• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
20.04.2024 02:32

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Мътна вода

Започната от odinra, 25.11.2009 20:13

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

odinra

Здравейте, нов съм в акваристиката и имам следния проблем:
стартирах квариумът ми с кварцов пясък за грунд, един малак корен от дърво и 3 рапана с вътрешен филтър sera fil 120 и нагревател sera 100w. пуснах аквариума с 3 корена валиснериа работи 4 дена като в първич ден третирах водата с сера нитривек и срра биостарт. след 4 дена пуснах 1 принцеса и 5 стъклени тетри. но още от наливането на водата тч бесхе зеленикаво мътна и така си остана.
взех си препарат за избистряне tropical bactosan водата посинч после пак стана както си беше, 4овека от които си купувам рибките ми каза да сменч кварцовия пясък с ре4ни камъни и да запазя същата вода и да третирам пак с препарата
така и направих сега 4акам да видя какво ще стане но като гледам май пак нищо няма да се промени ако някой може да ми помогне яе съм благодарен.

valnata

Трябва малко време да почакаш и водата ще се оправи. Моята беше така почти две седмици. Аз не съм добавял препарати никакви и сама се избистри.  :-)

stenli

Абсолютно нормално е водата в първите дни да бъде мътна, от малко до много мътна. Не мога да разбера защо така се нахвърляте върху разни препарати. Абсолютно грешно! Интересно, е че повечето от Вас млади акваристи /хех как го казах/, първо слушате продавачи, после използвате препарати без да са Ви ясни и чак след това се допитвате до форума.
Принципно всички ние сме с кварцов пясък. Плакненето му е много трудно, но ако не е много старателно, трябва малко повече време за да се избистри водата. Използвай само нитривека и биостарта, нищо повече. Имай търпение.

odinra

25.11.2009 21:51 #3 Last Edit: 26.11.2009 07:23 by NO CARRIER
А можете ли да ми кажете колко често да добавям нитривека, защото го получих само шишенце без упътване.
[k] a mojete li da mi kajete kolko 4esto da dobavqm nitriveka zashtoto go polu4ih samo shishenc bez upytvane[/k]

vasso

Аз добавям малко при смяна на водата . Като стартираш ако си сложил, сложи чак след като чистиш- след 1 2 седмици. Не прекалявай с каквито и да е препарати. :-)

odinra

Искам само да ви попитам, възможно ли е водата да стои мътна заради един корен който съм сложил(изварил съм корена заедно с камъ4етата)

bicho1976

Цитат на: odinra - 26.11.2009 09:58
Искам само да ви попитам, възможно ли е водата да стои мътна заради един корен който съм сложил(изварил съм корена заедно с камъ4етата)
Да се оцвети може,но чак да е мътна.

odinra

Четож във форума съвет да се сложи памук във някое отделение на филтъра. според вас това дали ще помогне за по бързото избистряне на водата.

bicho1976

Абе изчакай бе човек,ще се избистри водата.И тези рапани ги махни.Памук се слага когато имаш цъфтеж на водата.Пусни снимки да видим колко е мътна тази вода.


Caxapa

Колега! Пишеш за кварцов пясък а това си е жив чакъл с фракция
3-5 мм.  Имаш риби вътре и те допълнително ти вдигат мътилката. Бих стартирал всичко наново като промия от/до и чак като ми се избистри водата да си пусна рибите. Но преди всичко се иска търпение и пак търпение. Някои колеги ти подсказват да не тъпчеш аквариума си с химия. 
Успехи и на слука  ;-)

Similar topics (5)

21143

Публикации: 2
Прегледи: 3977

15836

Започната от dok70


Публикации: 13
Прегледи: 8484

6048

Публикации: 16
Прегледи: 9058

15693

Публикации: 3
Прегледи: 3369

6471

Публикации: 8
Прегледи: 7202