• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 01:16

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Микрочервей

Започната от nidkolio, 24.10.2007 20:41

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

nidkolio

Само да вметна....
Когато реших да ги оцветя мойте, пробвах и с червено цвекло.... то нали цапа всичко наред, барабар с приборите...
Е не пробвайте, няма смисъл. Нещо не живеят отгоре. Културата си заминава за не повече от седмица :duvar:
https://www.youtube.com/user/ZoomagazinPetPaw Полезни клипчета

besom

Цитат на: dok70 - 26.05.2008 10:43
Едро смляна пиперица на дерони....      не такова бе besom тази наистина ще мухлясва бързо има една в големи пвц ,незнам на коя фирма е ,ама е фрашкана с консерванти и доста време не се разваля. *privet*        Аааа и само в тебе ми е надеждата да се сдобия с тея гадове и аз, айде виж как ще ти е най-удобно и пиши! *DRINK*

бе не ства сконсерванти бе. Те червеите отделят храносмилателни ензими за да се хранят - е тези ензими вкисват.
Спешно ли ти е да таргвам веднага или може до няколко дни. Пусни един адрес на лично да знам къде да пращам.

dok70

Не е спешно besom/ имаш лс/, после и аз ще поекспериментирам на нова сметка и ще докладвам за резултати, че имам някои идейки, ама да видим. *BRAVO* *thanks *DRINK*
Луд умора няма...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi51.tinypic.com%2F15qq15l.jpg&hash=b07c9eabfccaf48f94e226948629f70537bc2352
300 оки миш-маш

dok70

Да кажа и резултата от експериментчетата ми вурху микрочервея.
То в старите, дебели книги си пише, ама нали око да види - ръка да пипне.
Опитах на хляб, кускус, зеленчук, разни мюсли и каквото се сетите.
Е най - трайна и дащна култура си е на класиката - овесени ядки и обезмаслено кисело мляко. Някой от колегите ги беше попарвал с вода ядките - еми дава на половина и по - кратко време /пак наполовина/.
Така че засега не съм преоткрил топлата вода  ;-), ама не съм се и отказал.
При положителен резултат обещавам да докладвам.
Надявам се на същото от отсрещната страна!
Ай  *DRINK*, че в тая жега нещо не ми върви мисълта!
Луд умора няма...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi51.tinypic.com%2F15qq15l.jpg&hash=b07c9eabfccaf48f94e226948629f70537bc2352
300 оки миш-маш

nbetta

Какво стана има ли някакви нови открития  *ROFL*

chepik

Ми мойте открития са, че една култура може да изкара повече от 60 дни но е продуктивна до към 40 -я, после рязко намалява количеството но е достатъчно да се захване друга.Имам култура заредена на 20.03 и още има живи червейчета в нея.


dok70

Аз съм зарязал екпериментите с червея, че с риби ми е по-интересно. :-[
Бича с кисело мляко и въртя повечко култури.
Луд умора няма...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi51.tinypic.com%2F15qq15l.jpg&hash=b07c9eabfccaf48f94e226948629f70537bc2352
300 оки миш-маш

abaro

Потвърждавам и аз, че на овесени ядки с кисело мляко е най-трайна културата. На попарени ядки с малко мая отгоре, се развива по-бързо и дава повече материал, но е по-нетрайна. Според мен измират заради голямото количество токсини които отделят при метаболизма си. Както се казва - Гъз, глава затрива ;-)
Сега се сещам че на един пич от Варна съм му обещал да му пратя култура и бях забравил. :-[
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

siso

Колеги някой да има култура за завъждане в София и да е така добър да сподели малко :)

chepik

30.05.2009 16:46 #39 Last Edit: 31.05.2009 16:07 by chepik
Мога ти пратя но по куриер или по пощата, не съм от софия, ако не си намериш пиши ще уредим нещо :)

dok70

Моя е със столичен произход ;-)!
Ако не клъвне софиянец, винаги съм насреща.
Луд умора няма...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi51.tinypic.com%2F15qq15l.jpg&hash=b07c9eabfccaf48f94e226948629f70537bc2352
300 оки миш-маш

freza

 Здравейте колеги !!!
относно (microworm) микро червей прочетох в един американски сайт ,че културата се храни със
настърган морков;варен картоф;обелки от краставици;хляб и други-червея след 2-3 ден започва да се отстъргва всеки ден защото ако минат 2-3 дни започва да умира този които е по стените и се получава окис които убива останалите-аз го прилагам правилно и държа една култура по 20-25 дни -ако някой желае да пише на ЛС
ЗАНИМАВАМ СЕ С ЖИВОРОДНИ РИБИ 20 години
имам награди от 2 изложби ,мисля ,че ще бъда полезен на форума-за контакти пишете на
e-mail-freza@abv.bg- 0887581153

LusilSorel

  Аз днеска се сдобих с култура от Ангия, която си поръчах преди седмица. Надявам се, че до няколко дни ако е читава, разбира се ще мога да я развъдя. В описанието за културата, не прочетох  да пише за обезмаслено мляко и затова си го направих по традиционият начин със сварени овесени ядки, малко брашанце за сгъстяване и съвсем малко маичка за тласък на културата.
  Прочетох ви внимателно процедурите, но никъде не разбрах как я местите от един съд в друг, на кой ден зареждате новата култура и трябва ли да чакам до нейното намаляване, че да заредя друга такава?

Живко

Като почне да намалява добива, изсипи малка част от старият буркан, в нов съд.
Просто заразяваш новата доза.
Никой не се е родил научен.

ВЕТЕРАН

Цитат на: Живко - 14.10.2009 10:12
Като почне да намалява добива, изсипи малка част от старият буркан, в нов съд.
Просто заразяваш новата доза.

Пробвайте оцветяването с Алжирка  *THUMBS UP*или някое друго червено винце,ама малко да не земете да го опиете *ROFL*

Similar topics (4)

19238

Публикации: 1
Прегледи: 3075

16854

Публикации: 3
Прегледи: 4363

52352

Публикации: 0
Прегледи: 1955

14977

Започната от ned68


Публикации: 14
Прегледи: 6930