• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 12:08

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Разход на СО2

Започната от airman, 12.10.2015 23:47

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

airman

Здравейте,

Преди седмица заредих бутилката (2 кг) с СО2. От скоро разтварям СО2-то с керамичен дифузьор с вграден брояч на балончета. Доста модерно и добре изглеждащо решение. Всичко хубаво, но днес бутилката е свършила!!! Само седмица и 2 кг. аут?! На дропчекера балончетата са около 1-2 в секунда. При тези показатели не би следвало да прави такъв разход! Имах съмнения преди да я инсталирам преди седмица за връзките, но всичко си беше наред - нямаше течове на СО2.
Вариантите са 2 според мен:
- или имам слаба връзка някъде по системата в това число може и маркуч да е спукан;
- или заради факта, че тези дифузьори работят на много високо налягане (около 2 бара)разхода е съвсем раличен от това, което показа дропчекера.
Изобщо нямам проблем да си я зареждам по-често - евтино е и ми е близо до работата, но все пак си е ангажимент, а аз съм доста зает в работно време.

Някакви идеи защо имам този проблем и възможно ли е да е заради дифузьора?!

П.С. Не са ме прецакали при зареждането, защото съм си теглил бутилката и всичко е точно в това отношение! Много съм доволен м/у другото Messer са депото за технически газове. 

iivs

Според мен имаш теч от някъде със сигурнос с бутилка от 5 килогама изкарах  над 1 година

чочо_41

Присъединявам се към колегата  iivs .Имах същия проблем,с теч/изпускане на газ.При мен проблема бе в уплътнението м/у бутилката и редуцир-вентила имаше някаква гумичка която след стягане не изпуска,но след известно време започваше да изпуска много слабо (трябва много да се заслушаш)за да разбереш.Един бърз тест в пълна кофа с вода и ето проблема.Замених гуменото уплътнение с кингеритово и проблема се реши. Провери си всички снадки и маркучи за евентуален теч.
Поздрави!

airman

Благодадаря ви! Мисля, че днес открих и разреших проблема. За по-сигурно смених и дифузера със спираловиден реактор! Ще видим?! :)