• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 18:38

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Езерцето на lsimeonov

Започната от lsimeonov, 26.04.2011 11:09

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

raiko

Здравите риби трябва да са на дъното и да не са активни. Ако при 2,5 градуса температура на водата някои от рибите са се вдигнали в горния слой на водата, означава, че  има нещо нередовно.

lsimeonov

От големия сняг миналата седмица, се наложи да сваля покрива и да го покрия пак. Рибите ми бяха на дъното в дълбокото, а само една бе на 80см но и тя си бе полегнала и не им правеше впечатление, че покрива им се движи. 2,5 градуса е водата на 70см, а от казаното от Вас си мисля че всичко ще е наред на пролет. Дори и покрито, единствената разлика е, че при мен не хваща лед отгоре иначе водата си е студ.

pachuka

леда е добър изолатор и спомага долу да се задържи по висока температура, стига помпата да не ти е на най дълбокото и да върти топлата вода отдолу , единствения минус на леда е ако се задържи много дълго време на всякъде и да падне кислорода , ама ти си имаш помпичка за въздух такаче излишни маневри  сатова със найлона :)

@lsimeonov гледам че си имал някакво растение което да е изцялопод водата , какво стана с него живо ли след идването на зимата, щот при мене нищо което е за под водата не ми вирее

raiko

Ефекта от покриването на басейна с оранжерийна конструкция е, че рибите се зазимяват на по-късен етап през есента и съответно се активират по-рано през пролетта. Това, че повърхностния слой на водата не замръзва е предимство, защото тя се аерира по-добре. При продължителното замръзване на откритите басейни има голяма вероятност разтворения във водата кислород да намалее и рибите в езерцето да се задушат (зависи от гъстотата на рибите).

lsimeonov

Тези подводните ги събирах от реката при нас и нищо не остана още лятото. Бях донесъл две едното го изядоха рибите, другото се опитаха и него да ядът и го разнесоха навсякъде и само си загина. Сега имам само роголистник, който събрах от Искъра, но незнам дали ще преживее зимата, ще мога да споделя напролет.

П.С. Споделете моля с каква храна храните рибките си и за различните размери рибки, различни ли храни ползвате? Гледам Сера имат една храна на люспи Sera Pond Bio Flakes, дали е добра, аз съм ползвал тяхната, пролетно-есенна, лятната им, роял и колор, като най- доволен съм от рояла. Единственото което не ми харесва е, че по големите разфасовки от специализираните им храни са с много едри гранули от 3мм и не стават за по- малките риби. Храната на пръчици става ли и за по- малките по размер риби, примерно до 8см.

xoxi


@lsimeonov гледам че си имал някакво растение което да е изцялопод водата , какво стана с него живо ли след идването на зимата, щот при мене нищо което е за под водата не ми вирее
[/quote]
Колега аз имам едно растение което при мен живее, вчера се опитах да направя снимка с телвфона
но се получи гадна защото имаше и лед.Не мога да го определя как се казва но прилича на  миака и дидиплис диандра нрщо подобно е намен ми подариха едно коренче и за 5-6месеца стана с диаметър 1 метър
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi39.tinypic.com%2Fiwhyqt.jpg&hash=a3a12cc5aade78590cdf0c177960bdecc36f2598
това е снимката но почти не си личи, растението е това в дясно което стой като топка сянка
в други ден ще разбия леда и ще искарам парче за да го заснема по добре ако те интерисува

raiko

Цитат на: xoxi - 16.01.2012 13:18
...в други ден ще разбия леда и ще искарам парче за да го заснема по добре ако те интерисува
По-добре не го прави, че при разбиването се получават силни вибрации и е възможно да се изплашат рибите и да се вдигнат в горния студен слой на водата!

evgeni enduro

Цитат на: raiko - 16.01.2012 22:29
По-добре не го прави, че при разбиването се получават силни вибрации и е възможно да се изплашат рибите и да се вдигнат в горния студен слой на водата!

