• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 11:55

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Тетри - общи въпроси

Започната от panchopan, 17.11.2007 23:32

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

iko

Има ли възможност да е мъжка? От известно време прави странни кръгови движения около бялата ми скалария , като че я ухажва , прилича нещо като на брачен танц.Рибата не е издута и не е болна!

Kalin 27

Добър вечер колеги имам следния въпрос може и да е глупав,но реших да попитам-та може ли да се гледат тернеции в този литраж и ако да колко(понеже прочетох че са пасажни)и дали ще имат проблеми с 2 анцитруса.
Благодаря ви предварително *privet*

Mirobg

На размер достигат до 6см. което претполага аквариум поне 40 литра. Но минимален брой биха 'съществували' и в 20 л.
: 08.08.2011г 21:09ч
Анциструсите много рядко проявяват междувидова агресия което не важи за вътревидовата. Два М х8-10 см. правят страшни борби ...
: 08.08.2011г 21:09ч
Лично съм бил свидетел как обикновен Неон изгасва в полумрака.
Едно пиленце закъсняло да излети на юг есента. Станало студено и както летяло, тупнало на земята със заледени крилца. Добре обаче минала крава и се изакала отгоре му. От топлото кравешко ако пилето се стоплило, крилцата му се размразили и то весело подало глава над лайното и зачуруликало. Чуло го ед

Kalin 27

Мерси за отговора :-) мислех да пробвам с 2-3 тернеции ,анцитрусите ми още са малки, единия е 3см,а другия е малко по-едър-5-6см

playback

Здравейте

Искам да питам за съвет за оцветяването на родостомуса. Купих 5 от пазара на Подуене, съжителстват с 10 неонки, 2 джули, 2 анциструса.

Въпроса ми е - вече 2 седмици са в аквариума, но главите им все още не са оцветени в червено, само на една от тях има червенко постоянно, другите са безцветни. Четох че това е признак за лоши качества на водата. Държа 24 градуса, днес реших да кача на 26 да видя дали ще се оправи. Някакви други съвети и идеи ?


Георги

Ако можеш измери pH, NO2, NO3

tomatomov197

    А може да не е родостомус .  Те са 3 различни рибки , които ги продават под това име , и с най- малко червено по главата е Petitella georgia  .
С добра дума и пистолет се постига повече, отколкото само с добра дума.

playback

Цитат на: Георги - 07.12.2011 20:36
Ако можеш измери pH, NO2, NO3

не мога, ще трябва да видя как се прави

иначе който и вид да са, 4 от моите 5, нямам никакво оцветяване на главата, а дори и georgia има оцветяване на главата




sadechev

В магазините за акваристика продават тестове за PH,NO3 и т.н.,в опаковките има упътване как да процедираш.Явно рибите са в голям стрес,не е нормално толкова много време да не се оцветяват.Другия вариант е да не са родостомуси наистина,родостомуса има силно изразен стаден инстинкт и постоянно се движи в група,твоите как се държат.

playback

да ти кажа, заедно се движат, понякога един или два се отцепват и като се усетят веднага бързат да си отидат при другите.
в началото имах 4 барбуса вътре които ги тормозеха, но вече 10 дни откакто ги изкарах и все се надявах и очаквах да се оцветят главите им.

и аз съм учуден. човека на пазара всяка събота е там, ако сте ходили го знаете със сигурност, може сега събота да отида да го питам

утре ще купя тези тестове да видя параметрите

aznavur

Да ти кажа по принцип родостомуса е здрава и издражлива рибка,но много страхлива.По мое наблюдение от страх стават много податливи на ихтио.Мисля,че колкокото са повече толкова по-добре се чувстват като всяка стадна рибка.Много са красиви и много се движат в пасаж.Моите ги имам от доста време и за съжаление въпреки добрите условия ги виждам само ,когато стане време за храна.През другото време се движат,но из многото растения и не се забелязват.Мисля да ги направя около 30 броя да видя тогава дали ще мога да им се насладя качествено :-)

playback

можете ли да споделите вашите родостомуси при колко градуса ги отглеждате ?

искам да изключа  и това като възможна причина

erho

Аз мойте ги гледам на 25 градуса и главите им са си хубаво оцветени в червено само като угаснат лампите стават безцветни, но после като светне пак почервеняват.

playback

значи не е от температурата

утре ще купя тестове за вода , трябва да разбера от какво е  *dontknow*

playback

забелязах че когато осветлението не е включено са много по-добре оцветени. Когато се включи лампата (11вата енергоспестяваща) и след 10 -15 мин
вече са загубили цвета си

според мен няма достатъчно растения и се страхуват

отзад съм сложил валиснерия , но други нямам засега

споделете как сте с растенията вие ?

Similar topics (4)

33533

Публикации: 7
Прегледи: 6380

939

Публикации: 88
Прегледи: 75749

271

Публикации: 139
Прегледи: 134251

2363

Публикации: 379
Прегледи: 255985