• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 14:33

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Поредната пренаредба на аквариума

Започната от Bass_Maker, 02.03.2007 23:57

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Bass_Maker

Благодаря на всички за добрите думи, значат много за мен! :)
Пред Лимнофилата смятам да добавя нещо като за среден план и си мислих за Echinodorus aspersus, обаче не ме кефи идеята: "Осветление 0,5 Вт/л, не по-малко от 12 ч.". В предишните превъплъщения на аквариума имах сериозен водораслен проблем с тези 12ч. на ден :) Другия вариант е Нимфеа.
Относно играта с камъните... Идеята е добра, но това по-нисичко районче между камъните (по средата на аквариума) съм си го оставил, за да сифонирам там, но поне 1 камък още няма да му навреди :) Не помня къде, но бях чел или чул, че боклуците в аквариума се събират най-вече в най-ниската част на грунда, та затова така съм си го направил това районче, хем интересно, хем да се чисти по-лесно. Не знам дали това твърдение е вярно де :) Идеята на 77 за камък в дупката е наистина готина (БЛАГОДАРЯ!!!), особено ако около него успея да заформя полянка от Явански Мъх... Ще стане хем камък, хем свободно пространство, хем ще има и растение там :)
Относно СО2-то, предпочитам без него :) Нямам претенции растенията да растат като луди. Освен това... Аквариума ми има скромната височина от 28см. Така, че не ме кефи идеята за растения по 30-50см :)
Рибки определено ще има, но не съм сигурен за бройката... Така и не получих отговор на въпроса (по-горе) за нея :)
You cannot kill what you did not create...

botzi

 Аквариумчето е много добро, има идея :),а за черния фон, мисля че ще е по-добре с него, от колкото с тази имитация на камъни. А може и да експериментираш с много тъмно зелен фон (има такива картони по книжарниците или плат).

Георги

Много добре изглежда бройката и видовете рибки - даже още 2-3 коридорасчета вземи.

rookie_gyn

Адаша ми го взе от клавиатурата- направи си стадо 6-7 панди. Няма да ти натоварят много аквариума и ще се чувствуват добре. Ама май са малко скъпички.

Similar topics (5)

11555

Публикации: 26
Прегледи: 10605

6547

Публикации: 15
Прегледи: 6990

11291

Публикации: 5
Прегледи: 5165

2119

Публикации: 20
Прегледи: 13096