• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 00:10

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Конкурс за снимки на аквариумни обитатели - КОМЕНТАРИ

Започната от Boby_, 27.03.2006 09:52

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

yoshko

Айде сега, Ицо, да видим колко ще се обръщат към мен в женски род. Защото предишния ми аватар си беше определено женски, но карай...

77

на следващият фото конкурс ще гласув за тебе :wink: мога и да се обоснова....
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs29.postimg.org%2Faeehc6buv%2FDSC_1686_copy.jpg&hash=9bc922c588fba1c702ad9ed785674aa0520d3910

yoshko

Ми да взема да участвам освен, ако Boby_ ме допуснe след толкова коментари  :P. Като се напъхам в аквариума като русалка ще видите обитател тогава  :D  :wink:. Може да спечеля секцията за оригиналност.

Pac

Наистина много малко гласували! Очаквах да са много повече, нали всеки се пише разбирач. Иначе повечето оценяващи (включитлено аз) нищо не разбираме от фотография и са се получили крайно субективни оценки. Затова и класирането е едно... Коментарите на някои хора са наистина само за отбиване на номера. Изобщо изискването на коментари отказва много хора от гласуване и май е по-добре без него (макар принципно да е идейно). Дано следващия път конкурса да е на по-високо ниво. И най-вече нека хората които разбират да оценяват, да не се оставя журито да е предимно от аматьори като мен. Моите оценки изведнъж се оказаха много важни с тези общо 7 гласували. Мислех си, че гласът ми ще е просто капка в морето, а то...

Boby_

Цитат на: "yoshko"Ми да взема да участвам освен, ако Boby_ ме допуснe след толкова коментари...

Стига да успееш да влезеш в аквариума и да останеш под вода за достатъчно време, че да направи някой добра снимка, съм готов да те призная за пълноправен аквариумен обитател с всички произтичащи от това последствия.   :lol:

А по-сериозно за конкурса - наясно съм, че винаги ще има недоволни. Затова и коментираме и обсъждаме, готов съм да помисля над всяко мнение, стига да има конструктивно зрънце в него, така че чакам и още неизказали се, които искат да променят това.  :wink:

AQUASAUR

yoshko, чудесна идея... :P  punk
и щом Боби "няма нищо против"...във въображението ми веднага заплува нещо такова...

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.4coolpics.com%2Fpics%2F0005%2F019140005951.jpg&hash=bb136ae2000eb4b6c63fca571014405506f663d6

пък после що "вотове" ще трябва да обработва Боби...те така си му изкарай яда...:twisted:

а ако си нямаш такъв, че и по-голям аквариум...  :roll:  при мене има... :D  че даже и златна рибка за компания ще ти намеря къде къде по-хубава...fishsmile
а  пък и какви майсторски снимки правяяяяяяяяя....  :lol:


РС. Шегувам се, разбира се...не съм такъв човек...а и надявам се, че приятелят ти, като жена ми, не посещава този форум... :lol: :box

miTko

Цитат на: "77"на следващият фото конкурс ще гласув за тебе :wink: мога и да се обоснова....
И аз, но не е там работата....

Yoshko тъй като споделям по-голямата част от твоите схващания, предлагам ако има следващ конкурс да си в журито :!: , хем Боби няма да се притеснява, че може някой да го обвини в манипулации! :blush
Разни мои АКВАРИУМИ 

NO CARRIER

Оставете щуротиите настрана.
Според мен, гласовете бяха малко поради няколко причини:
1.Необходимостта от обосновка.
2.Необходимостта от ръчно попълване на форма за гласуване.
3.Минимумът от 100 мнения.

