• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
20.11.2019 00:12

Новини:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


Акваскейпинг конкурс
  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Ексима

Езерцето на Алекс

Започната от vmax, 25.05.2014 11:11

« назад - напред »

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

vmax


Ново 20 и то доста неочаквано за мен. Оказва се, че фосфатите са ми доста ниски <0,05 мг/л и не би следвало те да предизвикват този буен растеж на нишковидни. Нитратите и те са ниски около 3-4 мг/л. Защо тогава процъфтяват не знам. Някъде четох, че CO2 е другият виновник и когато той не е достатъчен идват проблемите с водораслите. За езеро обаче няма как да подавам СО2 :) Остава да пробвам някаква химия да ги уморя, за да няма кой да консумира и изчерпва наличният образувал се CO2 и да се надявам, че след като се повиши, няма да се появяват повече. Ех мечти, мечти :)

vmax

Не беше най-удачният момент за основно почистване на голямото езеро, но нещата с нишковидните излязоха извън контрол  :ranting: Даже и с водоструйка не падат лесно. Баси гадовете са. Ще видим до пролетта какво ще се случи.

bojo82

Нишковидните аз ги пръскам с перхидрол с пръскачка 8л .  Хем им унищожава спорите ьа известно време. Разтвор 5 л вода на 1л. концентрат. Рибите после си умират да ги ядат "побелели" , не знам на какво се дължи явно им харесват поомекнали като спагети.  Инак е почти невъзможно да се изстържат. Моето ще го чистя декември.