• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 22:55

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Езерцето на PAVLITO

Започната от PAVLITO, 19.11.2010 22:45

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

PAVLITO

Здравейте,ето го и моето езерце.До голяма степет то съществува благодарение на вас  :) За сега в него има само каракудки и сомчета(пробно),а на пролет ще търся КОИ.

philander

привет,
браво за доброто изпълнение. справил си се отлично.

Асен Евгениев

Много симпатично езерце е станало. *THUMBS UP*
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Giorgio_Armano

колегата PAVLITO направо налива масло в огъня
бях се подпалил за нещо подобно но забравих и сега като го гледам това езерце........ :-D
поздравления завиждам ти но без лоши намерения  ще  спретна май нещо подобно за в бъдеще
АКВАРИУМИ,ТЕРАРИУМИ,СИСТЕМИ ЗА ГАРА РУФА,СЪМПОВЕ и ВСИЧКО ОТ СТЪКЛО
Качество по добро от цената.
тел.0899007268

adam

Направено е като по учебник *THUMBS UP* Честито и дълго да му се радваш *DRINK*

ssg


denbosch

Харесва ми  *THUMBS UP*!Много свежо се е получило!

izida

Поздравления и от мен!  *BRAVO*

MeTogu

 *BRAVO* Страхотно колега.Само малко повече информация да пуснеш за филтрацията и направата на водната естакадка,какво и за помпата която позлваш."За учебника" така да се каже  *DRINK*
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

PAVLITO

Благодаря за хубавите думи.Поласкан съм!
Филтъра ми е подобен на този на Izida,бидонче(60л)с пълнеж от дунапрен.За алгите слагам Алгицид(какъвто ползвам и за басейна,синя течност) по 70мл на седмица.Отначало се притеснявах ,че ще уморя рибките(с Алгицида),но 5месеца няма проблеми.Не знам как ще се отрази на коите ,но догодина ще видя.
Водопадчето е 50см.широко и 45см високо.Помпата е 6000l/h ,потопяема ,напълно достатъчна за размерите на водопада.Потопена е на 80см.,а езерцето е с 1м.дълбочина.Трябваше по-дълбоко да го направя,но се успокоявам,че при нас зимите не са толкова студени.Надявам се , че през пролетта ще ми помогнете да си намеря рибки и растения. :))

PAVLITO


JEM

Майсторска работа колега.Браво *BRAVO*.Зимата също е много красиво и ако палнеш барбекюто с няколко мръвчици намятани ммммммммммм *DRINK*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fprikachi.com%2Fimages%2F852%2F6799852C.jpg&hash=f2353be992cf54bc4f05d0515acf68d5dedde1e7

Bundy

Ако имаш път към София или Ботевград, ще ти дам хеацинд и пистия, плуват отгоре и са много готини, отделно лапат много от нитратите в водата.

PAVLITO

Цитат на: Bundy - 10.01.2011 12:21
Ако имаш път към София или Ботевград, ще ти дам хеацинд и пистия, плуват отгоре и са много готини, отделно лапат много от нитратите в водата.
Благодаря колега.Рядко пътувам за София,но ако идвам ,ще ти пиша.

PAVLITO

Нова придобивка 8кои+2водни лилии,благодарение на колегата Филип Филипов от Хасково,за което съм му много благодарен!

lsimeonov

Колега, много хубаво изглежда. Имам едно питане, гледам и ти си зидал плочите, предполагам и камъните, та питането ми е лесно ли се измива цимента и колко време и смени на водата ти трябваха, за да се избистри. Какви са размерите на езерцето и с тази филтрация която имаш, колко време се задържа бистра водата(на последната снимка водата я водя чиста според мен). Благодаря ти и много цвят от лилиите и големи да станат рибоците.

PAVLITO

Здравей.Само големите каменни плочи съм ги зидал със цимент(1към 1 разтвор)Всички други камъчета,чакъли,камъни са наредени свободно,за да нямам проблеми зимата като се залежда 20-30см.Ако имат цимент ще се напука.При дадения разтвор 2год.нищо не е мръднало.Смени на водата не правя.След напълване 2седмици (цъфти) зеленее,после почиствам филтъра и се оправя,само доливам по малко заради изпаренията.Езерцето ми е около 6-7куб.м.Благодаря за пожеланията.Успех с твоето езерце,получава се много добре :-)

Nikiengi

Страхотно езерце, колега!  *YAHOO* *YAHOO* *YAHOO*

izida

А какво е фолиото. Нещо ми зеленее. Да не би да е найлон за парници?

PAVLITO

Да найлон е, два слоя.Но не ме притеснява,тъй като е покрит изцяло с камъни.Досега нямам проблеми.Бях си поръчал мембрана EPDM(за моето езерце цената е около 900лв),но след това ми се обадиха от магазина и казаха,че трябвало да си платя транспортните разходи от Испания(150евро).Аз се ядосах,споменах им майките и се отказах от мембраната.Затова съм с найлон :-)

izida

Много добре си направил. Ама и наглост. Пък и парниковия му дават 3 години на слънце  ;-) пък к`во говорим като е плънто закрит.

