• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
19.03.2024 10:12

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Езерото на Slaff

Започната от Slaff, 23.01.2012 20:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

lsimeonov

Страхотни са, от коите, като това първото(бяло,червено и черно) и като това от четвъртата снимка на коите(бяло,жълто и черно) ще има ли, би ли споделил и цена и как може да се уредим с токива рибенца, за територията на София. Благодаря и още веднъж, поздравления, рибките са много красиви!

Асен Евгениев

Цитат на: Slaff - 18.03.2012 21:17
Надявам се да Ви харесат
Страхотни рибета, и аз съм на опашката. *THUMBS UP*
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

xoxi

Рибките са супер.Аз вече имам няколко *YAHOO* *YAHOO* :whistle:

aquarium.fan

Страхотни са ти рибите Слафф!
Както знаеш и аз съм на опашката за кои, комети и каракуди...
Поздрави!

Slaff

Благодаря за добрите отзиви. С риск да бъда достатъчно "скромен"-а аз си харесвам повечето от тях.
Да вметна, че комети тази година няма да имам, само десетина са ми и ще се надявам да искарам поколение.
Що се отнася до каракудите- пишете ми на ЛС, колко и от кои вид. Там също до известна степен има ограничения - имам не повече от 40-50 рибета.
Ще имам нужда от място за това ще опитам да разкарам част от каракудите. Мисля след седмица две да вадя и от големия гьол родители кои, за хвърляне.
От малките коита следващата седмица ще избера най-едрите/около 50/, ще ги снимам и ще ги пусна за продажба в раздел "Предлагам" - Което от своя страна ме навежда на мисълтаы дали не може в този раздел "Градинското езерце" да има подобен раздел, където ще се предлагат артикули, риби и растения свързани с езерата ни.
Споделете и Вие, какво мислите за идеята??
Останалите коита ще позасиля с храна, че има и дребни на 3-4 см.
Поздрави!

lsimeonov

Аз също съм за, за такава тема в раздела, защото аз лично не следя раздела предлагам, прекалено е общ и не остава време. Тук се направи тема за подаряване, предполагам, че няма да е проблем да се направи такава и за продажби, ще е доста по- лесно, за хора като мен, които си следят само този раздел. Като си готов със снимките, пусни и темата тук, пък ако модераторите решат, ще я стикнат и всички ще я ползват.

NO CARRIER

Здравейте! Съжалявам, че ще ви попаря ентусиазма, но нали с последните промени по правилата целяхме именно намаляване на търговската част и засилване на останалата. Морската тема за момента е изключение, и за сега няма планове да правим още такива.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Slaff

Цитат на: NO CARRIER - 19.03.2012 13:29
Здравейте! Съжалявам, че ще ви попаря ентусиазма, но нали с последните промени по правилата целяхме именно намаляване на търговската част и засилване на останалата. Морската тема за момента е изключение, и за сега няма планове да правим още такива.
Аз лично по никакъв начин не съм бил ентусиазиран. Според мен създавайки раздела за който говорим по никакъв начин не се увеличава търговската част, защото аз ако предлагам или търся нещо, ще го публикувам "горе"/търся/предлагам/ и пак постта е налице.
Колегата и аз имахме предвид, че според нас търсенето и предлагането, трябва да става според интереси!!!!
Но като не става, значи не става, лошо няма. Няма да се караме и бием я!!
Поздрави И благодаря за своевременния отговор!

aquarium.fan

Идеята за търся/презлагам/разменям само за градивски езерца хич не е лоша, аз я подкрепям-ще ми е по-лесно да цъкам в темата, но явно интересуващите се от езерца са малко.Може би поради това, че изискват доста повече усилия и средства за поддържане в добър вид.Пък ние сме си "трудолюбив народ", нали.
Някой знае ли дали в градинските и цветарски форуми има теми за градински езера?

koifish

И ас съм за такъв раздел тука ще ви кажа защо. Значи гледам коита от 96-та година тогава нямаше почти никаква информация, нямаше Гугъл, Джиесеми, нямаше ко този форум и т.н. Много перипети са ми минали през главата. Тука поне който иска след като прочете нещо може да спести купища пари и да избигне всякакви глупости и да се радва на здрави риби без да прави постоянни опити- опит грешка опит успех.Ако се направи раздел тука за езерни риби хората могат да си разменят не само идеи а и растения, риби да си продават да купуват кой каквото иска.

