• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 04:20

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Общи въпроси

Започната от KingNothing, 30.08.2005 13:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

KingNothing

30.08.2005 13:12 Last Edit: 18.12.2013 11:35 by Desmoria
Искам да ви попитам може ли да се получи поколение ако мама Данио е на точки а тати Данио е на раета....  :lol:

tishovsx

...банда затворници със сигурност ще станат :wink:   :P
IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

KingNothing

Въпросът ми е сериозен !!! Защото имам две петнисти Даниота които са женски и са по дебели дори от котката на приятелката ми, а пък всичките ми мъжки са на раенца...  и за това питам дали ще могат да се кръстосат...

dido

Мисля, че няма проблем. Виждал съм такива рибки , които явно са поколение на двойка точки/райета. Изглеждат интересно - по тялото имат участъци с точки/райета.

KingNothing

А пък и ако знаеш Морз-а после може и да прочетеш нещо а???  :twisted:   :lol:  (значи ще опитам за пръв път да размножавам Данио, пожелайте ми късмет.... ще ми е нужен, и то сигурно в големи количества  :?  )

tishovsx

IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

dido

Даниото е лесно дори като за начинещи. Има стара тема по въпроса тук някъде.

И да те предупредя преди да си започнал - помисли предварително с какво ще храниш малките, щото ако нямаш храна под ръка в нужния момент ще изпуснеш люпилото. Потърси тук за чехълчета/бананова кора/жълтък от яйце.

NikolaV


KingNothing

Ей не се бях замислял по този въпрос.... А има ли нещо готово по магазините, и ако има скъпа ли е тази храна за ново излюпени хайванчета...  :?:

П.П. Имам предвид дали ще намеря в Пловдив де ??

dido

Някои от големите фирми-производители имат микро храна за новоизлюпени рибки. Ето нещо, което намерих:

http://www.tetra.de/produkt/de/sr/MIN%20BABY%2066%20001.gif

NO CARRIER

Тук са описани моите перипетии с развъждането на тези симпатични рибки. Аз писах, моите ги захраних с изсушен циклопс в началото, после по малко жълтък + циклопса, а накрая с посочената по-горе от Дидо ТетраМин и накрая с обикновена храна за възрастни рибки. Знам, че съм постъпил грубо, но за съжаление, това ми бяха възможностите тогава.  :cry: Обаче всичките рибки оцеляха. Така, че - УСПЕХ!  fish  vilka  :drunk
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

dido

Много хубава дискусия се получи тогава по въпроса. Прочети я, ще ти бъде полезна...

insectabg

Видях че е писано много за размножаването на тези рибки, но ми е интересно дали могат да се размножат от само себе си, тъй като за момента нямам планове да ги размножавам, но ако на тях им се иска дали ще го направят,и по кво се разбира че женската иска да хвърля хайвер. Поведението и.

Minko

В общия аквариум бъди сигурен че успех няма да имаш. Проблема е че наистина са много игриви и съответно палави. Освен това хайвера е "Златно чудо" за останалите ти питомци. Ще бъде изяден за невероятно кратък период от време.
По поведението ще разбереш трудно кога са готови за размножаване тъй като в аквариум с данио е истинска корида. При полово зрелите вече рибки 6-7 месеца, преди да ги нахраниш, коремчето на женската е по-издуто от обикновенно - това е най-видим признак.
При първите ми опити да развъдя данио, извадих няколко ценни поуки.
Мрежата на дъното е задължителна ако искаш да извадиш повече от 20-30 рибки. Ако сложиш растения, 60%-70% от хайвера ще бъде изяден, 10% неоплоден (приблизителни стойности).
Задължително височина на водния слой не повече от 15-20 см. Тъй като рибките се придържат предимно в горния слой, при хвърлянето на хайвера, последвано от неговото оплождане, той трябва да изчезне възможно най-бързо от полезрението на родителите - на сигурно под мрежата.
Сложи поне 2-3 мъжки на 1 женска. Тука нужда от коментар предполагам че няма.
Възможно по-широк и по-дълъг аквариум за да се чувстват рибките комфортно, а не като в затвор.

Поздрави

insectabg

Благодаря ти Minko, основно питам с цел да не се притеснявам, ако случайно те са готови да хвърлят, но аз не ги отделям,няма да им навреди нещо на родителите,за малките знам квот стане,но с възрастните нама да имам проблем,предполагам.