• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 18:42

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Къде е най-добре да се постави дифузера за CO2

Започната от pachoo, 10.10.2017 19:57

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

pachoo

Здравейте колеги. Днес си направих СО2 системата. Беше ми малко хикс всичко но се оказа нещо много лесно и просто. Днес докато слагах дифузера се замислих къде е най-добре да се постави, защото попаднах на статии, че е важен дифузера и това колко ще бъдат мехурчетата във водата и доколко ще успеят да се разтворят. Това което горе доло разбрах е, че е необходимо мехурчетата създадени от дифузера трябва да се задържат максимално дълго във водата, което ме навежда на мисълта че ако са близко до сифона на канистъра или под изхода на канистъра ще стоят повече време във водата и ще могат да се разтворят по-добре... Как мислите вие? Или това са пълни глупости  *spam

a__andreew

Хи, не са глупости за себе си, аз не съм намерил оптималното място за дифузера. Разгледах доста клипове в ютуб и там почти винаги са сложили на дългата страна срещу изходяща  тръба дифузера. Така се опитват да направят течението и то да взема балончетата и да минава покрай растенията. Сложно е са обяснение , но в клиповете на Такаши Амано много добре е заснето.

BatV

Филтъра на трябва да засмуква СО2- с времето шанса да се развали нещо по него става голям.
Дифузера го слагаш на срещуположната страна на изхода на филтъра. Не ползваш флейта, а директо насочваш самата тръба по посока на дифузера. Така се създава течение, което натиска балоните надолу и ги завихря, като по този начин прекарват по-голямо време под вода, съответно се разтварят по-добре.
Ето нагледно как съм го направил при мен с вътрешен филтър, но същата логика:



Успех!

karadaliev

Мерси за уточнението BatV, и аз ще си пренаредя нещата по твоя пример. Но да знаеш, че видеото не се отваря.

BatV

Вчера не се отваряше, днес вече е живо. *THUMBS UP*

a__andreew


BatV

Аз като цъкна ми го отваря.. =-O

edit:
Беше private, оправих го. *DRINK*

danielm

Целта е да получиш най-добро завихряне, без значени къде е. В зависимосто от вида и формата на флейтата и мощността на помпата за конкретния аквариум е специфчино. Въртиш флейтата, сменяш и ъглите на дифузера и където получиш най-доброто завихряне. Балоните не трябва да се издигат, а точно обратното и да минават максимален път.

pachoo

За сега ги завихрям само по повърхоста и 10см надоло, но повече се боря с бактериалната ципа. Полянката расне добре, значи не й липсва СО2-то.

Similar topics (3)

29167

Публикации: 39
Прегледи: 29162

58451

Публикации: 2
Прегледи: 2787

48647

Публикации: 0
Прегледи: 2155