• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
19.03.2024 09:26

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Езерце на PVV

Започната от PVV, 08.06.2013 20:09

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Borko7

Обратно е. Ако е по-малък диаметърът скимерът ще смучи по-добер. Или с по-мощна помпа.
I don't know half of you half as well as I should like,and I like less than half of you half as well as you deserve

PVV

Не мога да измисля как да сложа помпата, така,че да дърпа водата от тръбата на скимера. Сега основния поток е от другата тръба, която е от дъното на езерцето.Мога да я сложа на входа на филтъра на тръбата ,но тогава ще върти мръсна вода.Пък и стават две помпи. :duvar:

Borko7

Прочети моята тема. Аз затова съмс с 2 помпи.
Слагаш втора помпа само към скимера, като между помпата и тръбата от езерото в хладилника слагаш някакъв съд (примерно малък бидон) с цедка / мрежа, който да спира и поема боклуците и периодично да го почистваш.
I don't know half of you half as well as I should like,and I like less than half of you half as well as you deserve

PVV

Твоята тема е една от най -препрочитаните теми докато правех езерцето. ;-)  Явно на такъв вариант ще се минава. Мислех да икономисам една помпа но няма стане. Вече взех една Синхра 2,5 и обмислям как да я сложа във филтъра. Мрежата ще е там, защото по-лесно ще се чисти.Дали ще се задръства скимера , ако няма цедка в него, а боклуците отиват направо във въпросното приспособление. Тръбата е около 1,5 м.

Borko7

Явно си пропуснал момента при мен, че скимер и сифон с една помпа не стават. Всъщност, сигурно и с една помпа ще стане, но трябва да е много мощна. Май само при ИСимеонов се е получиоло, но при него няма голяма разлика между горният сифон и скимера.
Относно задръстването - нямам идея. По-скоро не.
I don't know half of you half as well as I should like,and I like less than half of you half as well as you deserve

PVV

Хайде и аз да пусна снимка от птичи поглед( в случая -покрива на къщата).Малко се е позадръстило фонтанчето, но след това го оправих. :-)

PVV

Рибоците събират последните слънчеви лъчи, а аз мисля да отделя половината в един аквариум 300 литра, защото дълбоката част е малка според мен за всички. Намалявате ли вече храната. При мен температурата на водата вече е около 14-15 градуса.Или да храня докато са активни на макс.

big_head

Аз го подготвих езерото за зимата на половина така да се каже филтъра хладилник в земята го източих и запуших да не замръзне изрязах всички растения в водата без лилиите сложих помпата по стария начин вътре в езерото с стария бидон да минава през него водата ,като стане студено по лесно да го спра смених 1/3 вода ,защото малко ми спадаше нивото и долепвах тръбата която минава през фолиото.Хранех рибите сутрин и вечер ,а сега на обяд само .

PVV

Днес изкарах половината рибоци в един 300 литров аквариум с филтрация. Останалите остават в езерото за зимата. Все още се хранят вяло и въртя водата, но другата седмица сигурно ще спра и помпите. Последни снимки на всички в езерцето преди риболова. Очаквах по-трудно да ги ловя, но се справих без много да ги ръчкам.  :-D

PVV

Да пусна едно коледно клипче от езерцето . Добре са си обитателите поне засега. Ама зимата не е почнала де!  Весела Коледа и успешна Нова година колеги!
http://vbox7.com/play:15e8785402

vmax

Колко по-различен и по-красив изглежда подводният свят, когато не го гледаш от повърхността :) С какво е снимано? Аз до седмици очаквам да ми пристигне евтината китайска алтернатива на gopro, наречена SJ4000 и ще пусна и аз няколко подводни кадъра. За съжаление не от езерото, ами от бидона в мазата в който съм оставил да зимуват моите рибоци. Весели празници и от мен.

PVV

Sony Z 1      Весели празници и от мен.

PVV

Явно хубавото време тази неделя е използвано от колегите да си направят пролетното запускане и почистване на езерцата. И аз се изгърбих , но успях да запусна циркулацията и да почистя дъното. Доста водорасли се бяха натрупали по стените ,но водоструйката се справи отлично. Всички риби са отново в езерото и хубавото е, че в езерото нямам нито една загубена рибка. Няколко обаче си отидоха в аквариума където бях отделил половината. Догодина никакви такива упражнения. Всички в езерото през зимата.



PVV

Вече в гьола. Време е за парти.

PVV

Пролетта вече показа пълния си блясък. Старая се да контролирам джунглата около езерцето, но хаоса по-ме кефи.


Similar topics (5)

46138

Публикации: 13
Прегледи: 8987

23043

Започната от iccoo


Публикации: 3
Прегледи: 5224

46580

Започната от pigggi


Публикации: 8
Прегледи: 5011

39794

Започната от petjofi2


Публикации: 27
Прегледи: 23968

44939

Започната от Borko7


Публикации: 7
Прегледи: 5222