• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
24.01.2021 17:05

Новини:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


Акваскейпинг конкурс
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Езерцето на lsimeonov

Започната от lsimeonov, 26.04.2011 11:11

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

lsimeonov

Здравейте, на всички съфорумци. След доста четене и допитване до хората тук с градински езерца, стартира и моя проект. Мислех да поизчакам още малко с темата, защото съм още в началото, но пък така ако някои види някоя грешка, ще мога да я оправя навреме.
Така беше в начало при започването му, местото бе малко денивелирано, така че пръста отиде за нивелация:
Тава ще е наблюдателницата на езерцето, голяма маса, цър пър при откриването:


Готовия ров, на три тераси външна 40см, средна 75см. и в най-дълбокото 1,30м.

Помпата и филтъра, дано са достатъчни, води се за 10 000л. с UV лампа. Помпата ще вдига и водопадче, но все още не ми е готов буферния обем за него, то ще е в последствие.


Снимките са от телефона ми и понеже бях сам, забравих да снимам подложката, която е от стари опаковачни найлони, чували и няколко обикновени найлона, затова направо към пробното пълненеПроба и на филтера за течове, в последствие ще е заровенВодата от бунара се оказа доста бистра, за 3 дни течове няма засега

Сега предстои източване и облицоване с речни камъни, докарах малко от тях, но май ще трябват още доста. Питане: с какво мога да подзидам камъните, теракол и цимент мешано ще стане ли или има специални смеси за вода. От къде мога да се сдобия с Кои или златни и водни лилии, за София.
А ето и една снимка от малкото, не е чистено от края на март, но бива, даже помпата не е пускана:


Качването на снимките ми е за пръв път, ако има проблем с тях кажете. Дано се пораздвижи малко раздела, има страхотни и много полезни теми, а идва и лятото. Успех на Всички в начинанията им, а аз преемам градивна критика.

izida

 *BRAVO* колега! Ще те следя с интерес!  ;-)
Златните са по-капризни от коите, а от къде...градските ти ще кажат.

evgeni enduro

28.04.2011 22:10 #2 Last Edit: 29.04.2011 10:10 by evgeni enduro
Цитат на: lsimeonov в 26.04.2011 11:11

Питане: с какво мога да подзидам камъните, теракол и цимент мешано ще стане ли или има специални смеси за вода. От къде мога да се сдобия с Кои или златни и водни лилии, за София.
Не разбрах точно какво и как искаш да зидаш, но аз моите камъни ги подзиждам с цимент и пясък 1:1. Мисля, че не е по-слабо от теракола, но със сигурност е по-евтино!
Риби може да намериш от обяви във форума /наскоро има пусната такава - http://aquariumbg.com/forum/predlagam/prodavam-koi/msg315759/#msg315759/, от пазара в Подуене, а ако твърдо си решил и имаш готовност да  взимаш кои, аз и още един колега, вероятно другата седмица /но не 100% сигурно/ ще правим поръчка на кои от друг град.Може да направим съвместна поръчка. Рибите по думите на продавача са големи около 10-12см. Т
А+
LZ1 DRZ

"Българийо, за тебе те умряха....", а тези след тях дори с това се подиграха! В днешно време няма идеали, има миражи - ни един от ония 240 не важи!

lsimeonov

Евгени: за камъните, мисля да покрия фолиото цялото с тях и питането ми е за стените, понеже там няма как да ги натрупам един върху друг, мисля да ги подзидам, да не се свличат надолу. За рибките, бих се включил, само ме дръж в течение.Каква е успеваемоста за отцеляването им, четох че примерно ако пусна 10 рибки в началото няколко сигурно ще загинат, какво е необходимо да направя, за да нестане така? И да не съм много спам, 2 снимки на буферния обем, преди калайдисването и боядисването му:


evgeni enduro

Цитат на: lsimeonov в 29.04.2011 10:10
За рибките, бих се включил, само ме дръж в течение.И Каква е успеваемоста за отцеляването им, четох че примерно ако пусна 10 рибки в началото няколко сигурно ще загинат, какво е необходимо да направя, за да нестане така? д


Ако смяташ, че ще е по-добре първо опитай с други по-евтини рибки.
Това за умирането на рибки не бях го чувал. Разбира се, че се е случвало, но не съм забелязал да е закономерност. При мен не помня да е имало смъртни случаи непосредствено след старта.