Добре дошъл при нас Slaff браво хубави риби имаш

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs24.postimg.org%2Fbgz881t9t%2Fwhat_the_symbolism_koi_fish_71938.jpg&hash=9b2aceedc367c13a162c001db33fe29dc72c588d

Slaff

Цитат на: koifish - 20.03.2012 22:02
Добре дошъл при нас Slaff браво хубави риби имаш
Хубави, ама малки. Поздравления за ентусиазма. От 1996 г. - Браво! Аз по него време се занимавах с дискуси!
Имам едно питане???
При условие че имаш натрупан опит в продължение на 10 години, какъв е прирастта на коите на година???
Знам има много условности, но средно и приблизително????

koifish

Виж снимките които побликувах преди малко при Евгени големите риби са на 10год по-малките на 8.
При положение че при мене има още сняг и лед а колегата Симеонов ги храни вече сам разбираш. Също така ще ти кажа че когато Евгени има малки рибки от пролетта родени при мене още рибите не са започнали да се гонят. Значи ако си на топло място и ги храниш непрекъснато ако имаш голям обем -доста бързо растът. Примерно ако моето езеро беше в Петрич тези риби щяха да са двойно по-голями.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs24.postimg.org%2Fbgz881t9t%2Fwhat_the_symbolism_koi_fish_71938.jpg&hash=9b2aceedc367c13a162c001db33fe29dc72c588d

Slaff

Някъде в планината ли са?? Аз примерно съм достатъчно на север, макар че тук климата е достатъчно извратен!!!!
Да видях снимките - съжалявам!
Аз също вече си ги храня, но им липсва ОНЯ апетит, но ще почакам.
След 5 април и аз ще чистя, и евентуално ще извадя и поколение!
Попитах защото при мен ми направи впечатление, че едно от пролетното поколение на 2011. разтеше невероятно и бях принуден да го пусна през есента в големия гьол.
След раздвижването им преди седмица две, си го мернах / познавам всяка една риба там вътре/ и бях впечатлен !!! Според мен минава15 -17см. Може да е някакъв мутант!!!

koifish

значи есента по приницип малките рибки родени същата година дърпът страшно много, последни спират да се хранят, а на следващата пролет първи започват да лапат около месец и полвина преди големите риби, така че нищо чудно да са толкова големи младите риби растът много по-бързо от дъртаняните. Също така различните видове кои растът различно бързо.
Иначе тука надморската височина е 850метра.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs24.postimg.org%2Fbgz881t9t%2Fwhat_the_symbolism_koi_fish_71938.jpg&hash=9b2aceedc367c13a162c001db33fe29dc72c588d

lsimeonov

Нямам много опит, но от Коите които аз купих пролетта, 3 около 20см и 4 по 5-6см, в момента големите доближават според мен 25-30см, а малките учудващо са вече близо 15, а една от тях направо е почти догонила като размер големите. Явно много зависи от условията, аз имам 15 риби на 6-7 кубика вода, като Коите ми са 8 броя и съм на 750м надморска височина, но лед нямам от 3 седмици и температурата на водата от 1,5 е вече 9-10 градуса. При храненето и моите са мудни още и ще се съобразя с Мишо да ги храня на по- голям интервал от време, докато не започнат да са нормално активни. Витамини трябват ли им допълнително сега през този период и какви?

Similar topics (5)

42148

Публикации: 79
Прегледи: 34904

40837

Публикации: 7
Прегледи: 6405

35270

Започната от golfer9699


Публикации: 92
Прегледи: 54477

57869

Публикации: 7
Прегледи: 3613

28577

Започната от philander


Публикации: 7
Прегледи: 9612