• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
20.04.2024 00:39

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Новоизлюпено данио, захранване.

Започната от ccpzaz, 10.02.2009 21:59

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Alexfield

Аз ги храних моите около седмица само с инфузории - след като проплуваха.
След това намерих сера микрон и си купих - подходяща храна е. Дава се по малко и начесто: аз ги хранех 6 пъти на ден.
Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

pachoo

Здравейте, отварям поредната тема за розово данио и захранване с цел да помогна и на други колеги за неясни въпроси....
Та миналата седмица отделих 2 женски и 4 мъжки. Хвърлиха хайвер на сутринта както си му е реда и преместих родителите отново във общия аквариум. Заминах за събота и неделя извън града, като си мислех, че тези животинки са обречени, но като се прибрах вчера вечерта заварих това:
*YAHOO*

Чакаха ме един куп малки рибета, таман проплували... веднага ги захраних със сера микрон, защото това беше до аквариума и беше най бързо... днес пак им смивах още на 5-6 пъти, но ме притеснява, че е прекалено едра за тях и няма да оцелеят всичките. Въпроса е, че в плановете са ми и развъждането на тернеции, които е пълен ъпсурт да се захранят с микрон и трябва да започна с развъждането на чехълчета и др. едноклетъчни. Преди 4-5 месеца бях хвърлил бананова кора на парното и сега имам в изобилие бананова кора. Бях сложил в 2 буркана по 2 пърчета банан като в единия имаше аквариумна вода, а в другия преварена резултатите са следните....

С аквариумната вода:


С преварената:



Интересното е, че и двата буркана не са вкиснали,и двата нямат миризма, единия има по леко кехлибарен цвят, а другия с аквариумната по-наситен. Интересува ме ако в момента сложа 3ти буркан с аквариумна вода мога ли да използвам някой от тези буркани като закваска за нова култура, чехълчета и след колко време да извадя банановата кора? Другото е от тези буркани мога ли да използвам за захранка на мъниците?



Caxapa

Отиди до езерцето с лодките в морската градина и си вземи  култура -закваска  от там.Макар да има и известни рискове  да вкараш и друго в аквариума. Едно време  от там си набавях и дафния.  За да се укори процеса по развъждането на инфузории май се слагаше и капка две-чаена лъжичка прясно (несварено) мляко!

pachoo

Цитат на: Caxapa - 07.05.2012 22:27
Отиди до езерцето с лодките в морската градина и си вземи  култура -закваска  от там.Макар да има и известни рискове  да вкараш и друго в аквариума. Едно време  от там си набавях и дафния.  За да се укори процеса по развъждането на инфузории май се слагаше и капка две-чаена лъжичка прясно (несварено) мляко!

Благодаря... още утре имам път на там и ще ида да си взема!!! Прясното мляко има ли значение от какво животно ще е?

Caxapa

Прясното мляко  не, краве, обче или каквото там имаш.  Поливин чаена лъжичка неварено мляко на 5л. Разтвор-култура с инфузории.Това се прилага когато културата сацикли и не се развива добре.  Добрата култура е точно с цвят на чай и няма миризма. Ако присъства мирис то корите от банан или сушеното сено е в повече. Може да се аерира  също като при аерацията на културата концентрацията на чехълчета и подобни е  по-близо до дъното ако няма аерация е на около 5 см от повърхноста.
Поздрави и успехи с мъниците!

Similar topics (5)

59990

Публикации: 1
Прегледи: 1630

8489

Публикации: 20
Прегледи: 15420

57253

Публикации: 3
Прегледи: 3606

59975

Публикации: 1
Прегледи: 683

978

Публикации: 644
Прегледи: 382121