• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
18.09.2020 10:10

Новини:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


Акваскейпинг конкурс
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Tamron SP AF 17-50mm F/2.8 XR Di II

Започната от Борис Христов, 23.12.2014 11:11

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Борис Христов

23.12.2014 11:11 Last Edit: 23.12.2014 15:03 by Bobby_Bobby
Снимките в тази тема са направени с обектив  Tamron SP AF 17-50mm F/2.8 XR Di II.
Поради посредствените ми фотографски спосoбности,не бих желал темата да се приема като вид ревю на съответния обектив.
Надявам се единствено да съм полезен на хора търсещи подобен бюджетен вариант на Nikon-ския 17-55.
Не искам също и по никакъв начин, да рекламирам марката и модела.

Първата снимка след покупката на обектива, и подобаващото му '' поливане''.
Тази мислех да я пускам в ''Снимки на скариди и скаридарници''

Eмa:)Амстердам
Будапеща.Сградата на унгарския парламент.(Това над сградата са птици събиращи се нощно време заради светлината, а не звезди както повечето биха предположили)


Истанбул(Босфора)


Савона-Италия


Последния ми круйз за 2014.
''Costa Pasifica'' корабът близнак на злощастната ''Costa Concordia''.


asito

Страхотни снимки.Особено ми харесаха колелетата,университета и пасажера на последната снимка :)
А обработвани ли са снимките?Да не работиш на кораб или си турист :)
Малко различни са отзивите за обектива по света.Но общото е,че имало разлика от обектив до обектив.Някакъв пробвал 5 броя от които харесал един.Е, професионален фотограф бил човека:) Но явно е хубаво да се тества обектива,който ще се купува :)т.е.от интернет с поръчка май не се препоръчва.
На мен ми харесват снимките ти с него.Нощните от статив ли са правени?

Борис Христов

Пипани са някой от снимките от към експозиция, баланс на бялото и кроп.
На нощните съм чистил шум.
Имах нещастието да загубя hard disk с почти 1TB информация, там бяха и оригиналните снимки.Исках и тях да кача,но...
От статив няма нито една.Тази на парламента в Будапеща съм я снимал дори докато кораба се движеше, преди да влезем на док.При самата маневра.Знаеш как тресе?;)
Аз се позовах на една статия на Бони Бонев преди да го взема, но ако не го бях немерил на тази цена в Германия сигурно нямаше да го имам все още.
По-принцип пътувам заради работата ми.Бар пианист съм на круизни кораби от 12 години, като за този период имам 6 години и осем месеца общо на море(малко и на река).Ако имам повечко време между ангажиментите си се качваме и като туристи със съпругата ми.
Беше споменал ,че си старши помощник някъде ако не се лъжа?За това качих и снимките на пасажерите.Предположих,че ще са ти интересни.Този ''Costa Diadema'' го пуснаха преди месец. 4,947 пасажера и 1,253 екипаж.

Поздрави!

asito

Хехе,по време на маневра.А ако са били и критичните обороти тогава,значи стабилизацията е пушка от всякъде :) Мда,старпом съм.На контейнеровози работя обаче.Не че и тоз не мога го подкарам :) Че и маневрен е много,на място се развърта :) Имам мерак на такъв,ама други порядки са,а обичам да ходя брадясал и по къси гащи :) А и чакам капитан да ставам...
Много е боляло с харда.Ужас.Умувам още аз за обектива.Ще видя г-н Бонев какво е писал по въпроса.Благодаря за снимките,полезна информация са :)
ПП:Хубава ти е работата.Моите месеци на море като ги смятах преди време и се хванах за главата:)

iivs

Тамрона е перфектен обектив от всякъде но е до бройка,аз купувах същия но не нацелих бройка която да ми пасне на тялото имаше лек фронт фокус а за тамрон няма късветна калибрация в БГ.Иначе пак бих взел такъв хубав светлосилен обективец е!

asito

Значи и ти потвърждаваш,че е хубаво да се тества обектива и после да се купи,в смисъл същия.Щото мога в магазина да го видя как бачка,да си поръчам после от амазона и да не съм доволен :) Не разбирам,но четох някъде,че ги калибрирали в БГ.Може би става въпрос за друга настройка.Иначе един се оплакваше,че като снимал жена си и на фокус само ушите и били :) Но много е надута тука цената.Уж бедна държава сме, а цените по-високи от европейските,пък за щатите да не говорим :)

Борис Христов

23.12.2014 18:06 #6 Last Edit: 24.12.2014 08:08 by Bobby_Bobby
Значи има два варианта.Аз или не разбирам нищо, че да съм доволен или съм извадил късмет.От мястото от където го купих ми разрешиха да изляза навън за половин час и да си поснимам. (Разбира се оставих сумата докато им го върна).
А този да покаже и снимка на жена си!!!:)Предполагам , че вината е във вида и.Да не се окаже , че ушите са били единстввното нещо което си е струвало да е на фокус. :-D *ROFL*

niky

Боби, страхотни снимки. Личи си, че не само пианото ти е силата:)
И да те подсетя, че ми обеща да напишеш статия за фотографията...в аквариума *YAHOO*
Ще ти напомня пак след празниците.

asito

Цитат на: Bobby_Bobby в 23.12.2014 18:06
Значи има два варианта.Аз или не разбирам нищо, че да съм доволен или съм извадил късмет.От мястото от където го купих ми разрешиха да изляза навън за половин час и да си поснимам. (Разбира се оставих сумата докато им го върна).
А този да покаже и снимка на жена си!!!:)Педполагам , че нейна вината.Да не се окаже , че ушите са били единстввното нещо което си е струвало да е на фокус. :-D *ROFL*


Като гледам снимките баш си разбираш :)  *DRINK*

iivs

хепи фото ги калибрират но съм чул кофти отзиви за тях, отделно този тамрон има еедна болежка а тя е че лесно му се отвинтват винтовете на предната леща но лесно се коригира проблема,иначе за парите си е е отличен обектив!

Борис Христов

23.12.2014 19:07 #10 Last Edit: 24.12.2014 08:08 by Bobby_Bobby
Цитат на: niky в 23.12.2014 18:06
Боби, страхотни снимки. Личи си, че не само пианото ти е силата:)
И да те подсетя, че ми обеща да напишеш статия за фотографията...в аквариума *YAHOO*
Ще ти напомня пак след празниците.

Ники не съм забравил и ако ти кажа ,че всеки път когата се сетя ми става неудобно,че ти обещах, и до сега нищо.Тази година бях зает доста , но не до там, че да нямам време и това да ми служи за оправдание.
Истината е, че тук има истински фотографи, пък и хора със световен принос в този тип фотография.
Радвам се, че снимките ми ви харесват,но просто ми е крайно неудобно и нямам никакво самочувствие да пиша статий по теми, в който приемам себе си за недостатъчно компетентен.
Надявам се ще ме разбереш?!!zariio

По новите тела имат микроаджъстмънт и той може да коригира обектива.Да не се налага да се дава в сервиз.Но най-добрия вариант е както каза Боби обектива да се тества лично и ако ви хареса да се вземе същата бройка.
Благородно ти завиждам Боби за местата които имаш възможност да снимаш :-)