• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
25.04.2024 20:35

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Райското кътче (езеро) на lerby

Започната от lerby, 09.08.2011 17:22

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

свилен стефанов

Здрасти колега от къде взе тези риби.
Поздрави!!!
От повече глава не боли.

lerby

Едната от колега, а другата от Венец.

lerby

Страхотна идея за хидроизолация:





Полиуреа е двукомпонентен материал за хидроизолация, отличаващ се от другите хидроизолации с бързо полагане, безшевно покритие, висока издръжливост. Полиуреата като хидроизолация прави отлична адхезия с почти всички материали и е най-доброто решение както за нова, така и за реновиране на стара хидроизолация. Първото и най-важно преимущество на полиуреа пред стандартните рулонни хидроизолации е това, че тя създава непрекъснато безшевно покритие. Второ, съпоставяйки я с всички мазани (течни) хидроизолации на пазара, тя се отличава с висока еластичност и разтегливост (над 300%). Това преимущество на полиурета като хидроизолация я прави отлична за нашите климатични условия с голями температурни разлики от -15 до +15 градуса в рамките на 24 часа. Полиуреата хидроизоизолира бетон и бетоннени конструкции и същевременно играе роля на антикорозионна защита. Това прави полиуреа най-добрата хидроизолация за основи и фундаменти, плоски и наклонени покриви, басейни, тераси, балкони и др. Също така полиуреа е отлична хидроизолация за водохранилища, пречиствателни станции, резервоари за питейни и отпадни води.
Полиуреа се състои от съставката А – изоцианити и В – амини и полиетерамини, образуващи приложимия спрей. В резултат на свойството на бързо сферообразуване се създава възможност за използване на проектите в кратък срок. Polyurea е безшевен материал за изолация, хидроизолация, индустриално и подово покритие и е най-модерната технология в света за покрития, ремонт и запълване на фуги. Покритията с Polyurea най-общо се прилагат за запазване на бетона и на арматурата от корозия и износване, хидроизолации и много др.Полиуреата се полага чрез пръскане, комбинира предимствата на безфугово покритие, с много дълъг живот на експлоатация и висока здравина. Антикорозионно, хидроизолационно и защитно покритие за бетон в хангари, гаражи, мостове, тръбопроводи, резервоари.

Почват да ми се въртят разни еретични мисли в главата или пак да реконструирам или да наводня друга част от двора.

xoxi

За полиуерата сме говорели ,то в щатите почти не се ползва фолио а само полиуера , но цената в България започва от 36лв м2 за една ръка.А машините за полагане има в софия и варна доколкото знам

lerby

Малко нови цветове:

lerby

Здравейте колеги, сдобих се с Hydrocharis morsus-ranae и се чудя, дали да я слагам в езерцето сега или на пролет?





Ето и как изглеждат цветовете му:


xoxi

Аз две години го мъчих но не оцелява,тръгва да се развива  и след това или изгнива или рибите го ядът ,не съм сигурен кое от двете го унищожава .По вероятно е да са рибите защото имам познат с езерце тип водна градина без риби, при него покрива почти цялата повърхност и си цъфти на воля

lerby

Вчерашният проливен дьжд!




PVV

Коледата дошла при твоите рибки гледам.  :-D    Колега, помпата не я ли спираш вече. Аз моята я спрях защото е 3 градуса и водата е ледена.




Similar topics (5)

41589

Публикации: 1
Прегледи: 3857

33792

Започната от philander


Публикации: 151
Прегледи: 106701

56042

Започната от skalata131


Публикации: 25
Прегледи: 27561

45996

Публикации: 35
Прегледи: 14135

38975

Публикации: 39
Прегледи: 25747