• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
19.09.2020 06:06

Новини:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


Акваскейпинг конкурс
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Венеция

Започната от niky, 24.06.2014 21:09

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

niky

Миналата седмица имаше няколко почивни дни и решихме да отскочим до Италия, защото в тая Германия направо умряхме от студ.
След преход от около 700 км пристигнахме в Градо, едно само по себе си доста интересно градче, на Адриатическо море, но главната ни цел беше да посетим Венеция.
Тъй като Венеция е само на 120 км от Градо, решихме да грабнем влака, вместо да се чудя къде да паркирам във Венеция, а и 30 евро за паркинг - няма начин.
След около час път с влака пристигнахме. Въпреки че беше средата на юни, делничен ден, имаше порядъчно много хора навсякъде, представям си какво е август месец.
Веднага се качихме на градския транспорт - vaporetto - или прилично корабче, което спираше ту в ляво, ту в дясно на Канале гранде. На снимката в ляво се вижда и една от спирките.


Ето и как паркират хората пред вкъщи


Паркирани гондоли


Базилика Санта Мария


Palazzo Ducale di Venezia


Камбанария Свети Марк на площад Сан Марко


Остров Гуидека (Guidecca)


площад Сан Марко и гълъбите разбира се


Canal Grande


San Simeone Piccolo


Като цяло, останахме с отлични впечатления, в този град има екшън, романтика, спокойни и красиви места. Дори ни си стори евтино в сравнение с цените в Германия. За съжаление един ден е крайно недостатъчно да разгледаш всичко, но кой знае...някой ден :-)


NO CARRIER

Ники, явно ти си един от малкото, на които Венеция се е харесала. Повечето не остават с добри впечатления. Радвам се за вас.  *privet* *DRINK*

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

buchkata

Посетихте ли Мурано и Бурано?

niky

Цитат на: buchkata в 25.06.2014 15:03
Посетихте ли Мурано и Бурано?

За съжаление, не. Има толкова неща за гледане, въпреки предварителната ни подготовка, че просто за един ден е невъзможно. Но пък посетихме 4 музея, мога да пусна снимки и от тях, въпреки че снимките не са шедьоври както се досещате. :-)

Caxapa

От петнайсет години посещававам Venedig Така наречена от Австрия, прекрасната и неповторима Венеция.  Почти при всяко посещение ме е валял/прал/ дъжд но въпреки всичко съм оставал доволен от екскурзията.  Мурано и аз   :-[ не съм го посещавал, макар на година поне по два пъти да играя ролята на организатор и главен водач/шофьор/   към този град.   За сметка на това имам много фотоси от ежедневието на живущите в този плаващ/потъващ/ град. Макар, че много от тях/живущите/ мразят да застават пред обектива.

donpeev

И аз съм много доволен. Всеки който е ходил от познатите също. Единствено като забележка срещам "миризмата" , но тя си е нормална морска миризма с лек примес на странни неща, на мен ми харесва :)

egor71

 *THUMBS UP* *DRINK* Ако имате свободно време.... отидете   да разгледате и Сан Марино , не е лошо , мисля че ще ви хареса  :-)

Caxapa

Тези които нямат толкова време , може да минат през Верона и да посетят града на Ромео и Джулия като разгледат и местния Колизеум макар и не толкова грандиозен като в Рим но в добър и запазен вид.

niky

Сахара, пусни снимки и ти, поне на мен ще ми е интересно. А иначе нашата следваща цел е Флоренция, може би догодина :-)

saxon

Ще ти хареса повече от Венеция

Caxapa

Ще опитам да покажа част от Верона.  Това което се е запазило след последните сривове в компютъра ми.
"градската стена"


Колизеума отвънИ изглед отвътре
Тунелите по които са излизали гладиаторите


Caxapa

Програмата не ми позволява да кача за момента още снимки но ще опитам в последствие да допълня изложението. Извинявам се за неудобството от запора на качването на снимки.

Caxapa

Старите основи на града
Ако някой е бил  по-наблюдателен, ще види, че Жулиета /Джулиа/ е живяла в покрайнините на града, което си личи от тази снимка на балкона на който е излизала да види любимия си Ромео..


Тук е входа към тази светая светих на лЮбовта  на тези двама млади..Самият вход към къщата е изпълнен с послания за обич..вричане във вярност и какви ли не още заклинания за вечна любоФ  от всякакви туристи.
Това с бележките и писането с маркери ми напомня на един виц/ Отишли двама шопи на почивка в Александрия. Посетили пирамидите и в една , след като вървяли  дълго..изморени  единия казал.."Стига повече бат'е..Дай да пишем тук.. """""" и да излизаме от тази пещ  :-D

niky

Благодаря за споделените снимки :-)
Като ги гледах тия листчета се сетих, че тук използват катинарчета, уж за вечна любов :-D. Почти на всеки мост има.

Caxapa

Сатинарчетата минахме по Венеция.  Докато стъпим на
определенияц за "вечна любов"  мост и хоп ..се появи един дръпноОчковец//Оризфреса  мамун/ и взе да предлага катинари от по 15-20 евро парчето. Накрая даде два броя за две двойки за общата сума от 10 Евро.

tao

Не е зле(пожелавам ви го ) да посетите Париж и да скивате на едно мосче как стои въпроса с катинарчетата  :-)