За следващия конкурс (ако има) обещах на Боби, че ще направя форма за автоматизация на гласуването, за да елиминираме точка 2. За останалите - решавайте вие. ;-)
Наистина, след като няма награди, точка 1 и 3 може да отпаднат.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Boby_

NO CARRIER, ако го направиш, много ще улесниш нещата.  :wink:

С оглед на очертаващите се съществени промени ролята на журито за следващите кръгове на конкурса ще се сведе до това да прецени дали някоя снимка отговаря или не на условията, а това не е кой знае колко. Това е вярната посока според мен.  :wink:

scroll_lock

Ако можех аз да гласувам снимките на AQUASAUR  и anonto биха били на първо място. Единственото , което мога да коментирам по снимките е от фотографска гледна точка, тъй като се занимавам с кино и имам поне малко поглед върху фотографията като изкуство. Субективно мнение обаче винаги ще има когато става въпрос за изкуство. Затова и трябва да се оценява от възможно най-много хора.  
Обаче коментари от типа "този кръг не е успешен и едва ли някой от следващите ще бъде."  е едно от нещата да си намразя страната /държавата/ и да искам да избягам от нея възможно най-бързо. Такъв подход към нещо , което някой се опитва да направи направо ме побърква.
От всички оценяващи най-голямо впечатление ми направиха оценките на Dido :) Може би защото съвпадат доста с моите виждания. А и поне има познания за поне най-основните фотографски закони :) А ти yoshko , защо не гласува ? Или искаш конкурсът да се казва "Снимка на Меланохромис"  или "Снимка на ботия" за "да се определят строги правила за това какво и как да се снима, колко и как да бъда разположени обектите"

Pac

Мен лично най много ми хареса снимката на Bunz, за съжаление тя беше доста зле оценена като цяло. Иначе като оценяващ най-много ми хареса Longanlon, може би защото имаме сходни виждания.

yoshko

Аз не гласувах, защото нямам 100 мнения. Но и като зная какво става накрая, това беше другата причина. Просто има много какво да се отработва по тези конкурси, за да си мисля, че си заслужава труда да се гласува. Сори, но така мисля.

А колкото до това да се махнат коментарите, от една страна е добре, но от друга не е. Вярно че има хора, които не могат да се обосноват и това им пречи да гласуват, но нали за това е в крайна сметка конкурса - за да може всеки да види мнението на останалите и да прецени какво може да поправи в снимането си. Но за съжаление са много малко хората, които биха могли да дадат обективно мнение. Така че предлагам, ако отпадне обосновката, то да има поне място за коментари, които да са строго желателни. Така, който чувства, че може и иска да даде мнение и съвет, да може да го направи. Аз лично смятам, че обосновката е много важен елемент.

Не искам да се казва снимка на ботия или нещо подобно. Но понеже ме издразниха адски много някои коментари по снимките и затова. Не може да се оценява качество на снимката на база на симпатия към рибката. Ето това най-много ме ядосва - че повечето хора дават високи оценки на някоя снимка, само защото рибата е хубава, без да гледат, че самата снимка далеч не е такава.

Boby_

yoshko, кои точно са тези конкурси? Аз нямам нищо общо с организацията на други конкурси, освен на този. Тук говорим за него - ако имаш да казваш нещо за други конкурси, не му е тук мястото.

Иначе за коментарите си права - изключително важна част от идеята на конкурса са и трябва да ги има. Въпросът е, че явно трябва да се отделят от самото гласуване.

yoshko

Ох, стига сте ме заяждали сега за това, че споменах и останалите конкурси. Просто и там има доста за критикуване, макар да не му е тук мястото. Това беше между другото.

Идеята ми харесва за този фотографски конкурс. И аз искам много да се науча да снимам и бих се пробвала, но някак си не виждам особено обективни оценки, които някой би могъл да даде, за да си взема поука за следващата снимка. Просто повечето коментари нямат и грам опит за изказване на някакво мнение. Не е трудно човек да се опита да се обоснове за дадена оценка, пък макар и понятие да си няма от фотография.

niky

Цитат на: "yoshko". Като се напъхам в аквариума като русалка ще видите обитател тогава  :D  :wink:.

Следваш конкурс ще има със сигурност, вече е ясно :D

Similar topics (5)

7947

Публикации: 8
Прегледи: 5428

49036

Публикации: 9
Прегледи: 4347

21815

Започната от nbetta


Публикации: 10
Прегледи: 7816

2548

Публикации: 32
Прегледи: 14487

10044

Публикации: 5
Прегледи: 3780