• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
18.04.2024 18:46

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

ново градско езерце, търся малко съвети

Започната от peshko_gb, 20.08.2012 14:58

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

свилен стефанов

Здрасти разгледаѝ моята тема. "Ето още едно езерце и от мен" там е описано как съм направил филтъра.
Но ти трябва и ув филтър не само бидонче.Поздрави!!!
От повече глава не боли.

peshko_gb


xoxi

Здравей сега по мога да ти дам отговор на въпросите дето ми зададе,както ти казах с тая помпа много трудно ще имаш някъкъв успех първо защото ако я поставиш отдолу на бидон както трябва да е ,цетката която си поставил преди нея много бързо ще се задръства ,понеже тя една финна метална цетка която е предазначена да не влизат камачета при колелото.Ако е отгоре ,на трабата която влиза доло в бидона трябва да поставиш кран да го затвориш да напълниш бидона с вода да обезвъздушш помпата ,пускаш помпата и отваряш крана отдолу но не занам дали ще има такава сила да засмуче водата от езерцето защото ти се получава около 2 м денивилация, а забравих да те питъм като я постави отдолу от къде ти избиваше водата обръча на бидона трябва задължително да е закопчан.
А  китайските за който питаш ще ти вършат работа само дебита на помпата специалистите казват че за 2 часа трябва да превърта водата в езерото трябва да се съобразиш с това и с h на помпата при тебе трябва да е от 2м нагоре.

peshko_gb

Здрасти, първо благодаря за съдействието имам нужда наистина.
Значи първата проба я направихме с помпата отдолу но не можахме да завъртим водата, за това я сложихме отгоре и завъртяхме водата но шурна бидона. Сега този бидон е нов и пробих дупките и селиконирах и оставих да се стегне , пробвахме да завъртим но кадето се закопчава бидона изпуска въздух и може би това е проблема. Сега 2 дена не съм пробвал защото много рано се стъмва а аз съм все на работа, за това поръчах вчера китайска помпа с дебит 2006литра в час. Но искам да направя и бидона.Ще гледам да уплътним  където изпуска бидона . Незнам много ми е болно че има риби а водата е много мръсна. е видим китайчето какво ще направи. А за бидона ще продължавам с пробите. Ако знаеш начин за качаственно и цялостно почистване на езерото моля да споделиш.
Поздрави и Благодаря много

Similar topics (5)

50239

Започната от nekros


Публикации: 7
Прегледи: 4884

53922

Публикации: 7
Прегледи: 4634

32271

Започната от galin76


Публикации: 19
Прегледи: 17568

46509

Започната от PVV


Публикации: 130
Прегледи: 119853

26444

Публикации: 7
Прегледи: 6577