• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
08.07.2020 14:02

Новини:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


Акваскейпинг конкурс
  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Езерце на PVV

Започната от PVV, 08.06.2013 20:08

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

vmax

Ако не друго, поне като има водорасли, водата със сигурност е кристална :) Тези водорасли обаче баш от жилавите и твърди нишковидни ли са, че от снимките ми изглеждат като едни по меки, които не са чак толкова гадни и сравнително лесно изчезват.

PVV

Сякаш са от по-меките. Махнах ги и тази събота няма и помен от тях : Явно, бяха надвили над растенията, когато още не се бяха развили лилиите и другите крайбрежни. Днес картинката е коренно различна и радва окото.

vmax

Цитат на: PVV в 01.06.2020 17:05Сякаш са от по-меките. Махнах ги и тази събота няма и помен от тях : Явно, бяха надвили над растенията, когато още не се бяха развили лилиите и другите крайбрежни. Днес картинката е коренно различна и радва окото.
Супер е, но къщичката ми се струва, че им е отесняла и трябва да обмислиш варианта за разширяване :)

bojo82

Аз направо съм изумен  от гъстотата. Даваш ми фитили с твоето езерце колега , че аз в 12 кубука си бях поставил лимит от 9 коита но май ще сгъстя още малко.
Хубава екосистема и много естествен вид браво.

PVV

Лилията, която засях март месец даде първия си цвят. Най-накрая и аз да имам нещо различно от бяло. Почти съм готов с частите и за новия филтър, който ще е около 200 литра, но китайците от Алито много се бавят.  :-) Втора година обаче нямам малки рибки от златните. Нещо се изджендриха и те. А от коите изобщо не съм виждал малки. Иначе по груби сметки вече 8 години са 11 КОИ и около 50 комети. Но вече им е тясно. Замислям напролет като чистя да разширя, но нямам идея къде два три дена ще държа рибите без проблем за тях.


vmax

Хубаво е когато има и други цветове :) Ако имаш свободно равно място с диаметър около 3-3,5 един надуваем басейн идеално те устройства. Аз в един такъв изпразвам почти цялото езеро (4000 литра), когато се наложи, но вече трудно му намирам място къде да го разпъвам :(