Около 300 кои дадоха фира в езерото на мой приятел, който беше наредил на негов работник да пробие отвор в леда /с ледобур/, и да вкара маркуча от компресора. Вместо ледобура обаче, човекът грабнал бойния чук и с няколко удара беше раздробил дебелия лед.
С чук е тествано и доказано неефикасно  *MODERATOR*
А+
LZ1 DRZ

"Българийо, за тебе те умряха....", а тези след тях дори с това се подиграха! В днешно време няма идеали, има миражи - ни един от ония 240 не важи!

xoxi

Цитат на: raiko - 16.01.2012 22:29
По-добре не го прави, че при разбиването се получават силни вибрации и е възможно да се изплашат рибите и да се вдигнат в горния студен слой на водата!
Колеги аз не се изразих правилно,леда не го разбивам, а пускам вода да допълвам понеже като са строили водоема са оставели дървени разпънки в бетона и губя по около10см от нивото на седмица
Затова допълвам като сложа маркуча пой си прави дупка в леда иго растапя така е от началото на зимата напролет ще правя ремонт но ако го оставя нивото ще падне на 60 см и ме е страх за рибите добре че тая зима при нас е засега мека и няма големи минуси леда не е ставал повече от 2 см асега е като стъкло 0.5 см  .Извинявам се че оспамих темата на колегата lsimeonov *DRINK*

lsimeonov

За спама няма проблеми, кажете нещо по въпроса с храните, кой от какво е доволен, че пролетта е близо!

pachuka

@xoxi мисля че на всички ще ни е интересно да го видиме какво е ... защото аз незнам на някой да му е оцеляло нещо до това време на годината...

lsimeonov  за храните поне на сера (само с тях съм ги хранил засега) най съм доволен от рояла ... но  много скъпо излиза тия ядат като разпрани .... та мисля някакви други варианти вече.... някой ми беше казал че си ги е хранил коите със суха храна за малки котета яделия като луди ... и като погледнеш реално разлиакта в цената е огромна .... и погледнато реално си е храна щом става за котки що да не става и за риби

golfer9699

lsimeonov относно храните аз храня със Sera professional и Tropical KOI WHEAT GERM & GARLIC (създадена да повишава имунитета им към инфекции, и да укрепва рибата след зимния период,и ги подготвя за него през есента.) По-добре да ни излиза малко по-скъпо,но за сметка на това рибите да са  ни здрави.                                                                                                                                                                                                   Извинете ме за  Спама но pachuka примерно с тази храна за котки можеш ли да осигуриш на рибите нужните им витамини минерали и т.н

pachuka

незнам дали може ??? но щом на едно подрасващо което можеш да ги осигуриш защо да неможеш на една риба ???? Шараните във дивото каквото ядат специализирани продукти на Сера ли. КоИтата са си шарани... от какви по различни минерали и витами се нужда една риба , сравнение със минералите и витамите от които се нуждае едно коте.
или какво ще да е ако се хранят коитата с някоя захранка за шарани от рибарски магазин
Просто го предлагам като тема щом ще се коментират храните

golfer9699

pachuka прочети  а довечера ще пусна темата  "Храни за Кои" защото може нацапаме  темата на колегата  http://translate.google.bg/translate?hl=bg&langpair=en|bg&u=http://www.koicarp.org.uk/koi_feeding.htm   ;-)

lsimeonov

А така, една тема за храните ще е супер и да се стикне горе високо във важни. Да може всеки да сподели опит, да даде препоръка и прочие. Има доста храни и аз лично все още се чудя коя ще е най-добра за мен. Според мен наистина има нужда от такава тема, кога, по колко да се храни, как да се захранват малките, с какво и т.н. golfer9699 ако направиш такава тема, аз лично ще пусна снимки и отзиви от пакетите храни на сера, както от професионалните, така и от рояла и колора!

Similar topics (5)

52545

Публикации: 19
Прегледи: 13154

50178

Публикации: 215
Прегледи: 112625

45154

Започната от patz


Публикации: 133
Прегледи: 54936

33133

Публикации: 62
Прегледи: 43282

26300

Публикации: 20
Прегледи: 29630