• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 16:18

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Конкурс за снимка на аквариумни обитатели (VII кр)-КЛАСИРАНЕ

Започната от Boby_, 21.09.2007 08:57

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

theater

Затап, Боби.  :-P
Хайде стига бре, пичове. Вижте моята снимка и коментарите около нея. Да съм се докачил нещо?
Все ми е тая. Важното е да се участва и човек да си анализира грешките.
Нали това говорихме в началото, че дори и да са с ниско ниво снимките е добре да има участници, за да има конкурс в крайна сметка.
Аз съм си решил за всеки конкурс да гласувам (стига да имам време) и да давам коментар с моята лична обосновка на оценката си. В крайна сметка всички сме субекти. На който не му харесва да не участва.  :-D
140л - харацини
http://starividri.org

dido 1

Наистина има някои необосновани закачки, но в крайна сметка сме тук за удоволствие, а не да си тровим нервите. Лека и доходна :-)
544л. Малави

dido

В случая спора е доволно ценен но двамата участници не са изразили съвсем позицията си.

Като цяло тая работа не е баш като оная работа - както в оня виц - но привържениците на wildlife фотографията снимат в общи линии по 2 начина:

Едните залагат на техническата страна на кадъра - равномерна разкост върху целия субект, липса на бликове, добра осветеност и цвят и прочее. Толерират се фрагменти от животното, като цяло има липса на каквато и да е композиция в кадъра.

Другите пък залагат на динамиката и съответната уникалност на сцената, на момента ако щете. Тоя тип фотография може да се каже не държи на шлифовано от техническа гледна точка изображение - плиткия ракурс често е търсен ефект, особено със съответния фон. Композицията на кадъра е изключително важна за крайното въздействие върху наблюдателя, уникалността и динамиката на сцената също.

Спорът или коментарите относно двете - да ги наречем течения - са абсолютно безмислени. Всяко от тях си има почитатели, които изтъкват различни доводи против другото.

Има разбира се и кадри-комбинации от горните два типа, но те са изключително редки. От всичко видяно дотук в този форум според мен има само един подобен кадър - скачаща риба над повърхността, мъчи се да докопа храна. Той ми е любимия де :-)

*DRINK*

Similar topics (5)

39717

Започната от Smurfff


Публикации: 11
Прегледи: 7578

1156

Публикации: 7
Прегледи: 4385

6213

Публикации: 20
Прегледи: 8311

28480

Публикации: 18
Прегледи: 13726

5340

Публикации: 4
Прегледи: 3456