• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 14:07

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Фолио за градинско езерце ?

Започната от syrfist_bg78, 05.03.2008 17:41

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

syrfist_bg78

Здравеите можели някоЙ дами каже каде в пловдив може дасе купи фолио за градинско езеро и на каква цена е горедоло ?

SERA

Здравей,

Не можах да намеря за Пловдив, но може да попиташ за ТУК. Може би ще се съглаят да ти изпратят с куриер или ти ще намериш подходящ транспорт. Питай ги, може да имат дистрибутор за Пловдив или нещо такова. Порови малко в нета, може да съм пропуснал нещо.

Успех

Иво Катрафилов

Провери в Бриколаж. Миналата година имаше.

syrfist_bg78


опитомителят

Преди около 2 месеца гледах в Бриколаж и беше 2 пъти по-скъпо от един магазин само за езерно оборудване. Действието се развива в София, за Пловдив сигурно пак така стоят нещата.

lsimeonov

Цитат на: опитомителят - 31.07.2010 11:21
Преди около 2 месеца гледах в Бриколаж и беше 2 пъти по-скъпо от един магазин само за езерно оборудване. Действието се развива в София, за Пловдив сигурно пак така стоят нещата.

Би ли споделил кой е този магазин? Благодаря!

izida

Цитат на: syrfist_bg78 - 05.03.2008 17:41
Здравеите можели някоЙ дами каже каде в пловдив може дасе купи фолио за градинско езеро и на каква цена е горедоло ?
За Пловдив не знам. Ние сме от Русе и ще си пазарим от Сф.
Ето ти линкове: http://www.domus-bg.com/index.php?m=515&lang=1
http://www.sg-bg.com/pagebg.php?P=4

kpokcho

Цитат на: syrfist_bg78 - 05.03.2008 17:41
Здравеите можели някоЙ дами каже каде в пловдив може дасе купи фолио за градинско езеро и на каква цена е горедоло ?
Хм, гледам че си от Асеновград - градът на ПВЦ-то... И ако там няма "фолио за градинско езеро" (каквото и да значи това?!?) то къде ли ще има? МИ карай 30 км северно и след 2-3 свтофар в РВ свий в десно, ако и в BauМАХ-a го нема кво ли е това фолио????
Абе хора, яко езереце мое се направи и от детско басейнче купено от кауфланда за 2,49... ама вие ако искате си купете и "черното корито" за 250 кинти "изложено да гние" от проливните дъждове в некой неподържан градински център на "Метро АД". И тъй като нема лоша реклама нема да кажа името на магазина а само името на фирмата Майка!

vasso

И как по-точно ще стане с басейн? Та някоя котка ще го пробие това на първия час! То и като наредиш камъните отгоре ще се пробие това нещо. Целта не е просто да напълним локва с вода, а да направим така езерото, че действително да изпълнява ролята на ЕЗЕРО. Това значи да е достатъчно голямо, че да не замръзва през зимата и прочие. Алтернативата на бетонно езеро (каменно) е някое здраво така наречено фолио, което се продава в по-големите магазини. Имам такова във фонтан на село и не е мръднало, а е било подложено на какво ли не. Тези "гниещи" корита не са достатъчно дълбоки, но иначе стават за сериозна експлоатация. Все пак и като външен вид камъкът няма равен.

kpokcho

23.08.2010 03:30 #9 Last Edit: 23.08.2010 13:41 by NO CARRIER
Цитат на: vasso - 23.08.2010 02:40
И как по-точно ще стане с басейн? Та някоя котка ще го пробие това на първия час!
Hm забелязъл съм от малък че мячките бегат от вода, ама  кой знае мое и да си прав - туко виж некоя котка е цамбурнала на дъното на детско басенче "замаскирано" като езеро. Странно как при мене при положение ,че съседката е активен котко-развъдник две пъхнати едно в друго басейчета издържат  навън и на мячки вече 2-ра година поставени директно на ронещия се варово-циментен почвопокривен слой.
Но си прав де - явно, стоварените без особенни грижи камъняци в това нещо биха били наистина кой знае колко по голям абразив от колкото ноктите на детенце за което е предназначено басейчето.... А и може да спадне де да знам. Една майка вднъж на един плаж мисля, че беше в Брацигово се мъчи цал час да изпусне въздуха на едно детско поясче накрая го хрърли като го обвини за "китайски евтин боклук". За Мръзненето - то и аз с години се борих да аклиматизирам един прост фикус F.elastica до съседките му Обикновенни смокини /др. представителки на род Фикус/ и най-накрая като немах успех с него се оказа че или нема да го жаля или ще го прибирам . то пъ взе че те измързнаха а една F. lirata оживя. Та мисълта ми е че в нашия климатичен пояс всичко може да измръзне а и всичко мръзне. Виж на юг малко и доста по на север но на брега на Северно море много неща не мръзнат просто щото нема такива зими... както се случи./..  въпроса е Кой ще висне при -20 да си гледа езерцето му и да му се кефи...????
Всичко е сезонно баце:-))))))))))))))))))P~~~~~~~~~~
Мразя да спамя чужди теми! за това си промених малко размера на съобщението!

ModEdit NO CARRIER: Аз пък върнах размера. ;-)

vasso

Първо доста трудно разбирам какво пишеш, но да го оставим това настрана. Аз мислех, че предлагаш самото фолио от басейнчето за направа на езеро като го заровиш и замаскираш с камъни, без да е надуто. Сега съм още по-втрещен като говориш за спадане??? Искаш да кажеш, че надуваш басейн и пускаш вътре риби и това представлява езеро? Не си  представям това да е удоволствие за окото. По никакъв начин не може да сравняваш нокти на дете с остри ръбове по камък( не говорим даже за силата, с която камъните затискат фолиото). Така- относно замръзването. Когато замръзне целият този басейн(локва или както искаш го наречи) и се превърне в една ледена буца цялата вода- какво ще оцелее там? Или на края на сезона просто спадаш този басейн и вече нямаш езерце?
Естествено, че е сезонно удоволствието да имаш езерце, но това, за което говориш не е езерце. В езерото рибите могат да презимуват ако са спазени изискванията за езеро. Ако замръзва цялата вода трябва да се започва една хамалогия по преместване на риби в аквариум ит.н. Или те рибите за теб са и те сезонни? Аз за растения не говоря в случая, защото не съм запознат с тях, но не си ги представям и тях с това местене ит.н.
ПП: Наистина това, което е казала жената е вярно.  :-)

Similar topics (5)

40788

Публикации: 5
Прегледи: 6441

52545

Публикации: 19
Прегледи: 13153

59312

Публикации: 8
Прегледи: 4286

50178

Публикации: 215
Прегледи: 112600

56639

Публикации: 3
Прегледи: 2649