• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
24.09.2020 05:05

Новини:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


Акваскейпинг конкурс
  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

езерото на Philander

Започната от philander, 10.07.2011 18:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

фери

привет.аз това го направих на третата година от развитието на езерото,понеже беше изградено за да направя борд на терасата да не се изсипе грунда на долната тераса.наредих бордур от градински кашпи и го запьлних с грунд в които засадих лилиите.имам бяла,жьлта,розова и бледо червена.

philander

привет
имам един въпрос относно материал за използване  в езерото. става въпрос за стъклофибърната мрежа- тази която се използва за топлоизолации. ако има запознати дали е подходяща да се използва и по точно ме притеснява материала от който е направена - отделяне  на неподходящи вещества, а и тези стъкло влакна.
идеята ми  е да армирам отвътре съдовете в които ще садя растения-  иначе с времето те се раздуват от корените и се чупят на парчета , а така поне корените на растението ще се захващат по добре и и няма да се отделят от съда.
за предишните си съдове съм използвал геотекстил, но той свърши , а не ми се дават 300 лв за нов за няколко квадратни метра.

philander

привет
НЕДЕЛНА ПЪТЕКА
днес използвах свободното време да нахвърлям малко камънак за пътека. не е професионално направена до тук, но и аз не целя това.
фери

много добре колега ,като се раззелени ще бъде страхотна патека *YAHOO*

philander

привет
ето подготовката на съдовете за поставяне на лилии и растенияизползвам геотекстил. запазва за дълго формата на съда и не позволява  в голяма степен корените да го раздуват и чупят. използвал съм също и  полиуретанов силикон ( този който изполлват за стъклопакети ). ето и готовото изделие

след 5 часа точене на вода с помпата( с което успях да наводня селския път ) успях да сваля нивото за да достигна до терасите с растениятаголямо газене падна, даже жабите се покриха
жалко че няма възможност да направя цялостно почистване.искаше ми се на изчистя и основно дъното , но може би по нататък. доста вода трябва да се точи.


philander

приветмалка промяна в аерирането на езерото. сега има доста риби и се налага да спирам водопада и да аерирам с други методи.
а ето какво има под беседката :-D


philander

привет на всички
не съм писал от години
някой може ли да ми продаде  лилия различна от бялото
иска ми се да имам различни цветове в езеро , а защо не и в ново езеро , но времето ще покаже :-)

Публикациите са слети: 09.03.2019 19:07

ако някой почиства езерото, разсажда лилиите или има разни коренчета които не са му нужни да пише

philander

привет
снимка от дъждовните дни
по селския път  се появиха мини езерца :-)
очаквам по хубаво време за започване на ново езеро- "езеро на лилиите" може би :-D и на Carassius carassius. ако скоро придобие форма ще споделям

philander

привет
снимки от езерото с нова къщичка  до водопада.
новото езеро стартира. то ще продълговато -така позволява терена . размери 10 м  на 3,5-4м

vmax

Мащабите са сериозни. От къде вода за тези язовири :-D Крушата посредата предполагам няма да остава? :) Бамбука за къщичката собствено производство ли е, че гледам сериозна туфичка расте на заден план  =-O

bojo82

Колега поздравления за новото начинание. Гледам че си в процес на копане , да помогна с един съвет. Ако имаш мотофреза оставяш по един фрезови орган отляво и отдясно и даваш пълна газ. Спестява много време и пот остава ти само да извадиш изкопаното от фрезата ... а и бирата не отива на вятъра :Drinks:Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk

philander

привет
бамбука придава хубав облик на интериора. недостатък- трябваограничаване на кореновата му система , а и прави доста боклуци за езерото, но няма пълно щастие.
копането не  е чак такава трудност, но виж извозването на пръстта е доста трудоемка. като придобие и дълбочина  картинката ще е по  визуализирана. засега е само грубото оформяне, след това ще има още доста пръст от детайлното оформление

philander

привет
моля кажете ми как какво е наименуванието на това водно растение. вчера го извадих от един канал и мисля да го садя в езерото.
благодаря

philander

привет на всички езерняци
копаенето продължава макар и доста бавно   време еййй време
а и като се замисля колко още неща трябват за да се довърши,но това е положението 

vmax

Цитат на: philander в 12.05.2019 08:08привет
моля кажете ми как какво е наименуванието на това водно растение. вчера го извадих от един канал и мисля да го садя в езерото.
благодаря
Прилича на обикновена блатница (Eleocharis palustris), но без цвят е трудно да се каже със сигурност. Колкото до новото езеро, щом веднъж е изкопано, със сигурност все някога ще стане :)