Hello !

International Balkan Aquascape Contest
Страници: 1 2 [3]  Всички   Надолу
Автор Тема: Микро- и макроелементи - признаци за липси в растенията  (Прочетена 15515 пъти)
0 Членове и 4 Гости преглежда(т) тази тема.
Nikiengi
Интересуващ се
Член+ на форума към БАЕ
Неактивен Неактивен

Местонахождение: Пловдив
Публикации: 1 185

« Отговор #30 -: 31.10.2011г 15:03ч »

Имаш прекалено торене, затова имаш издължаване на стеблата. Не знам как ториш, но си намали дозите да речем наполовина. Аз гледам Лимнофилата - хвръкне ли нагоре и нарядко, значи прекалявам и намалям торенето. Усмивка
Активен

anasarka
Зеленият
Член+ на форума към БАЕ
Неактивен Неактивен

Местонахождение: Габрово
Публикации: 646

Ne discere cessa! - Не спирай да се учиш!

« Отговор #31 -: 31.10.2011г 15:03ч »

При мен пък, Cardamine lyrata /Паричката/  листата по стеблото излизат на по- рядко /разредени/  , сякаш стеблото се издължава.Немога да разбера , защо... Нямам липси. Виждал съм други аквариуми с това растение, ами не е така... Листата  са на гъсто излезнали и така изглегда по- красива.
Издължаването на стеблото между листата (междувъзлието) се дължи на по-слабото осветление, а скъсяването на междувъзловото пространство на по-силното осветление.
http://aquariumbg.com/forum/index.php?action=articles&n=124
Активен

КОЛКОТО И ДА Е БЪРЗА СВЕТЛИНАТА ВИНАГИ ПРИСТИГА ВТОРА, МРАКЪТ ВЕЧЕ Я Е ИЗПРЕВАРИЛ.

M14iro
Член+ на форума към БАЕ
Неактивен Неактивен

Публикации: 203

« Отговор #32 -: 31.10.2011г 15:03ч »

anasarka, аквариума е 70л., 36см воден стълб и висящо осветително тяло,с 2х30в.т8,което стои на 7-8см от повърхноста
Активен

anasarka
Зеленият
Член+ на форума към БАЕ
Неактивен Неактивен

« Отговор #33 -: 31.10.2011г 16:04ч »

anasarka, аквариума е 70л., 36см воден стълб и висящо осветително тяло,с 2х30в.т8,което стои на 7-8см от повърхноста
Растоянието между листата стоящи най-отдолу до грунда по-голямо ли е от растоянието на най-горните листа?
Това 2 х 30в. нищо не ми говори освен колко ток ще плащаш. Ако искаш си направи експеримент свали максимално ниско осветлението и наблюдавай как това влияе на растоянието между листата.
Активен

КОЛКОТО И ДА Е БЪРЗА СВЕТЛИНАТА ВИНАГИ ПРИСТИГА ВТОРА, МРАКЪТ ВЕЧЕ Я Е ИЗПРЕВАРИЛ.

M14iro
Член+ на форума към БАЕ
Неактивен Неактивен

« Отговор #34 -: 31.10.2011г 16:04ч »

"Това 2х30в. нищо не ми говори" - не те разбирам, би ли ми пояснил.  А растоянието е едно и също...  Свалям ти шапка
Активен

anasarka
Зеленият
Член+ на форума към БАЕ
Неактивен Неактивен

« Отговор #35 -: 31.10.2011г 16:04ч »

"Това 2х30в. нищо не ми говори" - не те разбирам, би ли ми пояснил.  А растоянието е едно и също...  Свалям ти шапка
Имам в предвид какви са лумените и индекса на цветопредаване, на тези две пури които имаш.
При мен независимо от стебленото растение което имам включая и това за което става на въпрос се наблюдава скъсяване на междувъзловото пространство с доближаването до лампите. Когато намаля осветлението на аквариума си междувъзловото растояние на стеблените ми растения се увеличава и обратно, когато го увелича то се скъсява.
Активен

M14iro
Член+ на форума към БАЕ
Неактивен Неактивен

« Отговор #36 -: 31.10.2011г 17:05ч »

"ФИЛИПС" - 865 -2300лм. и "Силваня Аквастар"- 10 000к.- 1700лм, общо-4000 lm.   Аз имам една теория, мисля , че е от неравномерното подаване на ЦО-то , тъйкато съм с мая и захар.
Активен

anasarka
Зеленият
Член+ на форума към БАЕ
Неактивен Неактивен

« Отговор #37 -: 31.10.2011г 17:05ч »

При мен растоянието зависи от силата на осветлението, при теб незнам, какво друго може да окаже влияние.  Не знам
Активен

M14iro
Член+ на форума към БАЕ
Неактивен Неактивен

« Отговор #38 -: 31.10.2011г 17:05ч »

...ЦО-то е ...., само то е.
Активен

bustama
Член+ на форума към БАЕ
Неактивен Неактивен

Публикации: 90

« Отговор #39 -: 01.11.2011г 18:06ч »

Здравейте,
Искам да сподела с вас едни мои наблюдения за липси на желязо при растенията.
Конкретния пример е с Hydrocotyle leucocephala(Паричка).
Лично мое мнение, това растение е голям консуматор на нитрати(азот), желязо,магнезий- и цялата таблица  Ухилен до уши- както и да е. Това е растението по което общо взето разбирам какво става в аквариума, следейки неговия "апетит" най-вече за  желязо, освен по-горе( в първият пост от темата) описаните липси наблюдавам, че при намалени нива на желязото, растението расте с тънки и къси дръжки.
До колко това е вярно незная, ще се радвам някой ако е наблюдавал подобни симптоми да ги сподели- това е от мен.  Усмивка

Поправих си названието на паричката,  Маам си главътъ у стенътъ че съм писал глупости.
Активен

Страници: 1 2 [3]  Всички   Нагоре
Изпечатай
Отиди на:  

Преобразуване метрична - английска система
oF <=> oC in <=> cm G <=> L
Обем на аквариум
Дължина см
Ширина см
Височина см
L G
Тегло и обем на грунд