PAVLITO

Мисля,че поне десетина години ще изкара :-) .А после ,я камилата ,я камиларя.

PAVLITO

Здравейте,поставих 20ватова УВ лампа.Резултатът е кристално чиста вода. *YAHOO*Освен алгите убива и микроби и бактерии.Малка инвестиция с голям ефект.Дано да ви е полезна информацията. :-)

lsimeonov

Колега дай някоя актуална снимка, ако имам време и аз ще кача някоя. Благодаря за инфото за рибите, благодарение на него и аз се сдобих с няколко. Лампата наистина е много важен атрибут, моята е 9Вт и пак водата е много бистра. А мислил ли си по въпроса да поставиш аератор, помпичка за въздух, аз доста се колебая, но май ще взема една.

PAVLITO

Здравей,имам ли време ще кача снимки.Подравления за сътвореното от теб,страхотно е станало.За аератор не съм мислел,защото смятам,че водопадчето насища водата с достатъчно кислород.Рибките се чустват добре ,хранят се и играят :-).

vasilii

здр.колега искам да попитам тези камъни където са на дъното и си  ги зидал няма ли вероятност да се скъса найлона.

PAVLITO

Няма проблем,зидай смело.Първо направи дъното като слагаш цимент и под камъните(моите са плочи) ,след като изсъхне редиш стените. Трета година не губи вода.
: 10.05.2012г 23:11ч
И да се похваля рибките ми хвърлиха хайвер.Но докато прочета в нета кво се прави го излапаха повечето.В момента има излюпени дребни  но ако не се крият между камъните и тях ще излапат.Оставих ги на естествен подбор.Скоро ще кача снимки:)

vasilii

И аз мисля така да го правя но се опасявах да не има проблем след време смисъл от доло да не започнат да избиват някви корени и да накъсат найлона,ти каква подложка си използвал.

Slaff

Момчета искам да Ви питам нещичко......
Спирате ли ги тези УВ-та от време на време???

PAVLITO

УВ-то при мен работи само през деня,около 10-12часа.

borislav

Ако я оставиш непрекъснато да работи ще се справя по-добре със зеленясването, а и ще и се удължи и живота.
Снимки на аквариумите :                                                          
https://picasaweb.google.com/100568025807081987532/qzfXwC?authuser=0&feat=directlink

PAVLITO

Привет.От малките рибки оцеляха около 100,вече са по4-5см и само една се оцвети(всички са от коите).Дали ще се оцветят и други или да ги ловя и в най близкия язовир?

Асен Евгениев

Цитат на: PAVLITO - 25.07.2012 17:42
или да ги ловя и в най близкия язовир
Изчакай, има време за язовира.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

lsimeonov

Здравей, относно оцветяването, моите златни миналата пролет хвърлиха хайвер и от малките ми оцеляха до днес само 3, преди седмица ходих на море и учудването ми като се върнах бе, че от 3-те черни рибки две бяха станали напълно оранжави. Райко ми бе споменал преди, че до втората година има шанс 50 на 50 да се оцветят, вече от там нататък ще мислиш за язовири.

Slaff

Цитат на: PAVLITO - 25.07.2012 17:42
Привет.От малките рибки оцеляха около 100,вече са по4-5см и само една се оцвети(всички са от коите).Дали ще се оцветят и други или да ги ловя и в най близкия язовир?
Според мен ако са от коите  /тези които виждам на снимките/  на този размер не би трябвало да има сиви.

PAVLITO

 Явно ще остане само една шарена,но все пак е успех като за първа година :-)

xoxi

Не се претеснявай и аз от около 200 кои имам 30-40 оцветени другите са зелени,за коите не знам до кога се оцветяват и при мене е за първа година, но златни имам на година и осем месеца който сега се оцветиха така че оставиги пък то времето ще покажи най лесното е язовира *DRINK*

PAVLITO


PAVLITO


PAVLITO


marin.sm


Сменял ли си полиетилена с който е покрито дъното? Имаш ли главоболия с него?

PAVLITO

Не съм го сменял  и нямам загуби на вода. Ако не е изложен на пряка слънчева светлина ще изкара много.

Публикациите са слети: 06.02.2019 16:36

Колеги как да свържа пвц тръба ф 75 с пластмасов бидон, без да използвам муфа-нипел и др.?Има ли начин с лепене?

bojo82

Трудна работа. Бидона се свива и разширява с промяна на температурата и налягането в него.  Сложи си муфа нипел на резба да ти е мирна главата. Не помня моите от кой магазин бях ги купвал но не бяха скъпи. Към 40-50лв. бяха за двете тръби - 2 комплекта за филтъра и мембраната.

Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk

PAVLITO


PAVLITO


Similar topics (5)

39794

Започната от petjofi2


Публикации: 27
Прегледи: 24064

32999

Започната от hanuman


Публикации: 7
Прегледи: 8662

17739

Публикации: 199
Прегледи: 107795

57508

Публикации: 3
Прегледи: 2994

52545

Публикации: 19
Прегледи: 13154