• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
19.03.2024 06:01

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Езерото на Слави

Започната от slavi slavov, 01.03.2014 07:19

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

vmax

Може да тестваш водата, ако ти се намират тестове под ръка. Големите риби май измират първо, ако наистина има проблем с кислорода. Ако е имало много органика в езерото е възможно и от разлагането да са се образували някакви вредни газове и да се задушили рибите.

xoxi

24.01.2017 11:32 #76 Last Edit: 25.01.2017 10:47 by xoxi
Не е от липса на кидлород,колкото е по студена водата толкова е по богата на кислород.

vmax

Според мен освен температурата има и други фактори за количеството разтворен кислород във водата, които не са за подценяване. Когато на повърхността има продължително време плътен слой лед, реално водата няма как да се обогати с кислород от въздуха. Остава варианта за фотосинтеза на водораслите. Проблемът е че върху леда има и прилично количество сняг, който също до някаква степен възпрепятства проникването на светлина в езерото. Ако тези фактори се съчетаят и с много на брой риби за обема на езерото и наличието на органика, която при разлагането си също изчерпва кислорода и теоретично е напълно възможно разтвореният кислорода да спадне до опасни нива.

slavi slavov

 Ами каквото е станало такова на пролет ще си купя други и без това тези бяха еднообразни цветове

PVV

Мани, и мойто езеро откакто е замръзнало декември, не съм го барал. веднъж само разчупвах леда и след това повече не можах.Такава дълга зима с отрицателни температури е нямало откакто  съм направил езерото и  имам лоши предчусвтвия. Лошото е , че аз съм далеч от езерото , а бащата се разболя и не мога го карам да реже леда. Квото  стане това ще е . Абе като гледам доста хора сме от разградско, дали не можем си спретнем една срещичка да обменим опит малко. Да ме извинява колегата ,че поставям въпроса в темата му.

vmax

Цитат на: PVV - 24.01.2017 21:23Абе като гледам доста хора сме от разградско, дали не можем си спретнем една срещичка да обменим опит малко. Да ме извинява колегата ,че поставям въпроса в темата му.
Можем, ама някой трябва да ни организира :) Иначе аз съм навит.

slavi slavov

Само кажете кога.Аз познавам още двама колеги който имат езера тука от региона

toshle


PVV

Да не спамим темата на колегата, пуснах в раздел сбирки  тема за Разград. *privet*http://aquariumbg.com/forum/sbirki/sreshta-na-ezernyacite-i-akvaristite-ot-razgrad/

slavi slavov

Хйде последни реформи и пичти е готово.






slavi slavov

Малко снимки и от мен








bojo82

Браво , разширил ли си го или ремонт И да сложиш снимки на новите попълнения.

dimitariv_iv

Мусомища, гр.Гоце Делчев

PVV

Малко си подредил растенията "роднина-милиционер,роднина-милиционер" :-) Но аз понеже съм любител на хаоса и джунглите, може на мен така да ми изглежда. Иначе страхотно се е получило. Много добре изглежда и пълни окото. Пък и лилиите ти са за завиждане. При мен нещо не се получават.  *BRAVO*

Similar topics (5)

35270

Започната от golfer9699


Публикации: 92
Прегледи: 54476

28577

Започната от philander


Публикации: 7
Прегледи: 9612

57869

Публикации: 7
Прегледи: 3613

54842

Публикации: 5
Прегледи: 2923

12488

Започната от IvanBinev


Публикации: 16
Прегледи: 37349