• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 19:31

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Размножаване на тернеция

Започната от djoko_iako, 03.05.2007 23:04

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

djoko_iako

Ако някой има опит в размножаването на тернеции нека го сподели с мене, защото ми е и нтересно дали може да се получи нещо и по какъв начин. Благодаря предварително.

spetsa

Наистина и аз съм чел много но все различни мения и се колебливи резултати нека някой специалист си каже мнението апак и не е само един.

djoko_iako

Та никой ли не знае нещо по въпроса или не искате да кажете?

rookie_gyn

Вземаш мъжка и женска, отделяш ги и пробваш. Не е трудно. В малък съд - 7-8 л, за двойка, на дъното решетка, и китки /може и изкуствени, но задължително да стигат до повърхността. Температура над 25 градуса. Рибките се излюпват за 24 часа. Захранват се с артемия.


rookie_gyn

А дали в действителност е това?

spetsa

Цитат на: ceco - 07.05.2007 15:27
Виж това:
http://aquariumbg.com/index.php?inspage=show_item.txt&id=191&vid=1
Това съм го чел много пъти и не се получава.Я ми кажете как се познават мъжка и женска и как точно ги разваждате.АКо може по подробо.Мерси предварително.

spetsa

Значи поинтересувах се и тази вечер пуснах две мъжки и една женска пълна с хайвер.Вода 60/40 правих сичко както е описано.Предния път нямаше резултат.Бях напълнил аквариума до горе.Сега е с 10см воден стълб.Вижте как изглежда обстановката.Изравнил съм нивото на грунда с сепараторната мрежа да не може да се покрива женската.Мъжките в общия е гонеха тука им секна желанието.Как изглежда горе доло хайвера.Някой с опит ако може нека каже.Повишавам температурата ето снимки:
http://images17.snimka.bg/003093825-big.jpg
http://images17.snimka.bg/003093827-big.jpg
http://images17.snimka.bg/003093828-big.jpg

djoko_iako

07.06.2007 11:09 #8 Last Edit: 07.06.2007 11:21 by djoko_iako
На мене за съжаление ми умря женската тернеция, която беше пълна с хайвер  :'( .И сега трябва да си взема друга и пак наново. *SORRY*
Късмет с начинанието. Ако стане при тене 100% ще пробвам и аз. *privet*

spetsa

Хвърлиха хайвер.Имаше върху камъните върху мрежата и между камуните много.Вътре имаше двама мъжки но незнам дали са сваршили работата.Сега ще ги чакам.Първо пуснах женската,след 2 часа пуснах мъжките и те започнаха да я гонят но не много  усилено.След това тя почна да ги гони доста агресивно и обикаляше цялото аквариумче и хвърляше хайвер на всякъде.Мъжките се клатушкаха странно майче това е уплождането защото женската като хвърляше и тя се клатеше така.Не съм на ясно какво ще стане.Ако излезне нещо мисля да го захраня с артемия.Надявам се да е подходяща.Ако излезне нещо ще пусна снимки.

djoko_iako

Брависимо все пак е някакъв успех. Значи ставало нещо  *YAHOO* . Ще чакам снимки с нетърпение.

spetsa

И аз много се учудих че хвърлиха.Поне има напредак ся дали ша са излюпи божа работа ама аз кафто сам си калитко невъзможно.Ако има напредък ще постна снимки :)

djoko_iako

В колко литров аквариум ги пусна и до колко градуса повиши температурата?

spetsa

Пуснах ги в 17 литров аквариум.Вода 60/40 суответно прясна и от аквариума.Термометър нямам сложих нагревателя 1/3 вътре.Той е 15W нямам с реле иначе доколкото знам 28 градуса е таман.Напълних го до половината.Изравних грунда и мрежата да са на едно ниво защото иначе седи се доло и по мрежата няма да има нищо.Общо взето това беше.ся го чакам.Ако има още нещо питай но съм от аматиорите :)

djoko_iako

Мерси много *thanks Ще пробвам и аз със сигурност. Обаче в момента нямам свободен аквариум. Но когато се освободи - отивам купувам нови и започвам. Докато не стане няма отказване. Късмет. *DRINK*

Similar topics (1)

50659

Публикации: 12
Прегледи: 8435