• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
20.01.2021 23:11

Новини:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


Акваскейпинг конкурс
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Мит или?

Започната от Caxapa, 26.01.2015 18:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Caxapa

От две седмици съм спрял с добавянето  на изикарбо. От седмица и половина системата за подаване на Со2 спря-свърши газта в бутилката. Профито не съм добавял от месец.  Осветлението е с две лампи за наноаквариумчета+ настолна халоген лампа мисля 40 вата. Растенията и мъха "кипят"  всеки ден. Та си задавам въпроса. По навик ли си кипят, защото така са свикнали с добавките или просто   могат и без всичко това да си кипят? Извинявам се за мръсното стъкло. На снимката не се вижда толкова много но аквариума буквално е изпълнен с малки мехурчета отделящи се от мъха и растенията.

tomatomov197

   Все още се чувстват добре и отделят кислород от радост :)
СО2 няма да им липсва много на тези , но според мен ще се изтощят без хранителни вещества .  Ако все пак имаш вътре достатъчно животинки и сменяш водата често - ще се получават каквото им трябва дълго време .
С добра дума и пистолет се постига повече, отколкото само с добра дума.

Caxapa

Извинявам се, че не съм  описал и обитателите. Няколко скариди - не повече от 4 в най добрият случай, 1 микрорасборагалакси изкривена   и недъгава и  достатъчно  планорбиси на които редуцирам бройката като с "жертвите" подхранвам Хелените. Като  подхранки и торене не добавям нищо освен изброеното по-горе.