• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
20.04.2024 03:48

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Развъждане на Данио

Започната от NO CARRIER, 09.03.2005 19:03

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

wwladoo

Цитат на: Nikiengi - 28.05.2011 19:52
Защото розовото данио е генномодифицирано някъде из азиатските държави и много рядко дава здраво поколение. Дори в държави като Австралия и Нова Зеландия се унищожава целенасочено (освен, че е забранено за отглеждане)! Да речем около половината ти поколение ще трябва да го изхвърлиш! :'( :'( :'(
Колега,че розовото данио е генно модифицирано е вярно--че в доста държави е забранено за внос и развъждане също е вярно,но другото са глупости--че половината от поколението трябва да изхвърлиш и т. н. и т. н.--това ,че се е получило изкривяване или изгърбване, при теб и при колегата, не се дължи на това че е ГМО,вадил съм много и вадя  розово данио,без такива проблеми(Даже като го кръстосаш Розово Данио рерио с нормална окраска синьо Данио рерио се получава Червено данио рерио,а не розово :-))---това изкривяване и изгърбване се дължи на дълго време,близкородствено кръстосване на първо коляно,забелязва се при някои живородки-при гупите, и при някои хайверни рибки,като данио!!!Вкарва се т.н. ,,свежа кръв,,--т.е. рибки данио-били мъжки или женски, за които със сигурност се знае,че не са от същият източник,нали нямат кръвна връзка(говорим близкородствена) с твоите и се кръстосват с твоите и проблема се оправя,за няколко поколения и после пак ,,врътка,,(свежа кръв) и така!!! ;-) :-)
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ

Nikiengi

 *THUMBS UP*Напълно съм съгласен с казаното от колегата wwladoo! Свежа кръв, но от обикновено данио реирио! *THUMBS UP*

kokolqja

Темата е малко стара но аз все пак реших да си пиша.
Направих някъкъв жалък опит да си развъдя даниото(розаово е).В един малък аквариум(30л)сложих на дъното малко ситни камъчета отгоре мрежа от железарията я купих(обаче е червена),нагревател,камъче за въздух(естествено свързано към аераторна помпа)и сляд това налях 50% от големия аквариум и 50% престояла от чешмата вода докато нивото стигна 15 сантиметра.Сложих 1 женска и 2 мъжки.Това всичкото стана около 17:00 часа.На сутринта стоях зяпах аквариума,пуснах един слънчев лъч да минава през щорите(  8-) нали така обичали) и те започнаха да си играят нещо на осветеното място.След това ме посъветваха да вдигна градусите до 28 постепенно естествено(преди това бяха 25).Пуснах вътре още един мъжки и станаха 1:3.Чаках,чаках и на 2рия ден ги извадих защото женската започна да си полегва на дъното.Много нещо изчетох за тия риби.Незнам аз си мисля че са се стресирали от червения цвят на мрежата.Сега намерих бяла мрежа прочетох че трябва да и направя рамка защото инъче може да не се оплоди хаивера.Рибите ги върнах в общия аквариум днес 11.07.2011г.
Женската ще се пръсне горката.Много нещо написах,но въпроса ми е КОГА НАЙ-РАНО МОГА ПАК ДА ГИ ЗАРЕДЯ?А и още един въпрос имам верно ли е (някъде бях чела),че данио е готова да хвърля хайвер на всеки 7 дена?

Bolta

Едва ли е проблем цвета на мрежата. Виж в тази тема аз съм ползвал мрежа с оранжево-кафеникав цвят.
По-скоро не е трябвало да слагаш камъчетата на дъното. Те се слагат, при положение, че нямаш мрежа, а и трудно би забелязала хайвера при наличието им.
Следващия път не ги слагай изобщо.
Иначе аз не съм си играл да правя рамка на мрежата, защото тази , с която разполагах беше твърда и я изрязах така, че да пасне на дъното и да мога да я закрепя на около 2см. над него.
Цитат на: kokolqja - 11.07.2011 14:22
...въпроса ми е КОГА НАЙ-РАНО МОГА ПАК ДА ГИ ЗАРЕДЯ?А и още един въпрос имам верно ли е (някъде бях чела),че данио е готова да хвърля хайвер на всеки 7 дена?
Пробвай ги пак след няколко дни, нека да се отърсят от стреса.
Не знам дали са точно 7 дните....според мен зависи с какво се хранят и какви са им условията на живот, но като цяло диапазона би трябвало да е 10-15 дни. Твоята женска, щом продължава да е едра, значи не е хвърлила и не е необходимо да чакаш цяла седмица, за да ги отделиш отново.

kokolqja

Мерси колега,как ме траеш незнам.

bass_maniak96

колко време трябва да се дуржи мъжкото данио след като женската е родила

Bolta

Искаш да кажеш, след като женската е хвърлила хайвера.
Оплождането става почти едновременно с хвърлянето на хайвера, така че след като женската приключи - почти веднага можеш да отстраниш родителите.

bass_maniak96

Благодаря за отговора

Вени

И аз да задам 1 въпрасче като начинаещ дали ще стане работата 3 самеца (розаво данио) и 1 женска реиро *DRINK*

Bolta

Цитат на: trup4e - 19.12.2011 18:42
дали ще стане работата 3 самеца (розаво данио) и 1 женска реиро *DRINK*
Никакви проблеми! *DRINK*

Вени

Благодаря за бързия отговор *thanks
: 19.12.2011г 20:08ч
Да се похваля и аз вчера пуснах 3мъжки (розаво данио) и 1 женска реиро обикновено сутринта надникнах и какво да видя хаивер *DRINK*

ivailo666

На каква възраст даниото достига полова зрялост и може да се размножава?

gogikz

Здравейте,
заложих си аз 3 мъжки даниота с две женски.Хвърлиха си хайвер много се радвах,но тази сутрин гледам,че хайвера е побелял един вид отишъл е подяволите.Някаква идея защо се случи това.Като налях половината вода в аквариума прясна,а другата половина стара от друг квариум.Температурата около 28 градуса като не пада под 27 и не надвишава 28.
: 07.02.2012г 17:05ч
Възможно ли е да не оплоден хайвера и за това да е побелял така целия?Щото си мисля,че ако съм окашил нещо водата поне нещо щеше да оцелее.

Bolta

А, прибави ли някакво багрило във водата?
Плесенясал ли изглежда хайвера? Това побеляване на някакво мъхесто покритие ли се дължи?

gogikz

Изглеждаше плесенясал  като го богледнах сутринта,иначе не съм слагал лекарства имам метеленово синньо да сложа ли другия път преди да ги заложа?

Similar topics (5)

11793

Публикации: 42
Прегледи: 25691

58651

Публикации: 1
Прегледи: 1816

59990

Публикации: 1
Прегледи: 1630

15567

Публикации: 19
Прегледи: 14729

57253

Публикации: 3
Прегледи: 3608