• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
23.04.2024 23:51

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Развъждане на дискуси

Започната от Bunz, 30.01.2006 10:36

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Bunz

Има ли някой с повече опит в развъждането на дискуси?

Ilianidis

Имам малко опит,колкото да видя живи малки,но дотам.Първия път си ги изядоха,а на втория не успях да ги захраня ,а и не ми се занимаваше с изкуствено хранене по метода на Джак Уотли.Питай какво те интересува?

Nemo

Цитат на: "Ilianidis",а и не ми се занимаваше с изкуствено хранене по метода на Джак Уотли.Питай какво те интересува?

Интересно , някой занимава ли се изобщо с този метод????!!! Смисъл в България . Много по-лесно е да оставиш отглеждането на родителите ...
Π ө ů ҹ υ њ σ ß

Bunz

Цитат на: "Ilianidis"Имам малко опит,колкото да видя живи малки,но дотам.Първия път си ги изядоха,а на втория не успях да ги захраня ,а и не ми се занимаваше с изкуствено хранене по метода на Джак Уотли.Питай какво те интересува?

Да му се не види! При мен изкарват само до хайвер. Но! Има едно "но". Гледам ги в общ аквариум с две скаларии и доста анциструси. Както и да е, нощем оставям слабо осветление за да виждат какво се случва и да не им нападне някой хайвера, който изкарва всичко на всичко две денонощия. Родителите непрекъснато се грижат за него и не оставят никой да се доближи. Проблема е, че сами си го изяждат. Наблюдавах хайвера и от, да речем около 80 зърна, 2-3 бяха побелели. Нямаше гъбички и останалите си изглеждаха здрави. Дали от престараване не ги изяждат, се чудя.
Описаното горе се случва за пети път и ми се иска най-накрая да постигна нещо. Но струва ми се, за да е по-добър резултат ще трябва да оставя двойката сама в аквариума, както ме посъветва един приятел.

Ilianidis

Ако са хвърляли само 5 пъти значи са още млади,не очаквай веднага положителен успех.При мен първите резултати дойдоха,едва след 1 г от началото на хвърляне.Значи бяха на възраст 2г и малко.При тебе в общия аквариум са се стресирали,а може и защото са млади да си го ядат.Но до качествено люпене и гледане се стига с много трудности.Качествено захранване и отглеждане на двойката,много мека вода с ниски стойности на нитритите и ниска електропроводимост.При мен допълнително е проблем водата.Среднотвърда е,а за София ще ти свърши работа.Mакар че един в Москва ги въди успешно и при 10-12 DH.

Bunz

Ами те май са на около две години. На мен ми ги подариха преди половин година. Условията при предишния собственик не са били много добри или поне така ми се струва с оглед на това, че тогава не са хвърляли хайвер толкова често. Доколкото имам спомен, май е било един-два пъти. А и имал сериозен проблем с алгите. При мен започнаха да хвърлят около два месеца след като ги придобих. Оттогава - един, два пъти месечно снасят.
Снощи пак хвърлиха. Да видим този път колко ще изкарат.

Similar topics (5)

57673

Публикации: 13
Прегледи: 4343

54048

Започната от svere


Публикации: 2
Прегледи: 2272

36678

Публикации: 2
Прегледи: 1899