• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 21:38

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

CO2 система

Започната от Viden S.S, 14.07.2013 17:26

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Viden S.S

Здравейте,
днес изработих CO2 система с помощта и препоръките на колегата написал темата: http://aquariumbg.com/forum/index.php?action=articles&n=48 за което благодаря  *privet*

Въпросът ми е следния:

  Потокът на CO2 в аквариума до колко трябва да бъде ограничен и трябва ли да го прекъсвам през определен период от време?

Давам клип с изработената от мен система и нейния резултат. Бихте ли ми казали дали потока е прекалено голям, защото се притеснявам от евентуално натравяне на обитателите.



CO2 системата е включена в смесителя от водната помпа, но поради височината ѝ реших да увелича пътя, който изминават балончетата за по-добра газова обмяна.
Направих системата от бутилка 1,5л., която заредих с 1л. разтвор мая и захар. Обемът на аквариума е 70 литра.

П.С: Приемам и препоръки за аранжировка на скейпа. Скоро мисля да вкарам още зеленяжи и ще кача снимки.

v.kynchev

За CO2-то този поток е достатъчен.Аз имам също аквриум 70 л. и преди му пусках CO2 също от бутилка 1,5л.
Не спирай потока на CO2.Няма нищо да се натрови.
На клипа видях че има и Златна рибка.Малко не ми върви златна и растения.Може и да сложиш и един-два Анубиаса.За златната рибка трябват растения с твърди листа , за да не ги яде.
Никога не казвай (не), особено когато правилния отговор е (да)

Caxapa

От Со2 се нуждаят някои растения. Клипа не съм го гледал но не вярвам да имаш такива растения които немогат да се развиват без Въглероден диоксид. На рибите не им е необходимо Со2.

hunter

Не разбрах много от клипа прекалено е кратък за да се ориентира човек какво става. Ако говориш за скейп първо си махни колата и това колело от което мисля че излизаше въздух. Аз също започнах да подавам СО с мая и захар и то във 15литров и поражения нямаше даже и при скаридите. Така директно си излиза СО право към повърхността. Постарай се да прекарват повече време балончетата СО във водата за да се разтвори поне малко. Иначе нищо не правиш и все едно не подаваш  *THUMBS UP* А и това червеното растение в дясно ми изглежда на изкуствено намажи му и на него ските и зад борда. Няма логика да подаваш СО на изкуствено растение ако е такова  *CRAZY*

Viden S.S

Червеникавото е изкуствено. В ляво имам валиснерия и още един вид, но забравих наименованието му...  Все пак, откакто съм сложил бутилката лимончето започна да се разлиства още повече. Не мисля, че е без значение дали ще имам бутилка или не, защото малко или много растенията усвояват и CO2.
За Анубиаса съм си мислел много пъти и все не остава време да си взема, но ще гледам в края на седмицата да мина през магазина.  :-)
На първия ден, в който включих бутилката един неон отиде на повърхността все едно се е натровил, поради тази причина правя и темата.  :-) А за златната рибка, ще си я оставя там, защото не ми пасе растенията.. Малко е лаком, ама..
Можете ли да ми кажете какви по-едри и с по пъстри цветове рибки мога да добавя? Имам само един телескоп, неони и две сомчета.
Благодаря за мненията!  *privet*

hunter

Естествено че ще поглъщат СО и ще се развиват по добре но това изкуственото го махни не се вписва никъде. Не забравяй че като подаваш СО трябва да намериш баланс между него и светлината. Както и най вероятно ще ти се наложи да ториш.

Similar topics (5)

51023

Публикации: 27
Прегледи: 11896

58176

Публикации: 11
Прегледи: 5374

54313

Публикации: 12
Прегледи: 5035

59565

Публикации: 5
Прегледи: 19615

55655

Публикации: 15
Прегледи: 11880