Ако искаш се разходи на съботния пазар и поразгледай.
Рибките, които ще поръчвам ще са трицветни и цената им ще е около и над 10лв на брой
А+
LZ1 DRZ

"Българийо, за тебе те умряха....", а тези след тях дори с това се подиграха! В днешно време няма идеали, има миражи - ни един от ония 240 не важи!

lsimeonov

02.05.2011 20:08 #5 Last Edit: 07.05.2011 21:09 by lsimeonov
Ето и няколко снимки от днес, мисля че добре се получава. Скривалището за рибоците се получи добре.


Има още много работа по него, но малко по малко ще стане.

paolo6481

Доста добре се получава.Шокира ме само това че ще заровиш филтъра.Предполагам си искал да кажеш че ще е скрит под земята но така че да имаш достъп до него за почистване и обслужване.Успех в начинанието!

Giorgio_Armano

Запалихте ми чергата с тея езера.
Май аз ще съм следващия който ще се сдобие с това удоволствие. :-)
АКВАРИУМИ,ТЕРАРИУМИ,СИСТЕМИ ЗА ГАРА РУФА,СЪМПОВЕ и ВСИЧКО ОТ СТЪКЛО
Качество по добро от цената.
тел.0899007268

Caxapa

Жоре! След теб май аз ще съм следващият който ще прави такова нещо. Края на лятото ако е живот и здраве като се прибера ще почвам май да копая.  Ако си започнал преди мен ще се радвам да обменя опит с теб а и да дадеш някой съвет. Дано само съвета на фамилията склони да е по-големичко езерцето а не някое малко като леген.
Към колегата с езерцето...Поздравления и пиши, не се стеснявай а ни информирай за всяка стъпка от изграждането и пускането в действие.  *thanks *DRINK*

Giorgio_Armano

 До сега само четох и попивах информация и като че ли дойде времето  да направя нещо така че Ице  няма проблеми тъкмо като мина и практиката с кото може ще помагам,колегите също.
Все пак са по напред с (материала) :-D
АКВАРИУМИ,ТЕРАРИУМИ,СИСТЕМИ ЗА ГАРА РУФА,СЪМПОВЕ и ВСИЧКО ОТ СТЪКЛО
Качество по добро от цената.
тел.0899007268

yanev_r

Супер става езерцето :) Продължавай все така и пускай снимки смело :)

PAVLITO

Много хубаво езерце ще стане  *BRAVO*

deadline78

Да бъда честен ама ако имах голям двор бих направил езеро 15 метра на 15метра или на 10 м и дълбоко 2 метра и вътре  бих пуснал 10 шарана ,някой амур малко американски сом и ми гледайте сеира почивните дни как съм се опънал с въдици и бира под някой хубава асмица за риба и то на 5 метра от къщата.Това дето го споменах ако го видя реализирано ще припадна от кеф,но тъй като съм в панелка ще си остана с идеята за блатцето което се нарича мечта.  :-D мерси за вниманието

Caxapa

Да не спамя в темата на колегата но такова езерце но с размери 20 или 30 на 10-15 метра видях в едно градче близо до Венеция и там хотелиера правеше състезания по лов на риба. Беше обозначил и местата къде каква риба можеш да пипнеш на въдицата. Ако намеря снимките ще пусна  такива в съответния раздел.

lsimeonov

Хайде да се отбележа с още няколко снимки. Тази седмица си бях вкъщи и въпреки валежите и лошото време, поотметнах доста работа. Остана само най- красивата част, а именно водопада, но просто нямаше достатъчно хубави дни и работата почти невървеше.
Сега има няколко папура, някакви тревички, четири водни лилии - две бели и две жълти. Сега си търся рибки, така че ако някой знае или може да ме снабди с рибки да се обажда.