• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 15:20

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Тетри - общи въпроси

Започната от panchopan, 17.11.2007 23:32

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Salmo

В 70 литра ще има само един доминиращ мъжки.В по-голям мъжкарите ще могат да си пазят територии.Добре е да разделиш обема с някой корен и камък ,както и с доста растения.Тогава може да гледаш 2 мъжки.Този аквариум е малък за 3.Броя на женските е по твой избор ,но имай в предвид ,че ще хвърлят често хайвер и по-големия брой женски значи повече малки(ако водата в Козлодуй е твърдичка може и да не стане така).При това възрастните не нападат малките (иридисцентната сигнализация на малките явно върши работа).Проблеми с растенията няма да имаш ,но черитата ще бъдат вечно скрити.Въпреки това палмеритата са едни от най-хубавите тетри ,и заради териториалното си поведение едни от най-интересните.Успех

Asmodeus

Твърдичка е водата...

Salmo

Едва ли това ще попречи на хвърлянето ,но със сигурност ще имаш проблеми с излюпването.Моите тетри ги гледам в мека рилска вода и не е нужно дори да ги захранвам с жива храна.Честата смяна на вода (веднъж на 3 дни по 50% ) е достатъчна .При тези условия палмерита ,черни неони ,хифесобрикон мете хвърлят хайвер като луди.Друг е въпроса че вече не ми се занимава и съм ги оставил на произвол ,каквото оцелее в общия.

n1k3r

Можели да ми дадете малко информация за тези рибоци? Взех си няколко а незнам абсолютно нищо за тях. По-какво може да ги позная мъжка женска или като се оформи 2ка ще се разбере ?

Забравих да уточня, че неможах да намеря нищичко за тези рибоци освен, че живеят около 5г.

santah


n1k3r

Това ми трябваше. Само несхванах как се разпознава пола.  *SORRY*

tetra

Ето един компютърен превод по въпроса.Като се покаже рекламата щтракни отстрани за да изчезне.В линка има и галерия където можеш да видиш как изглеждат мъжките и женските.Както и много неща за зяпане приятно развлечение.
http://translate.google.cz/translate?hl=bg&sl=cs&tl=bg&u=http%3A%2F%2Fwww.akvarista.cz%2Fweb%2Fatlas%2Fdetail%2F%3Fid%3D107

n1k3r

Оказа се, че имам 3 женски  :-D Или са все още малки и неможе да се определят макар, че ми се виждат достатъчно големи за да се определи пола.

Vlado

Освен по хабитус - външен вид, най точно полът се определя по формата на плавателния мехур. При мъжките е заострен в долния ктай, а при женските е заоблен. Специално при лимонките е добре видим срещу светлина.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.aquael.pl%2F_images%2FBaner_main.jpg&hash=ce3a2e621ee2cdd4e8f4513fba0aad85bc52e813

iko

Някои знае ли как се различава огнената тетра ? Имам една която има черни кантове и на стомашните и на аналните перки ?

iko

12.06.2011 19:38 #40 Last Edit: 09.12.2013 17:13 by Desmoria
Какъв е полът на тази тернеция?


Давам още една снимка!

MeTogu

Женска е рибката.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

MeTogu

Както при повечето харацинови и тетрови рибки,мъжките са по-стройни и слаби от женските които трябва да направят коремче за да има място за хайвера.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

iko

Благодаря за отговора ! А по какво се различават ако реша да си взимам мъжки?И още едно въпросче - издуват ли се женските когато са с хайвар?

MeTogu

Разбира се че надебеляват като натрупат хайвер.А мъжките са малки слабички и стройни.Като видиш 10-ина тернеции да плуват ще разбереш кои са мъжки.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Similar topics (4)

939

Публикации: 88
Прегледи: 75750

33533

Публикации: 7
Прегледи: 6381

271

Публикации: 139
Прегледи: 134253

2363

Публикации: 379
Прегледи: 255990