размер предполагам същото се отнася и за скаридките.

patter

Ядене му е цаката :-)

В общия аквариум където има и риби и скариди, скаридите стават по-големи защото има повечко папане.
Сециално за малкя аквариум в който си ги отделил - внимавай с параметрите на водата. Много лесно можеш да ги прехраниш - т.е. да остане неизядена храна която да загние и да стане мазало :-(

Сега е сезона на спанака - вземи малко спанак (гледай да са по-млади листа) и го попари (почити свари) за да омекне и пусни едно две листенца при скаридките - хапват го с ухота.

Друг вариант за малките е да 'изпереш' гъба от друг аквариум при тях - т.е. да им вкараш малко дертрит.

Още веднъж - скаридките са много по-чуствителни към параметрите на водата от рибките - много внимавай как храниш и как чистиш !  И каот казах чистиш - при смяна на водата не сифонирай дъното - мръсотията по него им е храна. Добре е и да не са на голо дъно за да може грунда да си изиграе ролята на филтър и той.

MeTogu

Абе да попитам по колко малки им се люпят на тези скаридки?И някой от форума не може ли да ме снабди с такива юе се споразумеем нещо!  *DRINK*
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

patter

http://www.aquariumbg.com/forum/index.php/topic,9593.0.html

Малко снимки по темата ред чери + спанак. На снимките не са съвсем бебета - около 1.5см са скаридките.

iek

Моите черешки и амановите хапват еднакво добре нишковидни, бланширани спанак и тиквички,а също и храна за рибки.Аквариумите, в които имам скариди,са напълно изчистени от  нишковидните водорасли, за съжаление другите видове водорасли въобще не ги интересуват. 

Roll

Не знам как е при Вас, но при мен тези зверове от 4 бройки в момента са около 150 сигурно (броя до 100-120 и почвам да ги изпускам :) При мен са в отделен аквариум (70 литра) само с 2-3 рибки и се размножават като луди. Храня ги единствено с храна за рибки, но има и много растения така, че хапват каквото намерят.

chandler

Цитат на: Roll - 26.10.2007 06:44
Не знам как е при Вас, но при мен тези зверове от 4 бройки в момента са около 150 сигурно (броя до 100-120 и почвам да ги изпускам :) При мен са в отделен аквариум (70 литра) само с 2-3 рибки и се размножават като луди. Храня ги единствено с храна за рибки, но има и много растения така, че хапват каквото намерят.
те до едно време ще се размножават. после като им стане тясно и спират. при мене в 30 литров аквариум само със скариди женска с хайвер не съм виждал много отдавна.
chandler

jimbeam0706

Колеги,
мойте скаридки ядат каквото им дам,а ако не им слагам нищо 2 дена и минават на водорасли .което е много гот,защото бурлогата им е чиста през цялото време,а това за тях е много важно
иначе ядат таблетки,гарнулки,люспи и тем подобни
Няма невъзможни неща

Similar topics (5)

57652

Започната от mollies


Публикации: 3
Прегледи: 2932

2894

Публикации: 2
Прегледи: 4124

33716

Публикации: 3
Прегледи: 4797

27558

Публикации: 0
Прегледи: 2122